folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Çek Cumhuriyeti Gezisi Hakkında Bilgisi Olan

Çek Cumhuriyeti Gezisi Hakkında Bilgisi Olan

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Allura
    Allura's avatar
    Erkek

valla prag 6-7 saatte gezilecek bir yer iki kere gitti ben 

viyana 2 gün gezilir bir sürü müze gezilecek yer var

bratislavaya geçilebilir orasıda 4-5 saatte gezilir 7 günde 4 ülke fln çok rahat gezilir prag fln en fazla 7-8 saat gezilecek yerler 

not:avrupada yaşadım 3 sene gezdim dolaştım 

Allura tarafından 13/Haz/15 16:00 tarihinde düzenlenmiştir

"
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rapidhacker550
    rapidhacker550's avatar
    Erkek
    angels_demos bunu yazdı
    rapidhacker550 bunu yazdı
    unbalanced bunu yazdı

arkadaşın dediği gibi wizz air tarzı ucuz havayolları da olabilir, easyjet de böyle.. sanırım 20 euro ydu prag-paris arası tabi zamanında almak lazım :)

ayrıca polonya da nereye gideceksiniz bilmiyorum ama krakow u çok beğenmemiştim, ama hitler in toplama kampı olan auswitch e gidebilirsiniz, ama bana sorsan krakow mu budapeşte mi, tabi ki budepeşte derim, hatta bana göre istanbul'dan sonra en güzel şehir budapeşte dir. 3 gün kaldık ama yetmedi bir türlü mükemmel bir şehirdi benim için, gündüzü ve gecesi ayrı güzel. Prag da çok güzel ve eski bir şehir ama budapeşte yi daha çok beğendim. Macarlar her ne kadar türk yapılarını yıksa da yine de bazı hamamlar var, gül baba türbesi v.s. var.. 

Hocam senin ışığında şöyle planlıyoruz.Tabi tarihleri ya ağustosta 7 günlük ya da aralık başında 7 günlük olacak.kararsızız.

Praga gidiyoruz 2-3 gün kalıyoruz geziyoruz sonra otobüsle budapeşteye gidiyoruz geziyoruz.

Budapeşteden geri dönüş mü yapsak yoksa pragdan mı ülkeye geri gelsek kararsızız.

BUdapeşteden uçaklar çok pahalı geldi açıkçası.

Wizzair de sıkıntı diyorlar çanta bizim dağcı çantası olacak 52 litrelik.

Adamlar checkin için bile biletten çok para istiyormuş filan.

yani istanbuldan direkt git gel thy ile 600 tl.

Hocam Prag ile budapeşte arası 600 km ama 4-5 saat diyor otobüsle otobüste 23 euro.o kadar yol nasıl 5 saat olur ya :D Valla öyle ise şey yapmak daha mantıklı praga gidersin sonra budapeşteye 3 gün gidersin oradan wizzairle sabihaya gelirsin.ama wizzair'de sakat gibi.

bagaj hakkı alırsın sorun olmayacaktır. sitesine girip incelemelisin

şimdi rastegele bir tarihe baktım. bilet 25 euro. check-in bagaj hakkı 25 euro. toplam 50 euro oluyor. ayrıca airport chech-in ücretsiz. yani iki kişi 100 euro'ya gidebilirsiniz.

bi bakacaz hocam.

praga için 1 gün yetmez gibi ama bilmiyorum olmadı bratislava'ya da geçeriz.

slovenya yı da düşünmüyor değiliz hani

T.C Anayasası Madde 26 : Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet resmi makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar. Bu fıkra hükmü, radyo, televizyon, sinema veya benzeri yollarla yapılan yayımların izin sistemine bağlanmasına engel değildir.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek

Selam, yazıldı mı bilmiyorum, facebook'ta interrail türkiye adı altında büyük bir grup var. Çokça seyahat yapan insanlar bulunduğu için çat diye bütün sorularına cevaplar ve güzel öneriler geliyor. tavsiye ederim

...said addicted.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

@Allura, prag ı nasıl gezdin hocam sen böyle :) ben ilk prag a gittiğimde eski bir turist rehberi kızla tanıştım, beni o gezdirmişti ve kaç saat sürdü ki her yeri bildiği halde :) ve ondan önceki gün de türk arkadaşlarla biz gezmiştik.. Tabi herkesin gezme-görme anlayışı farklıdır..

