folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Cennette Ölüm-Kıyamet Varmıydı?

Cennette Ölüm-Kıyamet Varmıydı?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Efendi
    Efendi's avatar
    Erkek

ReaL_KurD bunu yazdı:
    -----------------------------
    Olaya kökünden bir açıklama getirir mi bilmem; ama Allah katında zaman kavramının olmadığını duymuştum. Mesela Hz. Adem'in yaratıldığı toprak Hz. Muhammed'in toprağıdır deniyor. Mantıken imkansız; ama zaman kavramını göz önünde bulundurmazsan neden olmasın? Verdiğin örnekte de zaman kavramını ortadan kaldırırsan bir sonuca gidersin kolaylıkla. Tabi bu bilginin doğruluğu nedir onu bilmiyorum.
    -----------------------------

ReaL_Kurd iLe aynı Düşünceyi PayLaŞıyorum. ZamansızLık Diye Bir İhtimaL Var Bence de. Şüphesiz Allah Bakidir Ve Ondan Öncesi biLinmez. Bundan DoLayı Ben Zamanın İnsanLar,CinLer Ve Diğer VarLıkLar İçin YaratıLdığına İnanıyorum. (İlahiyatLar Ne Der BiLmem).

Bir Çizgi Düşünün Çok uuzun Bir Çizgi. Ve Bütün YaratıLışLar Bir noktada BaşLıyor.Yani Bir zaman İçerisinde. oLuşumLar İçinde Bir sürenin Geçmesi Gerekiyor. Süre Burda Zaman demek oLuyor. Şimdi ZamansızLık İhtimaLini AçıkLamak İçin Şunu DüşüneLim :

Eğer Zaman Da YaratıLmayLa Ortaya Çıkıyorsa Ve YaratıLmaLarın Bir Noktada(Zaman İçinde) BaşLaması Gerekiyorsa, Zamanın YaratıLmasından Önce Ne Vardı ? Yine Zaman Mı ? eLbetteki Hayır. O Sonradan YaratıLdı. Bundan Da Çıkardığım Sonuca göre Zamanın YaratıLışının Öncesi Zamansızdır.

BunLAr benim YorumLarım. BiLimseL Ve İlahiyat DerecesiyLe Bir aLakası yoktur.

Harabat ehlini hor görme Zakir, defineye malik viraneler var...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    adamgibi
    adamgibi's avatar
    Erkek
    konudaki hiçbir  postu okumadım  yalnız  başlığı  görünce  aklıma  gelen  tek  şey  gün geçtikce  ölmekten korkuyorum abi ne  yalan  söliyim  korkuyorum

kontra bisiklet
Toplam Hit: 2313 Toplam Mesaj: 13