Cep Telefonlarının İşletim Sistemleri Değiştirilebilirmi.?
-
S.a
mrb arkadaşlar başlıktada belirttiğim gibi böyle birşey mümkünmü.? çin malı bir telefona Android atmak mümkünmüdür.? yada farklı ir işletim sistemi.? bu işletim sistemleriyle oynanabilirmi.?
-
UP bilgisi olan yokmudur.?
-
up bende merak ettim
-
mümkündür ama her telefon için o işletim sistemi o telefona entegre olacak şekilde düzenlenmelidir(donanım el verdiği sürece)
yani kimse çin telefonlarına android entegre etmeye çalışmaz :)
-
kernel ayarlarıyla oynanarak htc hd2 ye böyle bir ayar yapılmıştı...
başlangıçta soruyordu hangi sistem ile açılsın diye...
-
Hocam piyasada dokunmatik çin telefonlar hattinden fazla böyle bir iş yapılırsa. dehşet para kazanılır :) mümkünlüde herşey mümkündür ama nasıl.?
-
takipteyim ...
-
http://www.youtube.com/watch?v=SsiYuXqpVuo&feature=fvwrel
bu telefonun işletim sistemini android yapmıslar. youtube den arastırırsan benzer sonuclar alabilirsin.
-
Hocam telefonun donanımı destekliyorsa işletim sistemi değiştirilebilir.Bunu yapabilecek bir bilgisayar yalımına ihtiyacın var.Birde telefonu pc ye bağlayacağın kablo ekipmanları lazım.
+ istediğin işletim sistemi....
Yalnız her önüne gelenin yapabileceği birşey değil.Bundan anlamayan biri olursa telefonu çöpe atmak zorunda kalabilirsin :)
Mesela Nokianın S40 kullanan hiçbir modeline başka işletim sistemi kuramazsın.Donanım ile ilgili...
Nokia N8 telefonunun donanımı incelediğim kadarıyla andoid i destekler.Ona kurulabilir.Ama bunu işinin ehli bir kişi yapabilir.Mobil programlamadan anlamak lazım...
-
Ben N900 kullanıyorum Maemo + Android + Meego yüklü telefonumda :D fakat aynısının çin telefonunda olucağını sanmam
-
o kadar isterim ki var ya :D acayip araştırdım kurcaladım s40 için ppm tarzı şeyler var çok denedim ama nafile:(