Çek Senet Gibi Önemli Evraklarınızı Nasıl Saklıyorsunuz
-
-
umit bunu yazdı
Tam olarak bunu istemişsin robinson hacı :D
Yok orijinali lazım yok fotolayamam :D
Bana kargola hepsini arşivleyip bankada kasaya saklayayım senelik 1000 tl alırım kafan rahat olur orijinalini istediğinde yollarım geri, kargo ve banka gibi giderler hariç,
-
Çek tarama programlarıyla yapılabilir. Taranan Çekleri kiralık kasaya konur ihtiyaç halinde Çekler mobilden ya da PC’den görüntülenebilir
-
Butun cekleri senetleri ver bankaya banka takip etsin. Hem odendi odenmedi derdin olmaz 😂
-
evde bulundurmak isteyipte %100 güvenli diyecek bir şey yok. En güvenlisi kendin başında bekleyeceksin onda da deprem olur yangın olur yine güvenli değil :)
gizli bir oda yaptırabilirsin hocam. böyle kitaplık arkası gibi olanlardan. bunun girişini de parmak okuyuculu yaptır, door in door mantığı ile 3 kapıdan geçmesi ve case on case mantığı ile de büyükten küçüğe doğru kasaları iç içe koyarak yapabilirsin. tabi kasaları hep birbirine kaynak yaparak sabitlemen lazım. Odayı yangına dayanıklı izole malzemeden dış cephesini ise sele ve fırtınaya dayanıklı yaptırabilirisn. Hatta deprem içinde 4 tarafını c35 perde beton yaptırabilirsin. tr de bu yapıyı yıkacak bir deprem olmaz diye dşünüyorum. oda da cam olmasın.
bi müşterim için böyle bir oda yapmıştım ne koyacaktı bilmiyorum ama tankla falan saldırsan bir şey olmayacak odaydı 70cm c35 beton ve güçlendirilmiş çelik kaplamalı duvardı. oda ana binadan bağımsız statik yapısı vardı yani oda bildiğin konteyner gibiydi sadece evin tam ortasına koyulmuş. Ama evin yürüyüş sirkülasyonunu bozmuyordu. Hocam paran varsa yapalım san da baya tecrübeli olduk bu konuda
-
https://urun.n11.com/askeri-giyim-ve-aksesuar/asker-pazari-pasaport-boyun-cuzdani-no3-P187742031
Büyüğünden yaptır boynuna asıp ciddi anlamda güvenli olur.
-
Robinson_Crusoe bunu yazdıPathfindeR00 bunu yazdıRobinson_Crusoe bunu yazdı
Kasa kiralama pratik değil acil evrağa bakman gereke biliyor ya da ne bileyim bazen evrağa ulaşman gerekiyor gece aklına bi şey takıla biliyor filan, o yüzden kiralık kasalar mantıklı gelmiyor,
Fotoğrafını çek koy kasaya sen de.
3-5 tane değilki,
sen ne iş yapıyorsun hacı ya :)
-
Herkesin derdi ayrı.
-
gizli bölme yaptır, her hangi bir çekmecenin arkasına ya da duvara.
-
Herkesin görebiliceği ama kimsenin aklına gelmiyecek bir yerde saklıyorum