Cengiz Han Mongol

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

MaviEkran bunu yazdı:
    -----------------------------

zumsuk bunu yazdı:

son yıllarda izlenipte etkilendiğim film.Evet sürekli hareketli, sürekli atraksiyon ve mütiş efektler yoktu her zaman.

fakat insanlıın, Türklüğün falan nasıl geldiğini anlatıyor.Atalar yani.Tamam öyle koyu milliyetçi bir yapım yok ama insanlık var orda.Boylar var, kız alıp veriyorlar , savaşlar falan.Çok güzel.Hoşuma gitti

Moğollar Türk değil, vice versa. Lakin zamanında aynı coğrafyada yaşadıkları için gelenekleri benzeyebilir.

Atalarımızla aynı coğrafyada aynı şekilde yaşadılar.boylardan geldiler ve kız alışverişinde bile bulundular.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aliyk
    aliyk's avatar
    Erkek

renegadealien bunu yazdı:

Gereksiz bi filmdi, hatırladığım üzere.

ultra gereksiz bir film

birde ahlak değerleri sıfır

cengizhanın karısını başkası alıyor,

Lekum Dinikum Veliye Din ...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fatih
    Fatih's avatar
    Erkek

kötü diyemem ama çok çok aşırı güzel de değildi. savaş sahneleri iyiydi.  2. kere izlemedim.  bir de böyle övülen filmlerden avatar ve inception'u da gereksiz buluyorum.

enjoy i'm vaccinated
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CyberAngel
    CyberAngel's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Fatih bunu yazdı:

kötü diyemem ama çok çok aşırı güzel de değildi. savaş sahneleri iyiydi.  2. kere izlemedim.  bir de böyle övülen filmlerden avatar ve inception'u da gereksiz buluyorum.

renkler ve zevkler tartışılmaz derler ama böyle film değerlendirilmez.İnception'u bilim kurgu olarak değerlendirmek gerekiyor.Bilim kurgu sevmiyorsan o başka.Ama inception çok deli bir bilim kurgu filmi.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaxeL
    MaxeL's avatar
    Erkek

zevkler tartışılmaz inception beğenmedim filmde uyuya kaldığımı biliyorum :G

Break Dance Bboy MaxeL
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zodiac
    Zodiac's avatar
    Erkek

MaviEkran bunu yazdı:

zumsuk bunu yazdı:

son yıllarda izlenipte etkilendiğim film.Evet sürekli hareketli, sürekli atraksiyon ve mütiş efektler yoktu her zaman.

fakat insanlıın, Türklüğün falan nasıl geldiğini anlatıyor.Atalar yani.Tamam öyle koyu milliyetçi bir yapım yok ama insanlık var orda.Boylar var, kız alıp veriyorlar , savaşlar falan.Çok güzel.Hoşuma gitti

Moğollar Türk değil, vice versa. Lakin zamanında aynı coğrafyada yaşadıkları için gelenekleri benzeyebilir.

Türk dediğin Altay kökenli sarı ırktan olan bozkır kavimlerinin oluşturduğu ağacın bir dalı Moğol ayrı bir dalı. Geleneğin benzemesi aynı coğrafyanın etkisinden değil aynı kökten gelmesinden.

Filme gelirsek rus yapımı bii filmden Türk kelimesinin geçmesini beklemek abes onlara göre Selçukludan itibaren Türklük başlıyor. Bi ara hollywood yapımı yeniden çekilip Cengiz Han'ı Stewen Saegal oynayacaktı yalan oldu oda galiba.

mantığın korkunu yenemiyorsa kendini düşünenden sayma,
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DaSpOnGe
    DaSpOnGe's avatar
    Erkek

cengiz han'ın 1,5 milyon mu ne torunu varmış geçen bi arkadaş söylemişti nasıl hesaplandı felan bilmiyorum salt bu bilgiyi söyledi :D

You think you've travelled far and never seen the stars :)))
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DonnieDarko
    DonnieDarko's avatar
    Erkek

DaSpOnGe bunu yazdı:

cengiz han'ın 1,5 milyon mu ne torunu varmış geçen bi arkadaş söylemişti nasıl hesaplandı felan bilmiyorum salt bu bilgiyi söyledi :D

Bu bilgi, ural dağlarının doğusunda kalan kesim, yani orta doğu'nun bir kısmı ile bilinen asya'da yaşayanlar için geçerlidir. 

Tabi rakamda yaklaşık bir değer. Belkide daha fazla olabilir...

Sanki tüm hayatım boyunca, yanlış melodiyle dans etmiş gibiyim...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DonnieDarko
    DonnieDarko's avatar
    Erkek

Kurtcebe bunu yazdı:

MaviEkran bunu yazdı:

zumsuk bunu yazdı:

Türk dediğin Altay kökenli sarı ırktan olan bozkır kavimlerinin oluşturduğu ağacın bir dalı Moğol ayrı bir dalı. Geleneğin benzemesi aynı coğrafyanın etkisinden değil aynı kökten gelmesinden.

Filme gelirsek rus yapımı bii filmden Türk kelimesinin geçmesini beklemek abes onlara göre Selçukludan itibaren Türklük başlıyor. Bi ara hollywood yapımı yeniden çekilip Cengiz Han'ı Stewen Saegal oynayacaktı yalan oldu oda galiba.

Moğolların Türk denmesinin en büyük etkenlerinden biriside, Cengiz Han ve oğullarının emrinde genellikle Türklerin olması. Hatta etrafındaki askerlerin çoğunun Türk olduğu söylenir.

Savaş gücünden bahsedilirken Türklerden de bahsedilir tarihde. Yalnız yaptığı katliamlardan bahsedilirken Türkler anılmaz...

Sanki tüm hayatım boyunca, yanlış melodiyle dans etmiş gibiyim...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Turania
    Turania's avatar
    Erkek

güzel filmdi 3-4 kez izledim çeşitli arkadaşlarla :)

Söyleyin eşe dosta herşeyden vazgeçer, Vatan'dan vazgeçmeyiz.
Toplam Hit: 9752 Toplam Mesaj: 27