Champix İle Sigara Bırakma Deneyimi
-
7. gun inanilmaz bir sigara istegi duydum kendimde. duygusal olarak biraz hareketli bir gundu ve sanirim stres beni tekrar sigaraya itti. ama basarmak icin ciktigim bu yolda kendime biraz dur demeyi bilmem gerektiginden gunu 7 sigara icerek kapattim. en son sigarami ictigimde dun aksam saat 7-8 gibiydi. o vakitten beri sigara icmedim. cunku bugun sigarayi birakmak icin isaretledigim gun. 8 gun icerisindeyim. yedince gunde herhangi bir yan etki yoktu. izmirin sicaginda dolasmama ragmen gayet rahat ve huzurlu bir gun gecirdim. hic zorlanmadim, vs vs vs. 8. gun baslangiclarindayim henuz. sabah saat 6da uyandim. bi iki el dora attim vakit gecsin diye. cunku sigara elimi surmemem gerekiyor. paket yanimda elim alismis pakete uzanmaya zor hacilar zor. ama tabi biraz oyuna dalinca vakit gecti tabi rahat rahat. az ince kahvalti ettim muhtesem bi istah artisi ile. bakalim bugun nasil gececek. sanirim en zor gun bugun. 12 sene aradan sonra vucut olmasi gerektigi gibi. canim sigara istemiyor ama biraz aliskanlik var. canimin istememesi sifir noktasinda degil tabiki, ama kendimi durduramicak kadar da ileri derecede degil. sanirim bu sefer dogru yoldayim. ayrica bugun itibari ile ilacin gunde iki kez 1mg lik dozuna gecis yaptim. henuz bir doz aldim ama tahmin ettigim gibi cok agir gelmedi. yani hersey yolunda.
-
cok uzgunum 2 gundur sehir disindayim ve elim degmedi yazmaya. kisa bir ozet gecicem, dokunmatik telefondan yazmaktan pek hoslanmiorum zor oluo. son iki gundur sigara icmedim. evet zordu halada zor. cnm istemiyor ama el aliskanligi bitiriyor isi ve insani zora sokuyor. cay gelio icerken bi bakiosun elin sigara ariyor vs. daha vir cok ornek verilebilir. ama sunu kesinlikle soyleyebilirim sifara krizi dite bisey yok. 8 ve 9. gun herhangi bir yan etkide yok. hersey guzel ilerliyor.
-
üstad pakedi yanında gözünün önünde tutmaman lazım irade yapiyim diyorsun ama yanlış... pakedi küllüğü çakmağı git kendi ellerinle bir çöp tenekesine at. umarım başarılı olursun bende sağlık bakanlığı nosunu aradım randevu aldım ama bana ibne doktor zyban hapı verdi bakın dedim ben bunu istemiyor dedim ama senin değerlerin doğrultusunda bunu veriyoruz dedi başhekime kadar çıktım ibne doktor nuh dedi peygamber demedi... sonuçta hüsran oldu benim için
birkere zorlanarak 6 ay kadar sigarayı bıraktım ama çok zor oldu küllüğü çakmağı attım perdeleri yıkattırdım işten bile ayrıldım iki ay sigaranın aklıma gelmediği gün olmadı iki ayın sonunda sigarayı düşünmemeye başladım insanın hayatı sigara içmediğimiz günlerdeki gibi oluyor zaten anamızın karnından sigara içerek çıkmadık. ama şunu söyliyim ilk bırakışın olacaksa belirli bir süre sonra o sigaranın kokusu öyle güzel geliyorki işte o zamanlarda artık kendime mukayet oluyorum günde iki üç tane içerim kendimi tutarım deme olmuyor. üç dört beş altı derken bir pakete çıkıyor o... şimdi bir sihirli değnek gelse tamam kurtarıcaz dese şimdiden hazırım bırakmaya... bırakmaya götüm yemiyor açıkçası şuan çünkü zor arkadaş...
Mesaj 29 Temmuz 2012 (Pazar) Saat: 23:24'da sakabey tarafından düzenlendi.
Mesaj 29 Temmuz 2012 (Pazar) Saat: 23:26'da sakabey tarafından düzenlendi. -
wassh bunu yazdı:
-----------------------------
cok uzgunum 2 gundur sehir disindayim ve elim degmedi yazmaya. kisa bir ozet gecicem, dokunmatik telefondan yazmaktan pek hoslanmiorum zor oluo. son iki gundur sigara icmedim. evet zordu halada zor. cnm istemiyor ama el aliskanligi bitiriyor isi ve insani zora sokuyor. cay gelio icerken bi bakiosun elin sigara ariyor vs. daha vir cok ornek verilebilir. ama sunu kesinlikle soyleyebilirim sifara krizi dite bisey yok. 8 ve 9. gun herhangi bir yan etkide yok. hersey guzel ilerliyor.
