folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Çek Cumhuriyeti Gezisi Hakkında Bilgisi Olan

Çek Cumhuriyeti Gezisi Hakkında Bilgisi Olan

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

çantanı küçült hocam :) wizzair falan acımaz size onlar ordan para kazanıyorlar ama easy jet e de bak.. 

sadece iki ülkeye mi gideceksiniz.. ama 7 gün zaman varsa prag->viyana->budapeşte->türkiye yapabilirsiniz. 

biz budapeşteye çek cumhuriyeti üzerinden gittik ama nasıl gittik hiç hatırlamıyorum ama büyük ihtimalle student agency ile gittik.. O otoboüsleri iyi değerlendir

bu arada isic alırsanız baya indirimli binebilirsiniz hocam, online bilet alma şansınız da var..

en kötü ihtimal trenle gidersiniz. Yani çok daha pahalı değil aslında tren. mesela ostrava viyana için 31 euroydu o zaman.. o da yaklaşık 4-5 saat sürüyor..

prag budapeşte normalde 50 tl gibi bi fiyat ama isic olursa sizde 42.5 tl civarına geliyor bilet..

ayrıca prag da Prague, ÚAN Florenc dan bineceksiniz. ÚAN (Autobusové nádraží) bildiğimiz otoboüs garı. Orada bazen polis kimlik kontrolü yapıyor haberiniz olsun. Burası praha hlavni nadrazi nin arkatarafına düşüyor, yürüyerek gidebilirsiniz oraya.

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rapidhacker550
    rapidhacker550's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

çantanı küçült hocam :) wizzair falan acımaz size onlar ordan para kazanıyorlar ama easy jet e de bak.. 

sadece iki ülkeye mi gideceksiniz.. ama 7 gün zaman varsa prag->viyana->budapeşte->türkiye yapabilirsiniz. 

biz budapeşteye çek cumhuriyeti üzerinden gittik ama nasıl gittik hiç hatırlamıyorum ama büyük ihtimalle student agency ile gittik.. O otoboüsleri iyi değerlendir

bu arada isic alırsanız baya indirimli binebilirsiniz hocam, online bilet alma şansınız da var..

en kötü ihtimal trenle gidersiniz. Yani çok daha pahalı değil aslında tren. mesela ostrava viyana için 31 euroydu o zaman.. o da yaklaşık 4-5 saat sürüyor..

prag budapeşte normalde 50 tl gibi bi fiyat ama isic olursa sizde 42.5 tl civarına geliyor bilet..

ayrıca prag da Prague, ÚAN Florenc dan bineceksiniz. ÚAN (Autobusové nádraží) bildiğimiz otoboüs garı. Orada bazen polis kimlik kontrolü yapıyor haberiniz olsun. Burası praha hlavni nadrazi nin arkatarafına düşüyor, yürüyerek gidebilirsiniz oraya.

Biz uçakla gidecez hocam interrail değil.

Polis kimlik kontrolü yapmasının bizimle ilgisi ne ki ? Biz veriririz yeşil pasaportumuzu,alırsa alsın içeri sorgulasın gbt mbt :D 

Şimdi biz de prag yapıp 2-3 gün sonra student agency ile budapesteye geçmeyi planlıyoruz oradan da wizz air ya da başka bir uçak şirketyle ülkeye dönebiliriz.

T.C Anayasası Madde 26 : Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet resmi makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar. Bu fıkra hükmü, radyo, televizyon, sinema veya benzeri yollarla yapılan yayımların izin sistemine bağlanmasına engel değildir.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    husnuweb
    husnuweb's avatar
    Erkek

oralarda muhakkak bir nazi kampına gidin.

terezin olabilir.

He is finding himself.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rapidhacker550
    rapidhacker550's avatar
    Erkek
    husnuweb bunu yazdı

oralarda muhakkak bir nazi kampına gidin.

terezin olabilir.