@rapidhacker550, hocam bratislava yı pek tavsiye etmem, zamanınız yoksa araya sıkıştırmaya değmez, çok bir yeri yok. Ama otobüsle budapeşte ye giderken sanırım bratislavada bi kaç saat mola veriyor, öyle bir dolaşabilirsiniz, zengin bir kent değil, çekoslovakya ayrıldığında gariban slovaklara pek bi şey kalmamış :)

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rapidhacker550
    rapidhacker550's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

@Allura, prag ı nasıl gezdin hocam sen böyle :) ben ilk prag a gittiğimde eski bir turist rehberi kızla tanıştım, beni o gezdirmişti ve kaç saat sürdü ki her yeri bildiği halde :) ve ondan önceki gün de türk arkadaşlarla biz gezmiştik.. Tabi herkesin gezme-görme anlayışı farklıdır..

@rapidhacker550, hocam bratislava yı pek tavsiye etmem, zamanınız yoksa araya sıkıştırmaya değmez, çok bir yeri yok. Ama otobüsle budapeşte ye giderken sanırım bratislavada bi kaç saat mola veriyor, öyle bir dolaşabilirsiniz, zengin bir kent değil, çekoslovakya ayrıldığında gariban slovaklara pek bi şey kalmamış :)

Hocam önceliğimiz prag sonra budapeşte.Daha sonra ki zamanlarda ben tek başıma da giderim geri kalan bratislava almanya filan.

Ama aklımda prag budapeşte polonya toplama kampı var.

rapidhacker550 tarafından 13/Haz/15 16:25 tarihinde düzenlenmiştir

T.C Anayasası Madde 26 : Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet resmi makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar. Bu fıkra hükmü, radyo, televizyon, sinema veya benzeri yollarla yapılan yayımların izin sistemine bağlanmasına engel değildir.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MbK
    MbK's avatar
    Erkek

Hocam kuzenim 3 arkadaşlıyla birlikte polonya gezisi yapmıştı.

Gezi boyunca da araba kiraladılar.

Bunu da bi değerlendirin bence.

Hostel'de ucuza kalırsınız değerli eşyaları arabanın bagajına koyup gezebilirsiniz gibi geliyor.

Birkaç ülkeyi araçla geçmek zor olur mu bilmiyorum. :-)

Çok özel kadınlar tanıdım. Bana hayatı onlar tanıttılar...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rapidhacker550
    rapidhacker550's avatar
    Erkek
    MbK bunu yazdı

Hocam kuzenim 3 arkadaşlıyla birlikte polonya gezisi yapmıştı.

Gezi boyunca da araba kiraladılar.

Bunu da bi değerlendirin bence.

Hostel'de ucuza kalırsınız değerli eşyaları arabanın bagajına koyup gezebilirsiniz gibi geliyor.

Birkaç ülkeyi araçla geçmek zor olur mu bilmiyorum. :-)

Beynelmilele ayri para verilmez hocam.

ayrica o kadar yol araba kullanmak amelelik.park sorunu vs ugrasilmaz

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Allura
    Allura's avatar
    Erkek

hocam ben ilk 2 arkadaşım ile konsere gittim fest tarzı birşey laylaylom gezdim ikinci gidişimde tur rehberi kiraladık 40 euro karşılıgında bütün gün saray ve çevresinde gidlecek yerleri müzeleri gösterdi 5 saatte bitti yanılmıyorsam 2-3 saatte biz absinth fln aldık büyük absint satan biyer vardı birde bi gece kulubu vardı oraya baktık ama gitmeye deyecek biryer degildi gece hayatı yok denecek gibi prater fln gördükten sonra çerez kalmıştı dediginiz gibi gezmeden gezmeye fark var ama pragı tur rehberi 40 euroya 5 saatte gezdirmişti bize 3-4 saatte biz dolaştık alışveriş vs 1 günde biter rahat rahat sabah 8de başlansa gezilmeye 

"
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

prag bir sürü bölgeden oluşuyor hocam :) muhtemelen her yere götürmemiştir 

prag ın gece hayatını ben de hiç bilmiyorum bi kaç yeri biliyorum sadece bana da cansız geldi, o yüzden ostrava da ki stodolni yi tek geçerim :) gerçi benim öyle gece hayatım yok ama oraya arkadaşlar zorla götürürdü sürekli 

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
Toplam Hit: 3222 Toplam Mesaj: 30
çek cumhuriyeti gezisi