folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Çekilen Dişe Köprü Atmak.

Çekilen Dişe Köprü Atmak.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BuZuL
    BuZuL's avatar
    Erkek

merhabayın bi dişim vardı çürüq hiçbişey yoktu dolgu yapılacaktı tabi ben dişçinin dediğinden 2 ay sonra gitmeseydim :D imdi dişim çekilde ve bu durum bana çok garip geldi çekilen diş azı dişim ve ben çekilen dişime köprü attırmayı düşünüyorum siz ne diyorsunuz bu duruma köprü attırmak iyimidir değilmidir önerirmisiniz önermezmisinizi yaptıran varmı yaptırdıysa zararı ne yararı ne resmen sol tarafımla hiçbi halt yapamıyorum.

köprüyü tavsiye ediyormusunuz sanırım 2 dişi kesiyormuş ortadan ve t şeklinde ekliyormuymuş neymiş öle bişey yanlız diğer 2 diştende olma ihtimali gibin şeylerde mümkünmüş?

görüşlerinizi belirtirseniz sevinirim.

DAĞDA ÜÇ BEŞ KOYUN SÜRÜSÜ, TUTTURMUŞ BİR KÜRDİSTAN TÜRKÜSÜ, ELİNE ALMIŞ BAYRAK DİYE BİR MASA ÖRTÜSÜ, SATSAN BEŞ PARA ETMEZ NE DİRİSİ NE DE ÖLÜSÜ, SOYU SOYSUZ OLAN SENSİN TOPRAK SENİN NEYİNE, İTE İTLİK YAPIP KAFA TUTMA BEYİNE, ANLASA DEDİĞİMİ SOKAKTAKİ KÖPEK AĞLAR HALİNE, DUY ULAN SOYSUZ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.......
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SPY-CX5
    SPY-CX5's avatar
    Savaş Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası
    Erkek
    Batıllı inançtan başka bi bok değil :)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BuZuL
    BuZuL's avatar
    Erkek

olm tamam işte söleyin biliyorsanız yararını zararını yaptıran varmı varsa iyimi oldu kötümü oldu :D

bilmioz ondan sordum :D tarikatın nie dişçi doktoru yok a.k :D

DAĞDA ÜÇ BEŞ KOYUN SÜRÜSÜ, TUTTURMUŞ BİR KÜRDİSTAN TÜRKÜSÜ, ELİNE ALMIŞ BAYRAK DİYE BİR MASA ÖRTÜSÜ, SATSAN BEŞ PARA ETMEZ NE DİRİSİ NE DE ÖLÜSÜ, SOYU SOYSUZ OLAN SENSİN TOPRAK SENİN NEYİNE, İTE İTLİK YAPIP KAFA TUTMA BEYİNE, ANLASA DEDİĞİMİ SOKAKTAKİ KÖPEK AĞLAR HALİNE, DUY ULAN SOYSUZ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.......
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Bende var haci 1dis icin ,2disi feda ettik,lisedeydim zamaninda doktor'a gitseydik olmazdi :) ...simdi ben bir rahatsizlik duymuyorum,dislerde koprumu var,takmami belli bile degil...Yalniz doktor'u iyi sec kalibi iyi cikarmasi gerek,buyuk falan gelirse agzina bicimsiz durur...Bide 2disi boyle kesiyorlar ertesi gunu kopruyu yapiyor adam..o kesik diste koruma tabakasi olmadigi icin nefes alsan bile o hava akimindan etkilenip muthis aciyor :) ,yemek yiyemiyorsun dogru duzgun ,su icemiyorsun :D ama 3-4 gun icinde alsiyorsun...disi taktirdiktan sonra sari leblebi ye o taktirdigin dislerinle :D

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AnTiSoZeL
    AnTiSoZeL's avatar
    Erkek

Buzul

hamamda birinin kafasına ağzım çarptı üst ön dişim kökünden koptu ; ) tabi ben çıkan dişi bulup yerine oturtsaymışım tutma ihtimali varmış ; ) ama ben havuz da terk ettim küfürü basıp çıktım gittim hemen yan tarafdaki dişde sallanıyodu ona bi tedavi çekti doktor çapa gibi oldu ; ) sonra diğer dişim için köprü yabacaz dedi orda muayenehanesınde gösterdi ..porselen örnek diş ...saf porselen ; ) benim 3li olacaktı sonra sağlam olsun die 6 lı yabtık yani 5 dişimi daha törpüledi üstüne porseleni oturttu ; )

aha şu şekil ama ön üst

abi törpülerken felan bi sürü iğne yabıyo ; ) ben o uyuşuk halime güldüğümü hatırlıyomda :D gülüyon azın kıynaşmıyo ...; )

adam benim 5 dişimi törpüledi ...sonra diş ölçümü aldı...maket bi diş takıp gönderdi haftasınada dişler geldi ; )

