folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Çeşme Yapımı..

Çeşme Yapımı..

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TR-SCOPJE
    TR-SCOPJE's avatar
    Erkek

Memlekette köyüme giden yol kenarında bi yerde sevabına basit ama kullanışlı bir çeşme yapmak istiyorum. Nette epey araştırdım ama bulamadım örnek proje veya yapılması gerekenlere dair bişeyler. En nihayetinde Mürit kardeşlerime sorayım dedim.

1- Böyle birşey yapmak için muhtardan veya belediyeden izin almak gerekir mi ?
    2- Yol kenarında hangi noktada yeraltı suyu bulunduğunu ne şekilde öğrenebilirim ?
    3- Elinde örnek bir çizim veya projesi olan varsa benimle paylaşabilir mi ?

Yargılamak için bilmek, bilmek için anlamak, anlamak için dinlemek gerekir...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    skyvalet
    skyvalet's avatar
    Erkek

İnşallah yaparsın hacida.GEnelde köylerdeki adamlar suyu çekiyorlar.Çocukkan babamla dağlardaki sulara giderdik.Birgün gittik su akmıyo baktık adam arkadan düzenek kurmuş suyu köye çekiyor.=)

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Meczup
    1049
    1049's avatar
    Homo

Hocam nesi var sanki. Gelip bi kuyu açtıracaksın üzerine tulumba çeşmesini geçireceksin oldu bitti. Diğer türlü çeşme yaparsan 2-3 aya kalmaz bataryayı söker giderler. Yeraltı suyu bulunduğunu ne şekilde öğrenirsin bilmem de su zaten muhakkak oluyor. Ama 10 metrede çıkar ama 50 metrede çıkar bilemem tabi.

Bizim köyde senelerdir tulumba çeşmesi vardır bahçede. İlk bulunduğu noktadaki kuyu kuruyunca orayı kapatıp 15-20 metre ilerisine kuyu açtık. Yanlış hatırlamıyorsam 25 metrede falan su çıkmıştı. İzin falan da almamıştık. Kuyu açtırma da maksimum tutacağı 10bin tl falan zaten.

Düzeltme: 25 metre demişim 80 metrede çıkmış 4,500 lira tutmuş 5 sene önce. Sondaj makineleriyle 1 günde yapıyorlarmış. Sıkı denetim varmış bu su kuyularıyla ilgili sanırım. Belediyeden izin almak gerekebilirmiş.

Ekleme: http://www.yesildunya.net/forum/su-ve-sulama/347-bir-artezyen-kuyusu-actirma-hikayesi.html adam burada hikayesini anlatmış hocam bir göz at istersen.

1049 tarafından 05/May/14 22:52 tarihinde düzenlenmiştir

dudaklarına değen yağmur bir parça rujundan çalar. dudaklarına değen yağmur bile, bir parça rujundan çalar. benim değemediğim o dudaklarına değen yağmur, bir parça rujundan çalar. // bi gün buralarda yeni bir ağaç yeşerecek ve biz gölgesinde mürekkepler tüketeceğiz //
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek

Hocam köyüne giden yol kenarında çeşme yapman için seçtğin yerdeki adamın arazisine gidip konuşman lazım. Ben karadenizliyim bizde her yerde çeşme var her çeşmede mülk sahibinin hayratı. Köy Hizmetlerinin yol sınırına böyle bir şey yaptıracağına izin vereceğini düşünmüyorum yada eper uğraşırsın onun için arazi sahibiyle görüşmek daha mantıklı.

Ayrıca çizime gerek yok. Nere yaşıyorsun bilmiyorum ama bizim orda her yerden su çıkıyor. hiç dip suyuyla uğraşma bahçeden ordan burdan geçen illa bir su borusu vardır ondan bir hortum attır tuğla ve kalebodur aldır tek sıra taştan yaparsın eskisi gibi depo şeklinde çeşmeler yok artık. Zaten aşırı zararlı oluyor öyle neyse boruyu getir çeşmeye ucuna tak kurnayı tamamdır. 

zeybekustasi tarafından 05/May/14 22:51 tarihinde düzenlenmiştir

https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

İlginçmiş, ben de kendi adıma hayrat yaptırmak istiyorum ama işlek biyere tabi. takipteyim.

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TR-SCOPJE
    TR-SCOPJE's avatar
    Erkek
    zeybekustasi bunu yazdı

Hocam köyüne giden yol kenarında çeşme yapman için seçtğin yerdeki adamın arazisine gidip konuşman lazım. Ben karadenizliyim bizde her yerde çeşme var her çeşmede mülk sahibinin hayratı. Köy Hizmetlerinin yol sınırına böyle bir şey yaptıracağına izin vereceğini düşünmüyorum yada eper uğraşırsın onun için arazi sahibiyle görüşmek daha mantıklı.

