Çeşme Yapımı..
-
ExpirE bunu yazdı
Jeofizik etüt yaptıracaksın. Metresi 100 liradan başlar daha düşüğe bulabilirsin.
Taşrada piyasada çok fazla sondaj makinası olup ben istediğin yerden su çıkartırım diyip çıkartamayan adam vardır. Ha çıkartır ama 150 metre deler 200 metre deler tesadüfen bulur mu bulur.
Fiyat kaç metre sondaj yapıldığına bağlı işçisi mobilazyon dalgıç pompa falan herşey dahil 5000 den aşağı ya patlamaz.
Eğer ciddi isen bölge adres bilgisi falan pm ile yollarsan yönlendirebilirim.
hocam ne gerek var sondaja filan ya gitsin en yakın yüksek bir dereden bi hortum atsın su borularını ısıtıp ısıtıp montajlasın. sonra getirip koysun bu kadar. hayrat yapıyor adam bahçesini sulamak için su çıkartmıyor ki. ne izne gerek var ne bir şeye adını filan da yazmaz ne olacak sanki. dedem de yaptı aynı şekilde bizim köyün oraya dediğim gibi şarıl şarıl akıyor önünde yalak. iyilik yap denize at demişler ismini filan ne yazacaksın
-
HolyOne bunu yazdı
İlginçmiş, ben de kendi adıma hayrat yaptırmak istiyorum ama işlek biyere tabi. takipteyim.
Taksim meydanın göbeğine yaptır hocam:)
Dua kasarsın ;)
-
Fatalaser bunu yazdı
Benim hoşuma giden köy çeşmeleri hani şu çeşmenin aktığı yere önünde uznlamasına yapılmış hayvanların da su içebileceği yalak bulunduranlardan. Bana çok anlamlı gelirdi. Hem insan hem hayvanat düşünülerek yapılmışlar. Eğer sapa bir yere yaparsan böyle bir şey düşünebilirsin.
Detaylar çözülür elbet biri biliyordur. Sana kolay gelsin.
Eyvallah dostum dediğin gibi hem insanlar için hem hayvanların faydalanabilmesi için yalaklı çeşme yapmak daha mantıklı olur. Çift kurnalı olursa biraz daha iyi olur diye düşünüyorum. Aynı anda iki kişi faydalanabilir. Köyümün olduğu yerde bir sürü termal tesis var. Benim çekincem sondaj yaparken sıcak su çıkması. Çeşmeyi de uzun ömürlü olsun diye kesme taştan yapmayı planlıyorum. Zaten yapmayı planladığım yerdeki dağın arka tarafı maden ocağı ordan kesme taş alırım nasipse güzel bişey olur.
-
hocam biz yapıyoduk çeşme. full mermer. yaklaşık 4 mt yükseklk. 3 metre en. 1.5 mt derinlik. köy çeşmelerinin üstüne yapıyoduk yıkıp eskisini. 5 bine hallediyoduk yalak falan hepsi.
sen normal betondan yaptırayım desen 200 300e yaptırırsın. ha çeşme olmayan bir yere yaptıracaksan su çıkacak yer bulman lazım, yaptıracağın köydekilere sor onlar bilirler. sondajının çok tutacağını sanmam iyi su olan yerde.
bizim köyün etrafında genelde 30 40 mtde çıkıyodu su.
-
şimdi hocam vermiş olduğun bilgi çok kısıtlı kalmış ondan ben uzunca yazıyim istersen
1.Gidersin sondaj yaptırırsın üzerine bir tulumba al sana çeşme, kimseyede hesap vermezsin metresine göre sondaj para alır orda kaç metrede çıkar bilmem
2.Normal bir günlüğü 70 80 tl olan inşaat ustalarıv var, istediğin yere götürürsün o ölçer biçer senden malzemeleri ister. en fazla 2 gün çalışır oda çimento kuruması için.Yaptığı yere normalköyün su tesisatından bağlatırsın, sonra oraya sayaç bağlanır düzenli parasını yatırrsın, çeşme vanalı olur.Muhtara haber versen yeter
3.Bu hani o hep durmadan akan çeşmeler varya aha o.Önce yapmak istediğin yeri belirlersin,sonra köyü besleyen bir kaynak vardır, o kaynağın hemen dibinde bir havuz yapılmıştır ve bu kaynak o havuzu doldurur, ve köydeki her o durmadan akan çeşmeler bu havuza bağlıdır, teee ordan senin istediğin yere su bağlanır
ancak 3. ile ilgili sıkıntılar şunlar
1.o kaynak dağda yukardadır, buda orman arazisine girer oraya gitmek ve su çekmek için bazı ağaçların kesilmesi veya iş makinası girmesi gerekebilir bunun için ormanın izni en azından haberi olmalı yoksa kimseyi o ormana sokamassın
2.ordan getireceğin su normal tesisat gibi yarom metre derinlikten değil epeeeey derinden gelir bu yüzden iş makinası(küçük) şart yani bellemeyle kazma kürekle 4 kişi yapamazsınız, ha yaparsınız, bizim orda yapıyolar ama 2 ayda biter :D
3.Bazı kişilerin tarlasından veya yoldan geçme ihtimali var sa o kişiler buna izin verirmi
4.O pınar(kaaynak neyse) o köye yeterlimi +1 çeşmeyi daha kaldırırmı
5.Alınıcak kaynak sizin köydenmi veya nereye bağlı, atıyorum hemen 1 km yakınıızda başkabir köy vardır buranındır adamlar izin vermeyebilir
Amaa 3. sü en iyi seçenektir, birkere yaptır, durmadan aksın, çobanlar kurt kuş geyik hayvanlarda o sudan faydalanır onun yalağıda olur çobanlar mallarını sulatır.
eğer tulumba bağlatırsan tulumba öyle ' aa tulumba hadi su çıkartalım cukkudu cukkudu aha hemencikde çıktı' olmaz onun yanında su bulunucak su bulunmazsa çıkmaz (bi tekniği var yani) e sen hayır yapıcan adamlara beceri testi değil :D
2.masraflı
3.bunda zaten muhtara haber verdinmi o sana olabildiğince yardımcı olur, gerekirse orda çalışıcak yardımcı olucak kişileride size verir