Cep Telefonlari İcin Optik Sinav Okuyucu
-
Tebrikler hocam renk tonlamalarını begendım baya uyumlu olmuş:).
-
Programı kurdum bu haliyle çok bir işe yaramaz sadece gösterilen formu okuyor.
Ama yine hiç yoktan iyidir.
Öncelikle excel import olmalı. Numara ad, soyad,ve puanı kaydetmeli. Hatta 1. sınavmı ikinci sınav mı onu da kaydetmeli.
E okula ordan atabilirsen mükemmel olur ama şimdilik olmasa da olur.
Excele export mutlaka olmalı.
Sınıflar oluşturulabilmeli ve kategorize edilebilmeli.
Yoksa sadece gösterilen cevap anahtarını okuması birçok kişiyi uzak tutacaktır.
Bir de her seferinde referans olan cevap anahtarının okutulması gerekiyor mu ?
Eğer böyleyse tam problem zaten..
Geliştirilebilir güzel bir uygulama Tebrikler!
wikwik tarafından 26/Tem/16 10:29 tarihinde düzenlenmiştir -
Tebrik ederim, güzel bir fikir ve proje. Öğretmen değilim, hiç işime de yaramayacak ama öğretmen tanıdıklarıma tavsiye edeceğim.
Peki öğrenci iki şık işaretlediğinde uyarı verecek mi?
-
h2run bunu yazdı
Tebrikler hocam renk tonlamalarını begendım baya uyumlu olmuş:).
Renkler icin google'in material design kurallarina uydum, kendim tasarimci degilim, yalnizca bu konuda okuduklarimi uyguluyorum. Begenmenize sevindim.
-
wikwik bunu yazdı
Programı kurdum bu haliyle çok bir işe yaramaz sadece gösterilen formu okuyor.
Ama yine hiç yoktan iyidir.
Öncelikle excel import olmalı. Numara ad, soyad,ve puanı kaydetmeli. Hatta 1. sınavmı ikinci sınav mı onu da kaydetmeli.
E okula ordan atabilirsen mükemmel olur ama şimdilik olmasa da olur.
Excele export mutlaka olmalı.
Sınıflar oluşturulabilmeli ve kategorize edilebilmeli.
Yoksa sadece gösterilen cevap anahtarını okuması birçok kişiyi uzak tutacaktır.
Bir de her seferinde referans olan cevap anahtarının okutulması gerekiyor mu ?
Eğer böyleyse tam problem zaten..
Geliştirilebilir güzel bir uygulama Tebrikler!
Her seferinde key anahtari okutmaya tabii ki gerek yok. Her sinav icin bir kere dogru anahtari okuttuktan sonra istenildigi kadar cevap anahtari okutulup bu dogru anahtara gore puanlama yapiliyor.
Dogru olan referans anahtardan sonra okutulan cevap anahtarlarinin tumu excel'e tek seferde export edilebiliyor.
Daha once yazdigim gibi, programla amaclanan en iyi optik okuma basarisini saglamakti. Bu tarz tum programlari deneyebilirsiniz, benimkinin en iyi basari oranina sahip oldugunu goreceksiniz.
Bir ogretmenin cevap anahtari okutma suresini epeyce kisaltacak bir uygulama oldu. Dediginiz diger ilave ozellikleri eger bu yonde cok talep gelirse degerlendirebilirim. Geri bildirim icin tesekkurler.
-
mkeles84 bunu yazdı
Tebrik ederim, güzel bir fikir ve proje. Öğretmen değilim, hiç işime de yaramayacak ama öğretmen tanıdıklarıma tavsiye edeceğim.
Peki öğrenci iki şık işaretlediğinde uyarı verecek mi?
Bos birakilan cevaplari algilayabiliyor ama iki secenegin de isaretlenmesi durumunda en yogun isaretlenen degeri sececektir. Eger sinavlarda boyle bir case olusuyorsa, bu yonde bir mantik gelistirip bu cevaplarinda bos gibi algilanmasini saglayabilirim. Ogrencilerimizin boyle seyler yapmayacagini dusunuyorum :)
-
hocam şöyle bişey eklemeni tavsiye ediyorum, ilk önce kullanacak kişi doğru şıkları soru sıralamasıyla birlikte girmeli, doğru yanlışları yazılım otomatik olarak algılayıp önce hangi şıkkı işaretlediğini ardından doğru mu yanlış mı olduğunu direk önüne çıkartabilmeli
-
ArduouS bunu yazdı
hocam şöyle bişey eklemeni tavsiye ediyorum, ilk önce kullanacak kişi doğru şıkları soru sıralamasıyla birlikte girmeli, doğru yanlışları yazılım otomatik olarak algılayıp önce hangi şıkkı işaretlediğini ardından doğru mu yanlış mı olduğunu direk önüne çıkartabilmeli
Program zaten bu dediklerinizi yapiyor? Tek yapmadigi ogretmenin dogru cevap anahtarini el ile girmesi yerine bastan bir kere dogru cevaplarin oldugu cevap anahtarini referans olarak okutmak. Sonra okunan her sinavda bu referansa bakilarak yanlis girilen cevaplar vurgulaniyor. Ben mi anlayamadim demek istediginizi?