Çevrecinin Daniskası
-
hacı vakit zaman cumhuriyet radikal kurultay v.s v.s bunlar yanlı gazeleter +aydın doğanların yayınları Bunları koyarak gerçek birşeyi ispatlamış olmuyorsunuz
-
@student
hani kucuk cocuklar kavga ederde, senin anneni babani dovseler hosuna gidermiydi diye cevap verirler ya ayni ona benzemis.
bula bula cevre ile ilgili bi tane ertugrul ozkok un boktan iskelesini mi buldun ve bi tanede koc un universite yapmak icin kestigi agaclik alani.
koc oraya universite yapmak icin agac kesmis sence oraya koskoca universiteyi dikerken belediyeden kacak mi yapmis ? universite yaparken izni veren kim ingiltere kralicesi mi ? yine zamanin istanbul belediye baskani.
onlarca talan onlarca yagma var bunlari neden gormuyorsun, devlet arazileri yok pahasina satilirken neden susabiliyorsun,
koylar, deniz kenarindaki araziler arsalar bedavadan peskes cekilirken neden hala susabiliyorsun,
adama devlet arazisi satiliyor adam tatil koyu yapiyor cikan harfiyati koya dokup arazisini genisletiyor, cevre katliami yapiyor ama bizimkiler adama plaket veriyor
bunlari neden yazmiyor o gazeteler ?
restore etmek adina yapilan tarihi yerlerin kiyimini neden yazmiyor yazmaz cunku o eserler zamaninda romalilar yapmis romalilar da kafirler yikin gitsin zihniyeti.
soruna cevap veriyorum bunlari yaparken sesini cikartmayan, peskese izin veren, yolsuzluga, yagmaya sesini cikartmayan
benim babam olsaydi o karikaturu gordugumde "guzel cizmisler" derdim
bunu acik sozlulukle soyluyorum
neden bu kadar yanlisi, talani, peskesi yazdigimiz halde gormemezlikten geliyorsunuz, nasil gormemezlikten gelebiliyorsunuz
bunu nasil basarabiliyorsunuz ?
hani Allah, Din, Iman diyorlardi
bunlari derken bunlari yapabiliyor olduklarini gormek veya gormemezlikten gelmeyi nasil basarabiliyorsunuz ?
-
hem 5 vakit namaz kılıp bide herkesin içinde çıkarıp takkeyi gösterip sonra yan cebini açıp aldığınıda Allah razı olsun diyen bi kadro kuruldu şimdilerde ulan aman oyum boşa gitmesin dini bütün adamdır deyi attiğınız oyların cemil cümlesi...!!! neyse
-
underzero bunu yazdı:
-----------------------------@student
hani kucuk cocuklar kavga ederde, senin anneni babani dovseler hosuna gidermiydi diye cevap verirler ya ayni ona benzemis.
bula bula cevre ile ilgili bi tane ertugrul ozkok un boktan iskelesini mi buldun ve bi tanede koc un universite yapmak icin kestigi agaclik alani.
koc oraya universite yapmak icin agac kesmis sence oraya koskoca universiteyi dikerken belediyeden kacak mi yapmis ? universite yaparken izni veren kim ingiltere kralicesi mi ? yine zamanin istanbul belediye baskani.
onlarca talan onlarca yagma var bunlari neden gormuyorsun, devlet arazileri yok pahasina satilirken neden susabiliyorsun,
koylar, deniz kenarindaki araziler arsalar bedavadan peskes cekilirken neden hala susabiliyorsun,
adama devlet arazisi satiliyor adam tatil koyu yapiyor cikan harfiyati koya dokup arazisini genisletiyor, cevre katliami yapiyor ama bizimkiler adama plaket veriyor
bunlari neden yazmiyor o gazeteler ?
restore etmek adina yapilan tarihi yerlerin kiyimini neden yazmiyor yazmaz cunku o eserler zamaninda romalilar yapmis romalilar da kafirler yikin gitsin zihniyeti.
soruna cevap veriyorum bunlari yaparken sesini cikartmayan, peskese izin veren, yolsuzluga, yagmaya sesini cikartmayan
benim babam olsaydi o karikaturu gordugumde "guzel cizmisler" derdim
bunu acik sozlulukle soyluyorum
neden bu kadar yanlisi, talani, peskesi yazdigimiz halde gormemezlikten geliyorsunuz, nasil gormemezlikten gelebiliyorsunuz
bunu nasil basarabiliyorsunuz ?
hani Allah, Din, Iman diyorlardi
bunlari derken bunlari yapabiliyor olduklarini gormek veya gormemezlikten gelmeyi nasil basarabiliyorsunuz ?
