folder Tahribat.com Forumları
linefolder Yazılımlar / Diğer Programlar
linefolder Cep Telefonlari İcin Optik Sinav Okuyucu

Cep Telefonlari İcin Optik Sinav Okuyucu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    h2run
    h2run's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Tebrikler hocam renk tonlamalarını begendım baya uyumlu olmuş:).

- Ben alışılmış şeyleri sevmem, bilirsin.Yaşamaksa ; dilediğim gibi yaşamalıyım, sevmekse; gönlümce sevmeliyim.Kendi elimle yazmalıyım alın yazımı,ölmekse istediğim anda ÖLMELİYİM.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wikwik
    wikwik's avatar
    Erkek

Programı kurdum bu haliyle çok bir işe yaramaz sadece gösterilen formu okuyor.

Ama yine hiç yoktan iyidir.

Öncelikle excel import olmalı. Numara ad, soyad,ve puanı kaydetmeli. Hatta 1. sınavmı ikinci sınav mı onu da kaydetmeli.

E okula ordan atabilirsen mükemmel olur ama şimdilik olmasa da olur. 

Excele export mutlaka olmalı.

Sınıflar oluşturulabilmeli ve kategorize edilebilmeli.

Yoksa sadece gösterilen cevap anahtarını okuması birçok kişiyi uzak tutacaktır.

Bir de her seferinde referans olan cevap anahtarının okutulması gerekiyor mu ?

Eğer böyleyse tam problem zaten..

Geliştirilebilir güzel bir uygulama Tebrikler!

wikwik tarafından 26/Tem/16 10:29 tarihinde düzenlenmiştir

Bilgi Güçtür.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mkeles84
    mkeles84's avatar
    Erkek

Tebrik ederim, güzel bir fikir ve proje. Öğretmen değilim, hiç işime de yaramayacak ama öğretmen tanıdıklarıma tavsiye edeceğim.

Peki öğrenci iki şık işaretlediğinde uyarı verecek mi?

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bulente
    bulente's avatar
    Erkek
    h2run bunu yazdı

Tebrikler hocam renk tonlamalarını begendım baya uyumlu olmuş:).

Renkler icin google'in material design kurallarina uydum, kendim tasarimci degilim, yalnizca bu konuda okuduklarimi uyguluyorum. Begenmenize sevindim.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bulente
    bulente's avatar
    Erkek
    wikwik bunu yazdı

Programı kurdum bu haliyle çok bir işe yaramaz sadece gösterilen formu okuyor.

Ama yine hiç yoktan iyidir.

Öncelikle excel import olmalı. Numara ad, soyad,ve puanı kaydetmeli. Hatta 1. sınavmı ikinci sınav mı onu da kaydetmeli.

E okula ordan atabilirsen mükemmel olur ama şimdilik olmasa da olur. 

Excele export mutlaka olmalı.

Sınıflar oluşturulabilmeli ve kategorize edilebilmeli.

Yoksa sadece gösterilen cevap anahtarını okuması birçok kişiyi uzak tutacaktır.

Bir de her seferinde referans olan cevap anahtarının okutulması gerekiyor mu ?

Eğer böyleyse tam problem zaten..

Geliştirilebilir güzel bir uygulama Tebrikler!

Her seferinde key anahtari okutmaya tabii ki gerek yok. Her sinav icin bir kere dogru anahtari okuttuktan sonra istenildigi kadar cevap anahtari okutulup bu dogru anahtara gore puanlama yapiliyor.

Dogru olan referans anahtardan sonra okutulan cevap anahtarlarinin tumu excel'e tek seferde export edilebiliyor.

Daha once yazdigim gibi, programla amaclanan en iyi optik okuma basarisini saglamakti. Bu tarz tum programlari deneyebilirsiniz, benimkinin en iyi basari oranina sahip oldugunu goreceksiniz.

Bir ogretmenin cevap anahtari okutma suresini epeyce kisaltacak bir uygulama oldu. Dediginiz diger ilave ozellikleri eger bu yonde cok talep gelirse degerlendirebilirim. Geri bildirim icin tesekkurler.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bulente
    bulente's avatar
    Erkek
    mkeles84 bunu yazdı

Tebrik ederim, güzel bir fikir ve proje. Öğretmen değilim, hiç işime de yaramayacak ama öğretmen tanıdıklarıma tavsiye edeceğim.

Peki öğrenci iki şık işaretlediğinde uyarı verecek mi?

Bos birakilan cevaplari algilayabiliyor ama iki secenegin de isaretlenmesi durumunda en yogun isaretlenen degeri sececektir. Eger sinavlarda boyle bir case olusuyorsa, bu yonde bir mantik gelistirip bu cevaplarinda bos gibi algilanmasini saglayabilirim. Ogrencilerimizin boyle seyler yapmayacagini dusunuyorum :)

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ArduouS
    ArduouS's avatar
    Erkek

hocam şöyle bişey eklemeni tavsiye ediyorum, ilk önce kullanacak kişi doğru şıkları soru sıralamasıyla birlikte girmeli, doğru yanlışları yazılım otomatik olarak algılayıp önce hangi şıkkı işaretlediğini ardından doğru mu yanlış mı olduğunu direk önüne çıkartabilmeli

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bulente
    bulente's avatar
    Erkek
    ArduouS bunu yazdı

hocam şöyle bişey eklemeni tavsiye ediyorum, ilk önce kullanacak kişi doğru şıkları soru sıralamasıyla birlikte girmeli, doğru yanlışları yazılım otomatik olarak algılayıp önce hangi şıkkı işaretlediğini ardından doğru mu yanlış mı olduğunu direk önüne çıkartabilmeli

Program zaten bu dediklerinizi yapiyor? Tek yapmadigi ogretmenin dogru cevap anahtarini el ile girmesi yerine bastan bir kere dogru cevaplarin oldugu cevap anahtarini referans olarak okutmak. Sonra okunan her sinavda bu referansa bakilarak yanlis girilen cevaplar vurgulaniyor. Ben mi anlayamadim demek istediginizi?

Toplam Hit: 2570 Toplam Mesaj: 19
cep telefon optik okuyucu ogrenmen sinav