Ayrıca çizime gerek yok. Nere yaşıyorsun bilmiyorum ama bizim orda her yerden su çıkıyor. hiç dip suyuyla uğraşma bahçeden ordan burdan geçen illa bir su borusu vardır ondan bir hortum attır tuğla ve kalebodur aldır tek sıra taştan yaparsın eskisi gibi depo şeklinde çeşmeler yok artık. Zaten aşırı zararlı oluyor öyle neyse boruyu getir çeşmeye ucuna tak kurnayı tamamdır. 

Henüz nereye yapacağıma tam karar vermedim ama bir dört yol ağzı var köyden 2 km dışarda orda birinin tarlası da olabilir orman yol kesişim noktası devlet arazisi de olabilir, sanırım o şekilde daha işlek bir yere yapmış olurum. Bunun için dediğin gibi tarım ve köyişlerinden ve yer sahibinden izin almak gerekir muhakkak. Yeraltı suları şu sıralar kuraklık vs olduğu için sıkı takip ediliyormuş herkes kafasına göre artezyen çakamıoyrmuş bahçesine. Yola 500 metre mesafede sulama kanalları var ama o içilebilir bi su değildir sanırım. Yapacağım çeşmenin şekline gelince halk arasında çoban çeşmesi diye tabir edilen naçizane basit bir çeşme yaparım heralde. Eğer bu işi güzel bir şekilde becerirsem ninemin köyünün orlara bir yere ikinci bir hayrat yapabilirim..

Yargılamak için bilmek, bilmek için anlamak, anlamak için dinlemek gerekir...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    badass
    badass's avatar
    Erkek

Kuyu yaparsan icindeki su bakterili akar, aritma yapman lazim. en kolayi belediyenin suyu geciyorsa ona bir eklem yapip 3-5 binliyara bitirisin isi. kuyu pahali olur

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı

İlginçmiş, ben de kendi adıma hayrat yaptırmak istiyorum ama işlek biyere tabi. takipteyim.

işlek biryerde dükkan açıp önüne şebekeden çektiğin muslukla hayrat dikebilirsin.

herkes programcı olmak zorunda değildir, lütfen bir zorunluluk gibi programlama dilleri öğrenmeye çalışmayın. yabancı dil filan öğrenin amq.// s.kimin etini yerim, kasaba minnet etmem.// ince düşünene kalın girer.//
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fatalaser
    Fatalaser's avatar
    Erkek

Benim hoşuma giden köy çeşmeleri hani şu çeşmenin aktığı yere önünde uznlamasına yapılmış hayvanların da su içebileceği yalak bulunduranlardan. Bana çok anlamlı gelirdi. Hem insan hem hayvanat düşünülerek yapılmışlar. Eğer sapa bir yere yaparsan böyle bir şey düşünebilirsin.

Detaylar çözülür elbet biri biliyordur. Sana kolay gelsin.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asi27
    asi27's avatar
    Erkek

hocam senin köyüne giden yolda böyle bir şey düşünüyorsan işlek bir yere yap derim ve zaten köylerin çoğunda su var sadece istediğin yere taşımasını yapacaksın. bunun için bağlı bulunduğunu ilçenin kaymakamlığına baş vurursan onlar sana yol gösterirler. köy yollarına ve köylere su götürme işlerinin ihalesini falan kaymakamlıklar yapıyor en azında illerde öyle biliyorum bir kaç ay çalıştım bir kaç köye su deposu falan yaptık. oradan hatırlıyorum.  Bu arada  bulunduğun yerin adresini falan yada google haritesını falan iletirsen belki yardımcı olabilirim. yardım edebileceğim bir şey olursa hay hay.

BİZDE BİLİRİZ BİR KALBİN EN DERİN YERLERİNE İZ BIRAKMASINI,ŞAYET FARKINDA OLMASAYDIK YÜREĞİMİZDEKİ TAHRİBAT'IN...!
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ExpirE
    ExpirE's avatar
    Erkek

Jeofizik etüt yaptıracaksın. Metresi 100 liradan başlar daha düşüğe bulabilirsin.

Taşrada piyasada çok fazla sondaj makinası olup ben istediğin yerden su çıkartırım diyip çıkartamayan adam vardır. Ha çıkartır ama 150 metre deler 200 metre deler tesadüfen bulur mu bulur.

Fiyat kaç metre sondaj yapıldığına bağlı işçisi mobilazyon dalgıç pompa falan herşey dahil 5000 den aşağı ya patlamaz.

Eğer ciddi isen bölge adres bilgisi falan pm ile yollarsan yönlendirebilirim.

ExpirE tarafından 06/May/14 13:44 tarihinde düzenlenmiştir

"bea"
Toplam Hit: 2922 Toplam Mesaj: 16