Cengiz Han Mongol
-
MaviEkran bunu yazdı:
-----------------------------zumsuk bunu yazdı:
-----------------------------son yıllarda izlenipte etkilendiğim film.Evet sürekli hareketli, sürekli atraksiyon ve mütiş efektler yoktu her zaman.
fakat insanlıın, Türklüğün falan nasıl geldiğini anlatıyor.Atalar yani.Tamam öyle koyu milliyetçi bir yapım yok ama insanlık var orda.Boylar var, kız alıp veriyorlar , savaşlar falan.Çok güzel.Hoşuma gitti
-----------------------------Moğollar Türk değil, vice versa. Lakin zamanında aynı coğrafyada yaşadıkları için gelenekleri benzeyebilir.
-----------------------------Atalarımızla aynı coğrafyada aynı şekilde yaşadılar.boylardan geldiler ve kız alışverişinde bile bulundular.
-
renegadealien bunu yazdı:
-----------------------------Gereksiz bi filmdi, hatırladığım üzere.
-----------------------------ultra gereksiz bir film
birde ahlak değerleri sıfır
cengizhanın karısını başkası alıyor,
-
kötü diyemem ama çok çok aşırı güzel de değildi. savaş sahneleri iyiydi. 2. kere izlemedim. bir de böyle övülen filmlerden avatar ve inception'u da gereksiz buluyorum.
-
Fatih bunu yazdı:
-----------------------------kötü diyemem ama çok çok aşırı güzel de değildi. savaş sahneleri iyiydi. 2. kere izlemedim. bir de böyle övülen filmlerden avatar ve inception'u da gereksiz buluyorum.
-----------------------------renkler ve zevkler tartışılmaz derler ama böyle film değerlendirilmez.İnception'u bilim kurgu olarak değerlendirmek gerekiyor.Bilim kurgu sevmiyorsan o başka.Ama inception çok deli bir bilim kurgu filmi.
-
zevkler tartışılmaz inception beğenmedim filmde uyuya kaldığımı biliyorum :G
-
MaviEkran bunu yazdı:
-----------------------------son yıllarda izlenipte etkilendiğim film.Evet sürekli hareketli, sürekli atraksiyon ve mütiş efektler yoktu her zaman.
fakat insanlıın, Türklüğün falan nasıl geldiğini anlatıyor.Atalar yani.Tamam öyle koyu milliyetçi bir yapım yok ama insanlık var orda.Boylar var, kız alıp veriyorlar , savaşlar falan.Çok güzel.Hoşuma gitti
-----------------------------Moğollar Türk değil, vice versa. Lakin zamanında aynı coğrafyada yaşadıkları için gelenekleri benzeyebilir.
-----------------------------Türk dediğin Altay kökenli sarı ırktan olan bozkır kavimlerinin oluşturduğu ağacın bir dalı Moğol ayrı bir dalı. Geleneğin benzemesi aynı coğrafyanın etkisinden değil aynı kökten gelmesinden.
Filme gelirsek rus yapımı bii filmden Türk kelimesinin geçmesini beklemek abes onlara göre Selçukludan itibaren Türklük başlıyor. Bi ara hollywood yapımı yeniden çekilip Cengiz Han'ı Stewen Saegal oynayacaktı yalan oldu oda galiba.
-
cengiz han'ın 1,5 milyon mu ne torunu varmış geçen bi arkadaş söylemişti nasıl hesaplandı felan bilmiyorum salt bu bilgiyi söyledi :D
-
DaSpOnGe bunu yazdı:
-----------------------------cengiz han'ın 1,5 milyon mu ne torunu varmış geçen bi arkadaş söylemişti nasıl hesaplandı felan bilmiyorum salt bu bilgiyi söyledi :D
-----------------------------Bu bilgi, ural dağlarının doğusunda kalan kesim, yani orta doğu'nun bir kısmı ile bilinen asya'da yaşayanlar için geçerlidir.
Tabi rakamda yaklaşık bir değer. Belkide daha fazla olabilir...
-
Kurtcebe bunu yazdı:
-----------------------------MaviEkran bunu yazdı:
-----------------------------Türk dediğin Altay kökenli sarı ırktan olan bozkır kavimlerinin oluşturduğu ağacın bir dalı Moğol ayrı bir dalı. Geleneğin benzemesi aynı coğrafyanın etkisinden değil aynı kökten gelmesinden.
Filme gelirsek rus yapımı bii filmden Türk kelimesinin geçmesini beklemek abes onlara göre Selçukludan itibaren Türklük başlıyor. Bi ara hollywood yapımı yeniden çekilip Cengiz Han'ı Stewen Saegal oynayacaktı yalan oldu oda galiba.
-----------------------------Moğolların Türk denmesinin en büyük etkenlerinden biriside, Cengiz Han ve oğullarının emrinde genellikle Türklerin olması. Hatta etrafındaki askerlerin çoğunun Türk olduğu söylenir.
Savaş gücünden bahsedilirken Türklerden de bahsedilir tarihde. Yalnız yaptığı katliamlardan bahsedilirken Türkler anılmaz...
-
güzel filmdi 3-4 kez izledim çeşitli arkadaşlarla :)