1 dk sürmedi takması ama neyle yapıştırdıysa taş gibi ; ) eskisinden ürkütücü ama birazdaha güzel die avutuyom kendimi

senın arka diş için 3lü diş olur bu resimdeki gibi ...çokda süper olur ; ) benim ön diş oldugu için dişlerimi hissediyom arada o canımı sıkıyo ; )

zararı filan yok bence...zarırarı şey olabilir senın 18 lik dişler çıkmadıysa doktor onları hesaba katar ne olacaksa o zaman biraz sıkıntı olurmu olmazmı bilmiyom ; )

ama güzel kaygan ; )  metal filan yabtırma ; ) saf porselen kıyak

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BuZuL
    BuZuL's avatar
    Erkek

euheuhe :D compi hacı köprü attırcam ama işte 2 diş kesme olayı falan var köprünün olmama ihtimali olursa kesilen dişler ne olacak :( sarı leblebi değil abi normal yesem yeterli valla boş boş duruyor dilim girior içine bi acayip oluyor :S

yaptırıyımmı sizce ? :D köprü tutmazsa ben başka bişeyi tutarım sanırım :D bir diş derken diğerlerindende oluruz.

edit : anti hacı öyle yapcam sanırım orda boş boş duruyor canımı sıkıyor a.k :D abi acil olan sağ taraftı dolgu yaptı tuttu dolgu ona sol tarafın acelesi yok haftaya gel dedi bizde 2 ay sonra gitik bi gittim diş tutmuş çekeceğiz dedi çekti :D arada bi dilimi falan sokuom güzel oluyor ama farklı bi duygu birde yemek yerken 2 tarafıda kullanmak lazım die düşünüom o yüzden ben en güzeli yaptırayım baş parmağım yarısına kadar giriyor düşünsene :D en baba dişi kaybettik (:

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aforizma
    aforizma's avatar
    Erkek

ben kısaca anlatayim diyececktim ama arkadaslar baya bi anlatmişlar bana bi şey bırakmamişlar. benim tavsiyem dis yaptıcak mesafe varsa ve sende de kullanma problemi varsa yaptır. yoksa sittiret para kazanmasın ipneler :))

ama bi de su var k, solemeden gecemeyecem; diş yaptırmadıgın zmana diger dişelr bosluga kayar ya da karsı di,şin bosluga uzar. bi de cekilen dişin kemiği zamanla erir orasi baya bi cokmus gibi gorunur..

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistzombie
    pesimistzombie's avatar
    Erkek
    benimde ön dişten birinin yarısı kırık doktora gitmeye korkuom :S

:|
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek
    sağ arkada o çiğnemeye yarayan diş azı dişimi neyse köke kadar çürük, sol üstte aynı şekilde, üst dişlerde dıştan bir diş var ama tle lazım gitmiyorum telden dişler yamuk yumuk ikide çürük dişim var dişleirm bombok koladan hep fırçalamadımda yaşım 18 diyoprum 20-30 yaşında yeni teknoloji gelirse ona göre bir diş yaparlar tek umudum o.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Bu aforizma dis hekimidir ona gore :) sorusu olanlar sorabilir ,fis almaya gerek yok,sigortaya falanda gerek yok :D sorun.

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rappermcs
    rappermcs's avatar
    Erkek
    Bastınız damarıma madem anlatayım. Takribi 2-3 saat önce aynı şekildebende çektirdim dişimi. sabahlara kadar sancıdan uykusuz geceler vs vs. çözümü çektirmekte buldum hala kulağımda kıtırt kıtırt dişin kırıldığı an. hırrrrrrrrr... neyse köprü dediğiniz olay hakkında bilgim yok bi araştırayım bakalım banada bi köprü atabilecekler mi :D

Paslanmış bir uygulama geliştirici.. ##
Toplam Hit: 5008 Toplam Mesaj: 13