Çelik Ev Prefabrik

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Erkek

bol şans hocam. yazdım yazdım sildim

sana tavsiyem düzgün 1  firma ile . maliyetleri iyi araştırıp . betonarme ev yaptırman olacak . 

samaccc tarafından 10/Şub/23 13:36 tarihinde düzenlenmiştir

Minimalist Değilim, Tembelim ( Artık yazmanın anlamı yok, açık hedef oluyoruz. Konuşarak, yazarak, kumda siyasetçilik oynayarak yapılabilecek şeyler bitti.)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TheBattal
    TheBattal's avatar
    Erkek

Hocam özet geçeyim:

a) Prefabrik fabrikada yapılıp yerinde monte edilen demek:
    1) Çelik konstrüksiyon (Ağır ve hafif)

2) Betonarme olabilir

b) Bildiğin betonarme ev

c) yığma yapı (betonarme bunun kolon ve kirişle taşıma yapanı, bu kendi içinde tuğla/biriket/gazbetonun dayanımıyla iş görüyor)

Şahsi fikirlerim: Daha önce ağır çelik hafif çelik konularında çalıştım... Öncelikle hafif çeliğe bulaşma. ço dandik, akıllı vidayla tutturuyorlar sen düşün, yalıtım falna hak geitre. duvar abir şey asamazsın falan. Ağır çelik iyidir ama 1-2-3 vs katlı konut için gereksiz pahalı olur

Geriye kaldı betonarme ve yığma. İkisi de olabilir. Çelik depreme dayanıklı beton değil falan gibi şeylere inanmayın, hesabını mazlemesini ve işçiliğini güzel yaparsanız her bina dayanır...

Şahsi tavisyem betonarme yapman, ki bunun gazbeton olarak taşıyıcı elemanları olan da var, duvar elemanları da var 6 metrelik falan, inşaat kısmı kısa sürüyor (prefabrik oluyor bu işte) aşağıya ytong linklerini bıraktım bakarsın.

Daha da sorun olursa özelden veya buradan sorabilirsin.

https://ytong.com.tr/

https://ytong.com.tr/ytong-blok.asp

https://ytong.com.tr/duvar-panelleri.asp

https://ytong.com.tr/ytongEv.asp

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kazasker1
    kazasker1's avatar
    Erkek

Temeli olan bina imar iznine tabidir. İmar izniyle uğraşmak yerine toğrağa çelik/ağaç kazıklar çakıp binayı üzerine oturtursan sorun çıkmaz. Çünkü o zaman sökülebilir ve taşınabilir bir hal alıyor. Ancak bu durumda, taşınmaz statüsünden kurtardığın yapı, herhangi bir statüye girmediği için taşınır mal olarak değerlendirmeye alınıyor ve karşına yine vergi almak için (mesela) mobil bir araç/yapı statüsü çıkıyor.

Adamın olmadan yaptıramazsın. Ya da rüşvet vermeden. İşini yaptır bitir, sonra kimse dönüp bakmaz kanuna nizama uygun mu diye. Bütün mesele, işi bitirinceye kadarki izleyeceğin yol.

Klasik Türkiye gerçeği...

Karın güzelseee, ne işin var dügün evinde? Dügün senin evinde. Gir oynaaa çık oyna... Karın çirkinse, ne işin var ölü evinde? Ölü senin evinde. Gir aglaaa, çık agla...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kroo
    kroo's avatar
    Erkek
    kazasker1 bunu yazdı

Temeli olan bina imar iznine tabidir. İmar izniyle uğraşmak yerine toğrağa çelik/ağaç kazıklar çakıp binayı üzerine oturtursan sorun çıkmaz. Çünkü o zaman sökülebilir ve taşınabilir bir hal alıyor. Ancak bu durumda, taşınmaz statüsünden kurtardığın yapı, herhangi bir statüye girmediği için taşınır mal olarak değerlendirmeye alınıyor ve karşına yine vergi almak için (mesela) mobil bir araç/yapı statüsü çıkıyor.

Adamın olmadan yaptıramazsın. Ya da rüşvet vermeden. İşini yaptır bitir, sonra kimse dönüp bakmaz kanuna nizama uygun mu diye. Bütün mesele, işi bitirinceye kadarki izleyeceğin yol.

