Çek Senet Gibi Önemli Evraklarınızı Nasıl Saklıyorsunuz
-
Robin reyiz, kurbandan kurbana et yiyoz bi elli lira ateşlede şarbonlu marbonlu bi pirzola alak xd
-
Robinson_Crusoe bunu yazdı
Merhaba arkadaşlar çek senet vb özel evraklarınızı nasıl saklıyorsunuz ben evde kasada muhafaza ediyorum alarm ve kasa var ama onada güvenmiyor ayrıca ekstra çelik 2 kapı var, daha önce hırsızlık olayı gelmişti başıma sizin yöntemleriniz nedir,
Hocam kasa duvara sabit mi?
Ev müstakilse mutlaka duvara gömdür yada dört bir yanından sabitleyecek şekilde gömülü hale getir. Bunu kendin yapabilirsin. Bu tarz işlerde ne kadar az kişi bilgi sahibi olursa o kadar iyi
Tanıdık bir polis arkadaş bir olay anlatmıştı. Bir kadın evde annesiyle yaşıyor bir miktar paraları var evde kimse bilmiyor. Para bir gün kuş olup uçuyor bizim polis arkadaşta orada hikayeye dahil oluyor parmak izi ot bok derken hiç bir şey yok. Kadında nasıl olur ne olur anlamadım diyor.
Arkadaş hiç kimseye bahsettin mi çok yakının olsa bile diyor. Kuzenine söylemiş sonra biraz inceden laf çarpmalı kuzeni sıkıştırıyorlar ve çat para ondan çıkıyor. En yakının bile o kadar güvenli olmayabilir.
O sebeple sadece kendin gir bu işe, beton molozdur çıkanı sorana da mutfakta fazlalık vardı onu aldım düzenliyorum de.
Edit: Unuttum çelik kapı kilitleri ne kadar sağlam olsa da en sağlamı kapının dışarıdan açılamayacak şekilde kilitlenmesi. Onu da bildiğin eski usul demir sürgülerle yapabilirsin. Tabi sağlam bir şey olacak. Bulursan bana da söyle bundan zira bende evime yapmak istiyorum. Derdim para falan da değil gecenin körü eve hırsız girer çorçocuk bir kere bunu yaşarsa psikolojisi yıllarca düzelmez.
oinomaos tarafından 25/Eyl/18 14:57 tarihinde düzenlenmiştir -
Soran olmuş adam zengin işi bu zengin olmak .
Üstadım bir tanıdığın yaptığını anlatayım .
Evde 2 ayrı kamera sistemi var . 2 side hem evin içini hem dışını görüyor . Emin değilim ama 20 civarı kamera var . 1 tanesi gizli odada diğer i açıkta . Adam evi soldan girişte kğçğk oda yanı banyo yanı tuvalet yanı ebeveyn banyosu yanı yatak odası şeklinde . Şimdi zamanında yaparken 0 dan . Sondaki ebeveyn banyosu arkada tuvalet önde kalacak şekilde denk getirmiş arada 1.5 m civarı bir oracık kalmış bura komple kasa .
Anlatamadım pc geçim paint te Çizecem . Kısacası 2 oda arasında odacık var .
-
İlk evi alırken gizli bölme yaptırma en iyisiydi ama aklıma gelmedi görünen o ki gizlice bi tadilat yapıp gömme bir sistem üzerinde çalışma,
-
ev de kitabın içine koyuyorum.
-
Aylık 100 avro ile eğitimime destek olabilirsin.
-
Hocam bana ver saklarım ben rahat ol istediğin zaman gelip görebilirsin evraklarını
-
Henri Charriere'in hapishaneden kaçışını anlattığı Kelebek isimli romanında aşağıda görülen kapsüller vasıtasıyla hem paralarını hem çeşitli alet edevatı saklıyorlardı. En güvenli yöntem budur herhalde.Fakat ne kadar konforlu olduğu şüpheli. Kullanan varsa detaylı bilgi verecektir diye düşünüyorum.

-
Zengin olsam kasa + kamera + köpek yapardım.
-
60 tonluk 3e4mt özel beton yapımı güvercin barakasında:) bankaya tahsile ver en güvenlisi bu bakmak için exel tablosu fazlasıyla yeter bilgileri tam olarak girdikten sonra aynı satıra çekin arkalı önlü resmi linki vs eklenir olay biter
Ha ben çek tüccarıyım vadeye göre kırar kırdırrım işleri varsa Güvercin barakası paklar yada benzeri bir oda ,