Cep Telefonuna Ve Kuyumculuk İşlerine Taksit Komple Kaldırılıyor
-
Şimdi şu yönden iyi;
ithalatı azaltırsan dışarıya çıkan para da azalır, çok güzel olur. Ülke ekonomisi adına güzel bir iş bu. Yüksek vergilere de bu gözle bakarsak evet mantıklı, güzel.
Ama şu yönden kötü;
amk sen yeni teknolojiyi kısıtlar yaygınlaşmasını engellersen teknolojik açıdan ilerleyemezsin. "İyi de bizene?" diyorsanız; sen yeniliği takip etmezsen yeni birşey üretecek firmalar zamanla kapıları kapatır. Yazılımcılar, donanımcılar vs işsizlik yaratır. Ayrıca millet olarak bazı şeylerde geri kalırız.(Her teknoloji bir diğeri için fikir verir, cepten feysbuka bağlanmaktan geri kalsalar ne olur diye basitleştirmeyin)
Ne yapılmalı;
madem ki hem ekonomi iyileşsin, millete bir fayda olsun diyorsan ülkede üretim yaptıracaksın. Hem ithalatı olabildiğince azaltmış olacaksın, hem istihdam sağlamış olacaksın, hem de teknoloji kullanımını arttıracaksın.
Da kime diyorum ki amk...
-
bu uygulamanın 4 ayağı var
müşteri
üretici
mağazalar
bankalar
1 -kurunun yanında yaşta yanıyor.
telefon manyağı olanlar vardı.
öğretmen tanıdığım benim bir aylık maaşım öğrencinin elinde telefon olarak geziyor diyordu.
gerekli gereksiz herkesde telefon çılgınlığı vardı sanki kaliteli telefon kullanırsa kaliteliymiş havasındaydı. sen hala bunu kullanıyorsun" triplerindeydiler.
bunlar yemez içmez sürünür yine alır..
maalesef ne harcadığını bilen kişilerin işine yaramadı. 4 çocuk okutan baba en azından taksitle alıyordu. şimdi her yıl birine alacak
2- üreticiler yani cep telefonu markaları çok takmaz dünyaya satıyorlar ama türkiye de iyi pazardı bunu kaybetmemek için birşeyler düşünürler artık
3 mağazalarda kampanyalar yaparlar buzdolabı gibi göstermez ama hediyeydi. indirimdi. uğraşırlar..küçük işletmeler ayvayı yedi. her 3 dükkandan 2 si telefoncuydu baymıştı artık
4- bankalarda kredi kartında azalma oluyor. çok şirret kurum oldukları için bir darbe onlardan bekliyorum asıl.
-
demirci bunu yazdı
bence iyi oldu
paran varsa al
yoksa alma
+
-
abd de oyle kullaniyoruz arkadaslar. kk na hicbirseyde taksit yok. paran varsa aliyorsun, yoksa yok
-
Adamın kendi oto kontrolü yoksa kendi götünün deliğinin bilmiyorsa bankanın suçu ne burada onu anlamıyorum önce insan kendi aklını kulanacak alışmış millet illa bir çoban yasak getirecek öyle uygulamayacak senin kendi iraden aklın yokmu pararn yok sa borca girmeyeceksin götünün deliğini bileceksin
-
SeRDaR bunu yazdı
Adamın kendi oto kontrolü yoksa kendi götünün deliğinin bilmiyorsa bankanın suçu ne burada onu anlamıyorum önce insan kendi aklını kulanacak alışmış millet illa bir çoban yasak getirecek öyle uygulamayacak senin kendi iraden aklın yokmu pararn yok sa borca girmeyeceksin götünün deliğini bileceksin
peşin alamıyorsa bankanın altına yatmak zorunda kaldığı için oluyor bunlar söz konsu telefon değil
ayağını yerden kesecek bir çin malı motor alamıyor adam mecbur kartla taksitle alıyor 800 tl ile ancak çözümü bu şekilde buluyor
-
mizahi bunu yazdı
abd de oyle kullaniyoruz arkadaslar. kk na hicbirseyde taksit yok. paran varsa aliyorsun, yoksa yok
herkes bu yanlısı yapior işte.tmm abd de öle de abd de iphone un fiyatı kaç para türkiyede kaç para ? getir abd fiyatını taksitsiz alsın millet
bi yerdeki guzel bi uygulama türkiyeye uyacak diye bişi yok
-
zalimadam bunu yazdıSeRDaR bunu yazdı
peşin alamıyorsa bankanın altına yatmak zorunda kaldığı için oluyor bunlar söz konsu telefon değil
ayağını yerden kesecek bir çin malı motor alamıyor adam mecbur kartla taksitle alıyor 800 tl ile ancak çözümü bu şekilde buluyor
suç yine bankanın değil ki ama burada sen adama devlet olarark asgari ücret gibib komik bir rakamı reva görüyorsun sonrada kalkıp kredi kartı kullanmayın diyorlar ekranlardan bas bask kırırn atınmış yok yaa borca girmeden o maaşla geçin bakalım geçinebiliyor musun
-
Ekerci bunu yazdımizahi bunu yazdı
herkes bu yanlısı yapior işte.tmm abd de öle de abd de iphone un fiyatı kaç para türkiyede kaç para ? getir abd fiyatını taksitsiz alsın millet
bi yerdeki guzel bi uygulama türkiyeye uyacak diye bişi yok
Yok hocam mesela 3000$ lik bir tv de taksitsiz, 700$ lik telefon da, 2000$ lik mobilya, 1000$ lik yatak da. Yani miktarla alakasi yok bunun. Hepsi ihtiyac, hepsi pahali burada da. Ama hicbirine taksit yok kredi kartina.
-
millet kredi çeksin diye yapıyorlar