-----------------------------underzero mesajımda da dediğim gibi recp tatiipin çevre ile ilgili yaptıkalrını araştırmadım sadece aklımda olanları yazdım ,
eğer yazıyı dikkatl,ce okusaydın belediyenin izin vermediğini bu yüzden refahlı olan Beykoz belediyesine ait olan sınırların değiştirilip anaplı belediyeye verildiğini de görürdün.Ama amacın gerçekleri öğrenmekdeğilde saldırmak olduğu için mesajları dikkatli bir şekiklde okumuyorsun.
Bizim Türkiyedeki çevreciler Türkiye için gelir getirecek , enerjisinde katkı yapacak meselelerde ortalığı ayağa kaldırıyor ama nedense aydın doğan gibi , Koç gibi ailelerin çevreyi katletmesine gözyumuyorlar.Nedendir acaba ?
Eğer hükümet talana izin verse aydın doğan medyası bu kadar saldırmazdı hükümete.
Aydın Bey'in Hilton Baskısı
Hilton arazisinde kendisine haksız kazanç sağlayacak yeni imar planı için başvuran Aydın Doğan, seçim atmosferinden yararlanarak, kâr peşinde koşuyor. Anıtlar Yüksek Kurulu’nun çivi bile çakılamaz kararına karşın Aydın Doğan, belediye üzerinde baskı yaratmaya başladı
Aydın Doğan’ın, milyarlarca dolarlık haksız kazancı içeren Hilton Planı’na, yasalar ‘dur’ dedi.
Umudunu Büyükşehir İmar Müdürlüğü ve Belediye Meclisi kararlarına bağlayan Aydın Doğan, İstanbul’u çirkinleştirecek planı için seçim ortamını kullanarak, kulise başladı.
Koruma Kurulu kararıyla milyarlarca dolarlık haksız kazançtan olan Doğan, seçim dönemini fırsat olarak değerlendirmek istiyor.
Doğan, zenginliğine zenginlik katacak planı için seçim sürecinde Büyükşehir Belediyesi İmar Müdürlüğü üzerinde baskıyı yoğunlaştırdı.
Bu arada Aydın Doğan’ın hevesini kursağında bırakan gelişmeler de yaşanıyor. Bunların en önemlisi İstanbul II Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından alınan kararla yaşandı. Kurul, Hilton Oteli’nin de içinde bulunduğu bölgeyi SİT alanı ilan ederken, Hilton Oteli binasını da taşınmaz kültür varlığı olarak tescil etti. Buna göre araziye hiçbir şey yapılamayacağı gibi otel binasına da dokunulamaması gerekiyor.
ÜYELERE BASKI YAPIYOR
Doğan Grubu’nun Hilton’u aldıktan sonra gerçekleştirdiği 3.5 milyar dolarlık atakta yeni bir etaba geçiliyor. Grubun, Emekli Sandığı otellerinin özelleştirmesinde 255 milyon dolara satın aldığı Hilton Oteli arazisine, milyar dolarlık planlar yaptığı ve bu konuda Şişli Belediyesine dilekçe ile başvurmuştu. Şişli Belediyesi, 300 dilekçe sahibiyle birlikte bu dilekçeyi de kabul ederek, Büyükşehir İmar Müdürlüğü’ne sevk etmişti.
Büyükşehir İmar Müdürlüğü üzerinde baskı oluşturmaya başlayan Doğan, seçim arifesinde bölgeye yönelik değişiklik raporlarını istediği gibi tamamlatarak, Büyükşehir Meclisi’ne onaylatmak istiyor.
Aydın Doğan, Ortadoğu Otomotiv kanalıyla, Hilton’u arazisiyle birlikte almıştı. Daha sonra 255 milyon dolara aldığı Hilton Oteli’nin arsasına dev bir kompleks yapmak için resmi talepte bulundu.
Ortadoğu Otomotiv, Şişli Belediyesi’ne başvurarak İstanbul’un en gözde yeri Taksim’deki Hilton Oteli’nin 63 dönümlük arsası için 0.7 olan emsalin 2.7’ye çıkarılmasını talep etti. Şişli Belediyesi 2.5 emsal izni verdi ve onay için Büyükşehir Belediyesi’ne gönderdi.
ALAN 6 KAT ARTIYOR
Aydın Doğan’ın istediği olursa, araziyi aldığı sırada 43 bin metrekare olan kapalı inşaat alanı 233 bin metrekareye çıkacak.
