folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder Cep Telefonuna Ve Kuyumculuk İşlerine Taksit Komple Kaldırılıyor

Cep Telefonuna Ve Kuyumculuk İşlerine Taksit Komple Kaldırılıyor

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek
    samaccc bunu yazdı

burası Türkiye . o telefonu halı gösterirler yinede taksitle satarlar .

Gösterip satarlarda, olan Teknosa, Vatan, Darty gibi büyük mağazalara oldu.Sinek avlarlar artık.

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    csfrt
    csfrt's avatar
    Erkek

madem halkı düşünüyorlar o zaman elektronikte vergileri düşürsünler. bir işe yarasın yaptıkarı.

ruh eşi çok sıradan, bana suç ortağı lazım.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SweeneyTodd
    SweeneyTodd's avatar
    Erkek

Onun yerine herkese,  iki - üç bin lira limitli kredi kartı verip insanları batağa sürükleyen bankalara çözüm bulsalar sorun ortadan kalkar.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    skyvalet
    skyvalet's avatar
    Erkek

Şimdi parası çok olan adam sevinir pahalı telefon kullanan arkadaşlar artık kendilerine bir başka yakıştırırlar telefonu.Yau altınmış telefonmuş istedikleri kadar taksitle alınsın nedir yani.Bankaların parasımı bitti canlı parayamı ihtiyaç var nedir anlamadım ne kadar geri kafalı bir uygulama.
    Gerçekmi la hakkaten 6 taksit olacak diyorlardı odamı kalktı.not:galaxy ace kullanıyorum.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hayalet Avcısı
    TaRuZ
    TaRuZ's avatar
    Erkek

Bunlar yine iktisat oyunları. İthalatı düşürüp cari açık azaltma derdindeler. Satışlar düşeceği için ithalat azalacak. İhracatın artışı, doların yüksek oluşu TL cinsinden cari açığın düşmesini sağlayacak.

Diğer taraftan bazı arkadaşların da belirttiği gibi götünde donu olmayan adamın elinde s5, note3 gibi maaşının 3 katı fiyattaki telefonları almasına engel olacak. Ankara İcra Daireleri şuan 2000er dosya sınırına ulaşmış durumda. Bugün bir takip açtım 1800 küsür esas verdi. Yılın ilk ayında ortalama 1900 dosya desek; yılda ortalama 22.800 dosya anlamına gelir. Ankara'da 32 İcra Dairesi olduğunu düşünürsek yılda ortalama 729.600 dosya yapar. Ankara'nın nüfusu 7 milyon desen her 10 kişiden 1i takibe düşmüş demektir ki çok saçma bir rakam oluyor. Gittiğim hacizlerde adamlar 3000-4000 Tl ödemekten aciz, aile boyu Samsung'un serisi var. Ben bile halen Nokia c1-02 kullanıyorum. Yakında ellerindeki telefonları haczetmeye başlayacağım.

Errare Humanum Est
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    glaurung
    glaurung's avatar
    Erkek

krizdeyiz beyler aklı olan dövize kaçıp kriz bitişine doğru borsadaki pırlantalara konar. iphone 5 dediğin nedir. 1992de 2bin tl yatırsaydın finansbanka 20yıl sonra 2milyon alacaktın. hey yavrum be

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Clostridium
    Clostridium's avatar
    Erkek
    kady bunu yazdı

bıreysel dusunmeyın olayı

adamın götunde donu yok ıphone 5 mı alayım 5s mı alayım derdıne dusuyor.. evde coluk cocuk sgınde bıle degıl

yada 

kuyumcudan altın alıyormus gıbı nakıt alıyor gene sgının keyfıne

dediğin modelde bir adet dayıya sahibim, kredi borcum oraya borcum buraya borcum var diye inim inim inler, ailemde saolsun bu beynini siktiğime kanar bana bı faydası olcak zerre birşeyyapmaz bu ibneye acırlar ama beyfendı her sene elindeki telefonu değiştirir (sırasıyla 4s>s3>ip5>s4>note3>ip5s>lg g2 geliyormuş yoldaymış bu akşam öğrendik :)

edit: nası sinirlendim gene aklıma geldi

Clostridium tarafından 24/Oca/14 18:11 tarihinde düzenlenmiştir

N'oublie pas d'ou tu viens ..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaNGeR
    RaNGeR's avatar
    Erkek

İthalat oranını düşürüp cari açığı kapatmaya çalışacaklarına büyük şirketlerin ve holdinglerin Türkiye'ye fabrikalarını ve üretim bantlarını getirmesini sağlamaları gerekiyor. Bunun için de vergi sisteminde çok köklü değişiklikler gerekir.