Polonya olsa auschwitz'e gideriz kesin ama belli değil işte

T.C Anayasası Madde 26 : Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet resmi makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar. Bu fıkra hükmü, radyo, televizyon, sinema veya benzeri yollarla yapılan yayımların izin sistemine bağlanmasına engel değildir.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek
    rapidhacker550 bunu yazdı

Biz uçakla gidecez hocam interrail değil.

Polis kimlik kontrolü yapmasının bizimle ilgisi ne ki ? Biz veriririz yeşil pasaportumuzu,alırsa alsın içeri sorgulasın gbt mbt :D 

Şimdi biz de prag yapıp 2-3 gün sonra student agency ile budapesteye geçmeyi planlıyoruz oradan da wizz air ya da başka bir uçak şirketyle ülkeye dönebiliriz.

trenle gitmek için illa interrail yapman gerekmiyor ki hocam :) yerine göre hangisi ucuzsa onu tercih etmek lazım.. 

bu arada söylemeyi unutmuşum. AE havaalanından tren istasyonuna sanırm 40 dk ya falan gidiyordu, diğer otobüs merkeze biraz daha uzun sürede gidiyor ama o tam merkeze gidiyor. museum durağında inersiniz ya da söylersiniz yardımcı olurlar. Genelde pek ingilizce bilmiyorlar.. Museum da metro durağı var, oradan prag ın tüm bölgelerine gidebilirsiniz. Prag bölgelere ayrılmıştır, kalacağınız otelin bölgesine bakın ona göre metro ile gidersiniz. 3 katlı olduğu için ilk başta baya bir karışık geliyor :) dikkat edin buna.. prag da karlovy lazne ye gidin, 5 katlı bir eğlence klübü. Ama sakın çek cumhuriyetinde night club diye bahsetmeyin, çünkü night club orada biraz daha farklı anlama geliyor :)

kimlik kontrolüne gelince, sadece söyledim yani orada sizi aniden durdurup pasaport kontrolü yaparlarsa şaşırmayın diye. Çünkü otogarda kaçaklar falan olabiliyor, tipe-uyruğa göre durduruyorlar.. Bazen de student agency de ülke değişim sırasında, sınırlara yakın bölgelerde de pasaport kontrolü yapar polisler. Genelde serttirler ama sorun olmaz.

bu arada polonyaya trenle giderseniz dikkatli olun. Polonya trenleri tehlikelidir, çok hırsızlık oluyor. Eski kız arkadaşın anlattığına göre, kompartmantda uyurken, gaz bırakıyorlarmış uyunmayın diye :) o yüzden o trenlerde hiç uyumamışımdır :) bir kaç kişiden daha duydum ama bana rastlayan her hangi bi şey yok

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

çek arkadaşa sordum hocam şimdi ruzeyn havaalanın ismi değişmiş 2.5 yıl önce vaclav havel olmuş o da devrim sonrası ilk cumhurbaşkanının adıymış.. 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Erkek

unbalanced vermiş bilgileri, ülkeler arası tren seyahati paranızı biraz harcatabilir, ayrıca Prag güzel şehirdir, Budapeştenin ise şu yaz günleri en güzel zamanıdır herhalde fakat havalar biraz dengesizdir, bir hava durumuna bakın, ona göre yağmurluk alın, 1 gün önce t-shirt giyemezken yarın montla götün donabilir.

Prag eskortlarla sarılmış bir şehir biraz, özellikle otelde Turist olduğunuz hele Türk olduğunuz öğrenilince direk bir teklif edilecek size, hatun var ister misiniz gibi.

Onun dışında gezmişken gezelim mantığı ne kadar doğru olur bilmiyorum, avrupa ülkelerinde şehirler arası yolculuklar bile 2-3 saat sürüyor, başka ülkelere giderken çok vakit kaybedersiniz. Bence şimdilik 2 ülke gezin, seneye de 2 ülke gezersiniz veya birkaç ay sonra, ne zaman dilerseniz.