Müteahhitler istenen yeni imar izni ile bu inşaatlardan Doğan’ın kasasına 3 ila 3.5 milyar doların geleceğini belirtiyor. Doğan, imar değişiklikleri konusunda uzman. Doğan’a ait İstanbul Mecidiyeköy’deki arazide de benzeri gelişmeler yaşanmıştı. Şu anda 12 kat temel sağlamlaştırma çalışmaları yapılan bu projenin inşaatını Taşyapı İnşaat yürütüyor.
HILTON ARAZİSİNDEN BÜYÜK RANT
Hilton arazisi üzerindeki kapalı inşaat alanını 43 bin 666 metrekareden 233 bin metrekareye çıkarmak için Şişli Belediyesi’ne plan değişikliğini onaylattıran Aydın Doğan’ın şirketi Ortadoğu Otomotiv, milyarlarca dolarlık rant operasyonunu başlattı. Yasaların dur demesine karşın Doğan, yetkililer üzerindeki baskıyı artırdı.
Birileri medyayı , çevrecileri kullanarak saman altından su yürütüyor, hükümete baskı kuruyor , siz hükümete söverken onlar köşeyi dönüyor.
-
bana durmadan aydin dogan in haberlerini neden veriyorsun ki
onun da cevreye verdigi zararlar bariz ortada, ben aydin dogani koruyormusum gibi
ama rte ile ilgili haberleri es geciyorsun onun yaptiklari ile ilgili konusmak veya yorum yapmak yerine bana aydin dogan la saldiriyorsun.
konumuz aydin dogan mi ? rte mi ?
-
@student
tamam hoca sen haklısın biz bi$e bilmiyoruz.
2 gün sonra babam ba$bakan olsun. vatanı satsın. ülkeyi siktiri boktan yönetsin. böyle her lafına karikatür çizmessem adam deilim ;)
Atatürk ve peygamberimiz ile bir tuttugun adama bakar mısın bi ? harbiden ne diyeceginizi $a$ırdınız bo$ konu$uyosunuz.
-
Fikret bunu yazdı:
-----------------------------@student
tamam hoca sen haklısın biz bi$e bilmiyoruz.
2 gün sonra babam ba$bakan olsun. vatanı satsın. ülkeyi siktiri boktan yönetsin. böyle her lafına karikatür çizmessem adam deilim ;)
Atatürk ve peygamberimiz ile bir tuttugun adama bakar mısın bi ? harbiden ne diyeceginizi $a$ırdınız bo$ konu$uyosunuz.
-----------------------------Neden babanın sanatsal (!) bir karikatürünün yapılması için vatanı satmasımı gerekiyor ?
Atarürkle ,Peygamberle ile kimseyi bir tutmuyorum , o değer verilen insanlar hakaında sanatsal (!) karikatür çizildiğinde neden santasal (!) olarak görmüyoruz ? onu anlatmak içindi.Demek ki hakarete varan karikatürler senin değer verdiğin birisi için çizildiğinde işin rengi değişiyor , bunu anlatmak için örnek verdim.
underzero ,aydın doğan ve Koç örneğini sözde çevrecilerin (!) ikiyüzlülüğünü göstermek için verdim.Senin koruduğunu ima etmedim.
-
student
bunu yazdı:
-----------------------------underzero ,aydın doğan ve Koç örneğini sözde çevrecilerin (!) ikiyüzlülüğünü göstermek için verdim.Senin koruduğunu ima etmedim.
-----------------------------
tamamda konu aydin doganini veya koc un cevre katliami mi ?aydin doganin veya ertugrul ozkok un cevrecimidin cevre katliamcisimidir bilmem zira bi iskele yuzunden bir insani cevre katliami yapti demek adilce bir davranis degildir.
koc a gelirsek cevre icin sanat icin ulke icin yaptiklari ortadadir, yuzlerce fabrikasi milyonlarca calisan halk var, universite icin agac katliami yaptigina inanmiyorum.
ama rte ve cevresi ile ilgili onlarca yazi yazdim onlara cevap vermek yerine hala lafi dolandirdikca dolandiriyorsun.
-
kaşınıyorlar. ne bok yapacaklarını şaşırdılar bu kapatma davası fena bozdu onları. travmadan çıkamadılar hala
-
karikatür çok hoş olmuş, RTE nin yapmış olduğu seviyeli(!) açıklamaya verilebilecek en güzel cevabı vermiş Penguen :)