-----------------------------en ufak bi terslik hissedersen, inat etme kesin bir doktorla görüş ve ilacı bırak hacı. kullandım ordan biliyorum.
moral bozukluğu, stress çarpıntı, vs. çok ciddi yan etkileri var demedi deme.
-
benzer bi konu bende açmıştım.ben nikotin sakızı kullanarak bırakıyorum.yaklaık 25 gün oldu hiç içmedim.
sigara dürtüleri daha geçmiş değil.
aşırı stress ve sinir bozukluğu mevcut çabuk sinirleniyorum
bazı gecele uyku tutmuyo ama bunu sigarayla direk bagdastıramam.
onun dısında her sey mükemmel.haftada 2 halı saha maçım var artık maçlardan sonra o ciğelerimin agrısı yok ve tıkanmıyorum.
-
vesselam bunu yazdı:
-----------------------------benzer bi konu bende açmıştım.ben nikotin sakızı kullanarak bırakıyorum.yaklaık 25 gün oldu hiç içmedim.
sigara dürtüleri daha geçmiş değil.
aşırı stress ve sinir bozukluğu mevcut çabuk sinirleniyorum
bazı gecele uyku tutmuyo ama bunu sigarayla direk bagdastıramam.
onun dısında her sey mükemmel.haftada 2 halı saha maçım var artık maçlardan sonra o ciğelerimin agrısı yok ve tıkanmıyorum.
-----------------------------senide kararından dolayı tebrik ediyorum. niktoin sakızları vucuttaki nikotin bagımlılıgını tamamen bitiremedigi icin ben bırakamamıstım zamanında kullandıgımda. 2 ay sonra tekrar icmeye baslamıstım sigaryı. hatta arada da kimseye caktırmadan bir tane iciyordum :D ama bu ilaç mükemmel birşey emin olabiirsin.
* sinir yok
* bunalım yok
* agresiflik yok
* uykusuzluk yok
* sigara isteği yok
vs vs liste bu sekilde devam eder.
-
crimeangel bunu yazdı:
-----------------------------wassh bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------en ufak bi terslik hissedersen, inat etme kesin bir doktorla görüş ve ilacı bırak hacı. kullandım ordan biliyorum.
moral bozukluğu, stress çarpıntı, vs. çok ciddi yan etkileri var demedi deme.
-----------------------------önerin için tşk ederim hacı. zaten doktor arkadaşımın gözetimi altında kullanıyorum ilacı. hergun gorusmesek bile haftada bir kaç kez gorusuyoruz o yuzden problem yok... VE SU ANA KADAR hersey mükemmel gidiyor bence. ilacın 12. gününe geldim ve bir terslik yok. aksine kendimi cok daha aktif, neşeli, saglıklı hissediyorum. hatta kalp ritmimi ölçtüm sigara içerken oluşan bozukluk ve saglıklı insan arasındaki fark biraz kapanmış..
-
sakabey bunu yazdı:
-----------------------------üstad pakedi yanında gözünün önünde tutmaman lazım irade yapiyim diyorsun ama yanlış... pakedi küllüğü çakmağı git kendi ellerinle bir çöp tenekesine at. umarım başarılı olursun bende sağlık bakanlığı nosunu aradım randevu aldım ama bana ibne doktor zyban hapı verdi bakın dedim ben bunu istemiyor dedim ama senin değerlerin doğrultusunda bunu veriyoruz dedi başhekime kadar çıktım ibne doktor nuh dedi peygamber demedi... sonuçta hüsran oldu benim için
birkere zorlanarak 6 ay kadar sigarayı bıraktım ama çok zor oldu küllüğü çakmağı attım perdeleri yıkattırdım işten bile ayrıldım iki ay sigaranın aklıma gelmediği gün olmadı iki ayın sonunda sigarayı düşünmemeye başladım insanın hayatı sigara içmediğimiz günlerdeki gibi oluyor zaten anamızın karnından sigara içerek çıkmadık. ama şunu söyliyim ilk bırakışın olacaksa belirli bir süre sonra o sigaranın kokusu öyle güzel geliyorki işte o zamanlarda artık kendime mukayet oluyorum günde iki üç tane içerim kendimi tutarım deme olmuyor. üç dört beş altı derken bir pakete çıkıyor o... şimdi bir sihirli değnek gelse tamam kurtarıcaz dese şimdiden hazırım bırakmaya... bırakmaya götüm yemiyor açıkçası şuan çünkü zor arkadaş...
Mesaj 29 Temmuz 2012 (Pazar) Saat: 23:24'da sakabey tarafından düzenlendi.
Mesaj 29 Temmuz 2012 (Pazar) Saat: 23:26'da sakabey tarafından düzenlendi.
