Cep Telefonlarının İşletim Sistemleri Değiştirilebilirmi.?
-
mümkün. ne kadar iyi programcı olduğuna bakar.
-
peki Piyasadaki çin malı telefonların işletim sistemleriyle oynayabilirmiyiz.? bildiğim kadar bu telefonların işletim sistemi linux .
en azından grafikleriyle dil özellikleriyle test için bitane aldım neyapmalıyım acaba .? :)
-
aynen mesela benım 72ye androıd yada wındows fln yuklesem hızlasa mukemmel olur yaa :D
-
hackworm bunu yazdı:
-----------------------------
mümkün. ne kadar iyi programcı olduğuna bakar.
-----------------------------evet. ks20 corona kullanıyorum win 6.5 yuklu. android yazılımını cıkarmıslardı el altından yalnız dokunmatik ekranı tanımıyodu :F
-
hocam bu iş ile ilgili iyi derecede açıklama yapcıcak biri lazım bize :)
-
iphone lara android ve wm yükleyebiliyorsun.
-
peki s40lardaki ppm edit işinden anlayan var mı?
-
son çıkan gelişmiş telefonların birkaç işletim sistemi kurulabilecek yapıda olduğunu ve farklı farklı sistemlerle kullananlar olduğunu biliyorum. elindeki telefona özel arama yaparsan birşeyler bulman daha muhtemel.
-
samsung jet s8000 kullanıyorum. orjinal işletim sistemi java ama JetDroid projesi ile android yükledim. kullanabiliyorum. yani mümkün.
-
İşlemci, ram, vs yeterliyse teorik olarak mümkün.
Donanımınızın sürücülerinin yazılması gerekli. Üretici firma driverların kodlarını açmışsa, driverlar yazılıp android yüklenebilir. Üretici böyle birşey yapmışsa zaten birileri android driverlarını yazmıştır ve muhtemelen internette bununla ilgili projeler bulabilirsiniz. Öbür türlü, reverse engineering gerekli ki, uğraş gerektirir. Çok zor.
Özetle, teoride mümkün; pratikte biraz zor.