Klasik Türkiye gerçeği...

aynen abi onu bir günde getirip takıcan. 

klasik iskana şeyi yapana kadar zabıta yaptıktan sonra polis bakar :)

böyle düzenin ben taaa.....

bu dünyada da öbür dünyada da yanmanın yolu plajdan geçer
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

hayvan gibi açılan karavanlar var 3 kat açılıyor.

https://www.youtube.com/watch?v=GbPg5m5sglo 

5 kat açılanını bile yaparım bunun yeterki malzeme olsun. şekil olarak böyle olmaz dikdörtgen prizması olur. 

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NaZi_
    NaZi_'s avatar
    Erkek

Bu konu ile ilgili birazdan bir konu açıcam, oradan fikir edilebilirsin. Selametle.

Kendimi bir akşam toplumun ete kemiğe bürünmüş hali ile yemeğe çıkarken hayal ediyorum şimdi; yemekler gelmiş ve çiğnemeye devam ediyoruz. Tam o sırada topluma doğru bakıyorum, ben aseksüel olmaya karar verdim, diyorum ve toplumun yüzü düşüyor. Başlıyor neden ve sonuçlarını sorgulamaya, felaket senaryoları anlatmaya ve yer yer yaftalamaya. Hayal ediyorum, yerimden kalkıyorum ve masanın etrafında bir yarım tur atıyorum, artık toplumun yanı başında, tabiri caizse ensesindeyim. Bir kolumu masaya dayıyorum ve kısa kollu tişörtümden uzanan kollarım yılların emeği sonucu bir kas yığını şeklinde, tam da toplumun bakacağı yerde duruyor. Kulağına doğru eğiliyorum ve şöyle diyorum; desene sen her bi sikimi çok iyi biliyorsun lan ?!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ValarMorghulis
    ValarMorghulis's avatar
    Erkek
    ComputerWolf bunu yazdı

Ulkedeki sikintinin sebebi beton degil arkadaslar. Sen celik ev yaptiriyorum diye mutlu olursun, firma sana aliminyum ev satar, sen ahsap masif ev yaptiriyorum diye mutlu olursun ama firma sana sikistirilmis talastan masif gorunumlu ahsap satar, sen betonarme depreme dayanikli ev yaptiriyorum diye mutlu olursun, firmsa sana yonetmelige uymayan malzemelerle insaa edilmis ev satar. Butun bunlar olurken de devlet denetlemez, denetliyor gibi gorunur. Gonderir firma elemani denetleme firmasina, adam kase imzayi basar "denetlenmsitir" belgesini alir ve sen insaatini bitirir, satar parani alirsin. Turkiye'deki curumuslugun sebebi malzeme kalitesi degil, insan kalitesi.

%100 katılıyorum. 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    weskeyy
    weskeyy's avatar
    Erkek
    RETRET bunu yazdı

5 kat açılanını bile yaparım bunun yeterki malzeme olsun. şekil olarak böyle olmaz dikdörtgen prizması olur. 

Dünya da her ülke de karavan şu bu yapılır ama en iyisini yine japonlar yapar her ülkede yapılanları kendi testlerine sokarlar.ülkemiz de bir firma var.

Bedenin BAKİRE olmasi onemli degil,Yeterki ruhun OROSPU olmasin!!!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek
    weskeyy bunu yazdı
    RETRET bunu yazdı

Dünya da her ülke de karavan şu bu yapılır ama en iyisini yine japonlar yapar her ülkede yapılanları kendi testlerine sokarlar.ülkemiz de bir firma var.

Ülkemizde sally ve swan iyi gerisi tırt. Onlar bile gonzo kafalı, benim sattığım motokaravanda banyoya ayakla açılır kapanır lavabo ekletmek istedim 19 yer dolaştım sally ye yaptırabildim. Kompozit malzeme pahalı ekonomik şekilde sandviç panel, alüminyum sert profil, panel kenar kapatıcılar, dyson ve türevi kimyasallar la kabin yapımı basit. İllaki karbon isterim ultra ince olsun isterim dersen tabi o malzemeyi bulmak zor. 

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    IvC
    IvC's avatar
    Erkek

Hocam özel değilse hangi ilçedesiniz. Ben merkezde kirada yaşıyorum. Kumluca'nın köyünde subasmanı yaptırdık devamını getiremiyoruz. 

20 yaşında komünist olmayanın kalbi, 40 yaşında komünist olanın aklı yoktur.
Toplam Hit: 2839 Toplam Mesaj: 21
barınmalık bina