folder Tahribat.com Forumları
linefolder Fotografçılık ve Digital Fotograf Makineleri - Video Kameralar
linefolder Çektiğim Fotoğraflar Hakkında Yorumlarınızı Merak Ediyorum

Çektiğim Fotoğraflar Hakkında Yorumlarınızı Merak Ediyorum

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ArduouS
    ArduouS's avatar
    Erkek

karatahta bunu yazdı:
    -----------------------------

Merhaba. 2 senedir baş koymuşsun lakin tekniğe hiç önem vermemişsin anlaşılan. Öncelikle pozlamadan başlayalım. Fazla pozlanmış (parlak-patlak) fotoğraf iyi değildir. Detayları sıyırırsın -ki fotoğraflarında böyle olmuş. Kontrast ve siyah doygunluğu çok önemlidir. Kadrajlamaya gelirsek, örneğin kedi fotoğrafında; kedinin kulağını kadraj dışına neden aldın? Objelerin ve beden parçalarının fotoğrafın sadeliği ya da başka bir sebeple kesilmesi gerekiyorsa belirli noktalardan kesilir. Fotoğrafı ya çeker yanarsın, ya da çekemez yanarsın. Eğer uygun an-kadraj-ışık yoksa çekme. Bir hayli yolun var ancak bu güzel uğraşıyla ilgilendiğin için tebrikler. Prof. Dr. Sabit Kalfagil hocamızın kitaplarının sana çok faydası olacaktır. Önce teknik. Bunun üstüne bir de "göz"ün varsa, çok başarılı işler çıkacaktır.

hocam verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim bunları tekrar tekrar okuyup gerekenleri yapmaya çalışacağım

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ArduouS
    ArduouS's avatar
    Erkek

HoLyCat bunu yazdı:

Bunlarda benim cektigim üstünde oynama yapmadigim ve pixellerini düsürdügüm Bir kaç resim..

ilk olarak Amd-x icin cektigim Winston :)

tamam eyvallah iyi güzel hoşta bunun göze hitap etmesi gerekmiyormu PS kullanıpta brightness açıp contrast vermenin nezaman aşırı derece shoplu olduğu kanısına varıyorsun onu merak ettim

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

resimleri orjinal boyutuyla yüklemen, üzerinde ps ile oynama yapmaman lazım. ben fotocu değilim foto işinden anlamam ama ayar, lens seçimi ışık, pozlama bilgim foto makinesi sattığım için çok da kötü sayılmaz. altta 1 fotoda maksadım pixelleri çevreleri karanlık şekilde almaktı, the mail filmine özendim, kendi resimlerimin resimlerini çektim (:  2. fotoda öndeki bardakları net arka planı flu almak istedim, istediğim gibi de oldu. olay basitçe şu ki fotoğrafa baktığın zaman çeken adamın maksadını anlatmalıdır foto. komposizyon olaylarını falan siktir ediyorum onlar ara güler gibi ihsan derman gibi adamların işi. bas çek foto işi bile yapacak olsan karatahtanın da yazdğı gibi temel şeyleri bilmen gerekir.

hizliresimyukle.com/showpic-275933/p7082194.jpg

hizliresimyukle.com/showpic-275934/p7062088.jpg

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HoLyCat
    HoLyCat's avatar
    Erkek

haci cekimlerin güzel bende prof birisi degilim.. amatorum..

Ama bunu bilirim Herseyin orjinali herzaman insanin yetenegini ortaya cikarir. :)

ornek : bir resimi cekerken güzelmi cekeyim yoksa ben bu resimi cekeyimde shop ile guzellestiririm umudu ilemi cekiyorsun ?

🆃🅰🅷🆁🅸🅱🅰🆃.🅲🅾🅼
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sleep
    Sleep's avatar
    Dişi

Holy koydu diye koyuyorum, amatörüm bende

Canon 550d, 3 fotoğrafta 18-55 kit lens ile çekilmiştir.

Başarılar gelir geçer, asaletin bize yeter..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Jubei
    Jubei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Sleep bunu yazdı:

Holy koydu diye koyuyorum;

[IMG]http://i45.tinypic.com/107oubb.jpg[/IMG]

[IMG]http://i48.tinypic.com/30t1dtv.jpg[/IMG]

[IMG]http://i50.tinypic.com/2a6l4ld.jpg[/IMG]

Valla Papatyaları ekrandan elimi uzatıp tututmaya çalışıyordum az daha,o nası bir fotograf öyle ?

Diğerleri ben pek beğenmedim ama kötü veya iyi diyemem çünkü bu konuda tecrübem yok sadece kişisel görüşüm. 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DevilKingtr
    DevilKingtr's avatar
    Erkek

Photography sözüm meclisten dışarı eline makineyi alan Photography diye facede makede sayfa açıyo hacı abi

Viski var önlerinde , Ne içen dediler ? ırakı dedim ben https://www.kisa.link/QobI
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

DevilKingtr bunu yazdı:

Photography sözüm meclisten dışarı eline makineyi alan Photography diye facede makede sayfa açıyo hacı abi

öyle deme hacı kızıyolar sonra (:

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ArduouS
    ArduouS's avatar
    Erkek

DevilKingtr bunu yazdı:

sence açmaktaki amacım karı kız düşürmekmidir?ki kaldıki doğa fotoğrafçılığıyla ilgileniyorum, kendi arşivimi burada topluyorum .

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mustaphachan
    mustaphachan's avatar
    Erkek

DevilKingtr bunu yazdı:

kesinlikle katılıyorum hoca. nikon, canon gençleri hep :( 

hoca niyetin karı kız düşürmek olsun olmasın fark etmiyor artık bilmiyorum yaş kaç ama 13-14 yaşındaki çocukların dahi yaptığı iş oldu artık. doğa fotoğrafçılığına saygım, sevgim ve ilgim mevcut. bir sürü profesyonel ismin küçük çaplı tüyolarını aldım, ders-seminerlerine katıldım. ama olmuyor yani doğa fotoğrafçılığı değil tam olarak senin yaptığın.. yani ps olayına da değinmiş diğer hocalar. eğer karanlıksa bi sonraki çekime erken gidip daha temiz daha parlak resimler al. dokundurma şu ps'yi o güzelim fotoğraflara. bilirsin bi pozu yakalamanın ne kadar zor olduğunu. sırf bozuk çıktı diye kesiceksek, editliceksek tadı yok yani.. 

özetle, bak mesela aşağıdaki resimler o paralarla alıcı bulabiliyorken ben senin çektiklerine ücret ödemem.

http://www.645dukkan.com/collections/kaan-caydamli/products/antalya-2002-orjinal-siyah-beyaz-baski-fotograf

http://www.645dukkan.com/collections/kaan-caydamli/products/olimpos-2002-siyah-beyaz-orjinal-baski-fotograf

http://www.645dukkan.com/collections/kaan-caydamli/products/agac-2006-orjinal-siyah-beyaz-baski-fotograf

# birikimini önyargı ve yalanlara hizmet etmek için kullanan kültürlü bir insan olmaktansa maymundan gelmeyi tercih ederim.
Toplam Hit: 5124 Toplam Mesaj: 33