-----------------------------valla hocam haklısın. ben ne kadar sigarayı ve cakmagı atsamda pencereden bir saat sonra onlar tekrar geri gelecek, cünkü kardeşim sigara kullanıyor. yani onlar gozumun onunde olmasına alısmam gerekli. ayrıca hiç mi bir ortama girmicem sigara içilen, eger bu noktalara takılacaksam bastan kaybetmiş olurum diye dusundugumden o sekilde davrandım.
senin perdeleri yıkattırmanı falan biraz abarttım, en basta evin icinde sigara icilmesini yasakladım, ya pencerede yada balkonda iciliyor sigara. ondan sonra butun odayı tadilata soktum. boya badana vs derken oda da tamamen temiz oldu. bu temizlik uzerinden 4 ay gectikten sonra da ssigarayı tamamen bırakmaya karar verdim. yani hepsi bir surecti, bende hadi sigarayı bırakıayım len demek degildi. zaten surekli aklımda olan bir seyi planlı bir sekilde uygulamaya koydum. dedigin gibi götüm iradem ile bırakmaya yemedi bende ilaç destegine o yuzden basvurdum :D ama işe yaradı mı yaradı..!! su anda iradem daha kuvvetli, sigara isteği geldigi karsı koyulamaz bir istek olarak bana her istedigini yaptıramıyor, onu engelliyebiliyorum.
-
hocalar kusura bakmayın. takip edenler icin bir kac gün eksik kaldı. internete giripte yazmak bir turlu mumkun olmadı.
eksik kalan gunleri toplu bir sekilde yazayım istiyorum. en son 8 ve 9. günü yazmısım.
10 ve 11. gün
artık hersey benim daha kolay. sigara istegim en aza indi diyebilirim. sabah sendromlarını da yavaş yavaş yenmeye başladım kolayca. artık zorlanmıyorum sabahları sigara icmedigim zaman. vucudum kendini daha cabuk topluyor. daha cabuk kendine geliyor ve sigara istegini daha cabuk ustumden atıyorum. ellerimdeki igrenc sarılıgın ben farkına varmamısım sigara icerken ama simdi ellerimdeki sarılıgın yavas yavas yok oldugunu gordukce vay anasını demeden duramıyorum. insan gozlerine inanamıyor. tabiki agız icindeki olumsuzlukları dişleri vs soylemiyorum bile. onlar gozle gorulebilendi hic degilse ama ellerim hic aklıma gelmezdi. hersey guzel guzel rayına oturuyor.
ilacın o kadar bahsedilen yan etkisine ragmen 10 ve 11 gunde de bir yan etki ile karsılasmadım. o kadar normal bir hayat geciriyorum ki sanki daha once sigarayı hic icmemişim gibi. ne stres ne sinir ne uykusuzluk ne halusunasyonlar ne bulantı ne bilmemne ne de bahsedilen yan etkiler... sanırım benim bünyem biraz kuvvetliymiş diyebilirim... 10 gün yan etkilerin ortaya cıkmaya basladıgı kritik gunmüş... bugunu kolayca atlattım. :D kimileride diyor bende 2 ay sonra cıktı etkileri.. bakalım hayırlısı inş o günleride görürüz de o gunlerde de neler olup bitiyor yazarı sizinle paylaşaırım.
EĞER MERAK EDİPTE BURAYI OKUYORSANIZ ACABA BENDE YAPABİLİR MİYİM DEMEYİN! ARTIK sizde bir karar verin ve sigara ile vedalaşın.
* birinci olarak saglıgınızı dusunun. ileride size cektireceklerini dusunun. neden kendimizi bombok bir son icin hazırlarız? guzel guzel yaşamak varken. yol yakınken hatadan dönelim bence.
* ikinci olarak hayatınızın yatırımını sigara üstüne yapmayın. ileride cocuklarınız, eşiniz oldugunda onların haklarını şimdiden yemeyin. benim şu ana kadar sigaraya yatırdıgım para ile son model bir ford focus u altıma cekebiliyordum :S ama gel gorunku hersey pufff.... az akıl mantık hayatınızın sonuna kadar daha ne kadar harcayacaksınız bu illete... size zevk mi veriyor ve yoksa sizi bir cok seyden mahrum mu bırakıyor bir düşünün... sonra da kimseye etmeyin benim ekonomik durumum neden vasatın altında diye...
* ücüncü olarak biz zaf Türk milletindeki aptal düşünceyi bırakın. Sigara karşı cinsi çekmez ve ya sizin özgür olduğunuzu her ne halt isterseniz yiyebileceginizi kimseye kanıtlamaz. 2001de liseden mezun oldugumda muhabbet aynıydı bu sene kuzenim liseden mezun oldu muhabbet hala aynı onlarda da... yok bole bir sey az uyanın
SAYGILAR
bir düşünün dediklerimi burayı takip ediyorsanız...
-
HD rüya muhabbeti ne, bilen mürid var mı :D