Mesela, otomotiv sektörünü ele alalım. Bugün gerçekten kalitesi herkes tarafından tescillenmiş markalara ait araçların fiyatlarına bir bakın; 70.000 lira olduğunu farzettiğimiz bir arabanın ÖTV'si, bu miktarın yarısı, hatta KDV'yi de ekleyince yarısını geçiyor. Bu adam fabrikasını Türkiye'ye taşır mı? Elbette taşımaz. Satamayacak ki! En basitinden örnek olarak BMW markasına ait araçların yurt dışında satılan fiyatları Türkiye'de de geçerli olsa, çoğu kişi BMW, Mercedes, AUDI gibi arabalar almaya yönelecektir. Buna ek olarak, bu firmalar Türkiye'yi önemseyecek ve diğer Avrupa ülkelerinde ve Avustralya'da geçerli olan gelişmiş "yol yardım" vb. sistemleri Türkiye'de de geçerli olacaktır. Hem Türkiye sınırları içerisinde yüksek satış rakamlarına ulaşılabilir, hem de Türkiye sınırları içerisinde üretilen araçların diğer ülkelere pazarlanması yolu ile ihracat oranını artıracaktır.

Bir diğer örnek, ASUS olsun. Amerika'da satılan, gerçekten sağlam sisteme sahip ASUS bilgisayarlar, bizim burada orta halli bir dizüstü bilgisayar alabileceğimiz meblağlarda satılıyor. Ama gel gör ki, gümrükten geçtiği anda fiyatları 5.000-6.000 liraya, hatta daha üstüne çıkıyor. Pek tabi, bir bilgisayara bu parayı verebilen insan sayısı çok değil ne yazık ki. Ama ASUS firması Türkiye'de üretim fabrikası açsa, gümrüğe girdiği andaki fiyat artışından etkilenmeden daha ucuza daha kaliteli ürünler satılabilir. Bu da ASUS firmasının daha çok satması, Türkiye'nin de ihracat oranının artmasını sağlayacaktır.

Bunlar şu anda çok farazi şeyler. Çünkü var olan vergi sistemi nedeniyle hiçbir şirket için Türkiye üzerinde fabrika açmak cazip değil. Bizimkiler anca adı konulmamış "varlık vergisi" ile, milletin cebindeki telefona, belki hayatının yarısı boyunca para biriktirip hayalini gerçekleştirmek için aldığı arabaya göz dikiyorlar. Asıl parayı parsa parsa götürenler vergilerden muhaf tutulurken, dünya üzerindeki en pahalı benzin fiyatlarını utanmadan açıklayabiliyorlar.

Adamlar almak istedikten sonra, gider kredi çeker, alacağını yine alır. Kredi kartlarının kabiliyetini toptan kaldırmak yerine, borcuna sadık olan düzenli ödeme yapan müşteriler ile takipte olan müşterilere farklı taksitlendirme stratejileri yapılsa da olurdu diye düşünüyorum.

edit: İmla

RaNGeR tarafından 24/Oca/14 21:30 tarihinde düzenlenmiştir

Forumda mesaj yazarken lütfen imla kurallarına uyalım, düzgün bir TÜRKÇE ile yazışalım. TÜRKÇE bizimdir, dilimize sahip çıkalım.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rockes
    rockes's avatar
    Erkek
    Robinson_Crusoe bunu yazdı

Yerinde ve geç kalınmış bir karar,

baktılar milleti bilinçlendiremiyoz alalım ellerinden oyuncaklarını da eğitelim dediler galiba :/

askerden geldi işsiz . edit: artık işli
Toplam Hit: 4845 Toplam Mesaj: 53