Ben sizin yerinizde olsam Prag'da 4 gün, Budapeşte de 3 gün takılır dönerdim. Bir gün tarihi, kültürel yerleri gezersiniz. Bir gün sosyal etkinliklere ayırır, sanat galerilerine uğrarsınız hatta urban art muhabbetleri de var onlara da bakın, bir gün de eğlenmeye, gece hayatına ayırabilirsiniz.

Bir de sakın taksiye binmeyin, sakın. Bu ülkelerin büyük şehirlerinde turist olduğunu anlarlarsa acımadan tüm paranızı alırlar.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kutengri
    Kutengri's avatar
    Erkek

Havaalanına direkt metro yok, metro + otobüs olması lazım ama havalimanıyla metro arası pek mesafe yok taksiyle de gidebilirsiniz. Şehir genel olarak ucuz, kızlar güzel :) gezmek için 3 gün yeterli olacaktır diye düşünüyorum, başka ülkelere girip çıkabilirsiniz yeşil pasaportla.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rapidhacker550
    rapidhacker550's avatar
    Erkek

Aynen arkadaslar ilk 3 gun prag sonra ki  3 gun budapeste yapip budapesteden ulkeye doneriz son gun olan 7.gunde.

budapesteye tren yerine otobus daha mantikli gibi.

tren 42 euro otobus 23 euro isic de alayim belki lazim olur

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    angels_demos
    angels_demos's avatar
    Erkek
    rapidhacker550 bunu yazdı
    unbalanced bunu yazdı

arkadaşın dediği gibi wizz air tarzı ucuz havayolları da olabilir, easyjet de böyle.. sanırım 20 euro ydu prag-paris arası tabi zamanında almak lazım :)

ayrıca polonya da nereye gideceksiniz bilmiyorum ama krakow u çok beğenmemiştim, ama hitler in toplama kampı olan auswitch e gidebilirsiniz, ama bana sorsan krakow mu budapeşte mi, tabi ki budepeşte derim, hatta bana göre istanbul'dan sonra en güzel şehir budapeşte dir. 3 gün kaldık ama yetmedi bir türlü mükemmel bir şehirdi benim için, gündüzü ve gecesi ayrı güzel. Prag da çok güzel ve eski bir şehir ama budapeşte yi daha çok beğendim. Macarlar her ne kadar türk yapılarını yıksa da yine de bazı hamamlar var, gül baba türbesi v.s. var.. 

Hocam senin ışığında şöyle planlıyoruz.Tabi tarihleri ya ağustosta 7 günlük ya da aralık başında 7 günlük olacak.kararsızız.

Praga gidiyoruz 2-3 gün kalıyoruz geziyoruz sonra otobüsle budapeşteye gidiyoruz geziyoruz.

Budapeşteden geri dönüş mü yapsak yoksa pragdan mı ülkeye geri gelsek kararsızız.

BUdapeşteden uçaklar çok pahalı geldi açıkçası.

Wizzair de sıkıntı diyorlar çanta bizim dağcı çantası olacak 52 litrelik.

Adamlar checkin için bile biletten çok para istiyormuş filan.

yani istanbuldan direkt git gel thy ile 600 tl.

Hocam Prag ile budapeşte arası 600 km ama 4-5 saat diyor otobüsle otobüste 23 euro.o kadar yol nasıl 5 saat olur ya :D Valla öyle ise şey yapmak daha mantıklı praga gidersin sonra budapeşteye 3 gün gidersin oradan wizzairle sabihaya gelirsin.ama wizzair'de sakat gibi.

bagaj hakkı alırsın sorun olmayacaktır. sitesine girip incelemelisin

şimdi rastegele bir tarihe baktım. bilet 25 euro. check-in bagaj hakkı 25 euro. toplam 50 euro oluyor. ayrıca airport chech-in ücretsiz. yani iki kişi 100 euro'ya gidebilirsiniz.

angels_demos tarafından 13/Haz/15 15:06 tarihinde düzenlenmiştir
Toplam Hit: 3217 Toplam Mesaj: 30
çek cumhuriyeti gezisi