Cengiz Han Mongol
-
murdery bunu yazdı:
-----------------------------cengiz hanın karısı bi kervandaki heriflere veriyo.sonra çocuğu oluyo cengiz han bu benim evladım diyo :D
böle bi film olur mu la :D
-----------------------------yanlıs hatırlamıyorsam karıyı kacırıyordu adamlar hatta cengiz han otağı basınca karı öbür adamı öldürmüş halde bekliyordu cengiz hanı.
-
CyberAngel bunu yazdı:
-----------------------------Fatih bunu yazdı:
-----------------------------kötü diyemem ama çok çok aşırı güzel de değildi. savaş sahneleri iyiydi. 2. kere izlemedim. bir de böyle övülen filmlerden avatar ve inception'u da gereksiz buluyorum.
-----------------------------renkler ve zevkler tartışılmaz derler ama böyle film değerlendirilmez.İnception'u bilim kurgu olarak değerlendirmek gerekiyor.Bilim kurgu sevmiyorsan o başka.Ama inception çok deli bir bilim kurgu filmi.
-----------------------------Peki bu filme bilimkurgu tadı veren ne ki? Senaryo berbat, efektler desen bilimkurgu efekt midir? Bilim kurgu isteyen the planet of the apes izlesin, daha da manyağı the man from earth izlesin bilimkurgunun dibine vurdurur.
-
Fatih bunu yazdı:
-----------------------------CyberAngel bunu yazdı:
-----------------------------kötü diyemem ama çok çok aşırı güzel de değildi. savaş sahneleri iyiydi. 2. kere izlemedim. bir de böyle övülen filmlerden avatar ve inception'u da gereksiz buluyorum.
-----------------------------renkler ve zevkler tartışılmaz derler ama böyle film değerlendirilmez.İnception'u bilim kurgu olarak değerlendirmek gerekiyor.Bilim kurgu sevmiyorsan o başka.Ama inception çok deli bir bilim kurgu filmi.
-----------------------------Peki bu filme bilimkurgu tadı veren ne ki? Senaryo berbat, efektler desen bilimkurgu efekt midir? Bilim kurgu isteyen the planet of the apes izlesin, daha da manyağı the man from earth izlesin bilimkurgunun dibine vurdurur.
-----------------------------Lucid rüya görmüş biri olarak beni çok etkiledi açıkçası.Astral seyehatın da olduğuna inanıyorum.Zamanında derin araştırmalarım olmuştu bu konuda.Bu film gibi astral seyehat'ı anlatan kaç film var ki ? Bu yüzden senaryosu eşsiz bir film.Ayrıca rüya hala gizemini koruyan bir olay değil midir ? Klasik seneryolu filmler aşırı derecede abartılıp övülürken bu filmi gömmek olmaz hocam.Tabi zevk meselesi ama böyle bir yapıtta vasat yorumu garip oluyor...
-
CyberAngel bunu yazdı:
-----------------------------Lucid rüya görmüş biri olarak beni çok etkiledi açıkçası.Astral seyehatın da olduğuna inanıyorum.Zamanında derin araştırmalarım olmuştu bu konuda.Bu film gibi astral seyehat'ı anlatan kaç film var ki ? Bu yüzden senaryosu eşsiz bir film.Ayrıca rüya hala gizemini koruyan bir olay değil midir ? Klasik seneryolu filmler aşırı derecede abartılıp övülürken bu filmi gömmek olmaz hocam.Tabi zevk meselesi ama böyle bir yapıtta vasat yorumu garip oluyor...
-----------------------------Hocam tamam zevkler tartışılmaz da vasat bir film özellikle medyada çok ahım şahım pompaladı bu filmi, bazı kişiler popüler olanı takip ediyormuş seviyormuş gibi görünmek de her yerde şöyle güzel film böyle güzel film diye anlatılınca sinir oluyorum. Filmi zorla bitirdim o kadar kötü geldi. Burada bana katılan çok kişi olacaktır.
Edit: Görsel efekt dışında oscar da alamamış bu film, o kadar güzelse neden alamadı?
-
zumsuk bunu yazdı:
-----------------------------MaviEkran bunu yazdı:
-----------------------------zumsuk bunu yazdı:
-----------------------------son yıllarda izlenipte etkilendiğim film.Evet sürekli hareketli, sürekli atraksiyon ve mütiş efektler yoktu her zaman.
fakat insanlıın, Türklüğün falan nasıl geldiğini anlatıyor.Atalar yani.Tamam öyle koyu milliyetçi bir yapım yok ama insanlık var orda.Boylar var, kız alıp veriyorlar , savaşlar falan.Çok güzel.Hoşuma gitti
-----------------------------Moğollar Türk değil, vice versa. Lakin zamanında aynı coğrafyada yaşadıkları için gelenekleri benzeyebilir.
-----------------------------Atalarımızla aynı coğrafyada aynı şekilde yaşadılar.boylardan geldiler ve kız alışverişinde bile bulundular.
-----------------------------sonuc olarak Moğollar Türk değildir kendini Türk kabul etmeyene Türk mü dicez ayrıca bu araştırmalar sonucuda kanıtlı. İbrahim kafesoğlu, moğollarla türklerin aynı coğrafyada yaşadığından dolayı gelenek benzerlikleri olduğunu ama 2 millet arasında dil ve fiziksel görünüm olarak farklı olduklarını da araştırmış bulmuş.
-
Fatih bunu yazdı:
-----------------------------Hocam tamam zevkler tartışılmaz da vasat bir film özellikle medyada çok ahım şahım pompaladı bu filmi, bazı kişiler popüler olanı takip ediyormuş seviyormuş gibi görünmek de her yerde şöyle güzel film böyle güzel film diye anlatılınca sinir oluyorum. Filmi zorla bitirdim o kadar kötü geldi. Burada bana katılan çok kişi olacaktır.
Edit: Görsel efekt dışında oscar da alamamış bu film, o kadar güzelse neden alamadı?
-----------------------------Kaç oskar aldı bilmem hocam.Oskara göre film değerlendirmesi yapmıyorum.Ama film imdb'de 10/8.9 almış.457 bin kişi oylamış.Bu da her 10 kişiden 9'u nun filmi beğendiğini gösteriyor.. Ama sende haklısın bende hary pother'ı beğenmiyorum.