Chat Gpt Projeler Ve Chatgpt Saçmalaması.
-
Arkadaşlar konuya hemen dalıyorum. bir süredir ingilizce kitap okuyarak seviyemi ilerletmek istiyorum. Bana nasıl davranamsı gerektği kitapların nasıl işleneceği konusunu talimat oalrak verdim.
görevi şu ben ilgili sayfanın fotoğrafını çekip atıyorum. fotoğraftaki metinden her seferinde 3 5 cümleyi getiriyor ben çevirisini yapıyorum. yanlışım varsa düzeltiyor. sonra kitapta kaldığımız yerden sonraki 3 5 dümleyi önüme getirmesi gerek. sadece 1 sayfa.
bu iki üç tekrardan sonra bambaşka metinler veriyor bana. kitaptan bağımsız ama kitabın konusunada benziyor. kontrol edince farkediyorum bir yerden sonra asla kitapta geçmeyen cümleleri salmış. bunun olmaması için her seferinde kitapta kaldığı yeri tespit edip sonraki cümleden devam etmesini söyledim.
klasik yalaka gpt evet haklısın cart curt bundan sonra asla böyle şeyler olmayacak diyip aynı şeyi 4 5 seferdir yapyı. benmi yanlış kullanıyorum . ne yapmam gerek ?
belli başlıklarda bir sürü projem var içinde bu süreklilik sekteye uğrayınca hiç güvenemiyorum
-
İlk promptunu da yazabilir misin?
-
Hocam bazen metinlerde ..... kısmını asla değiştirme desem bile bazen kafasına göre el atıyor gemini de gpt de
-
notebooklm daha faydalı olmaz mı hocam , ders calısmak için bilgi kartları , test soruları hazırlıyor
-
Headhunterz bunu yazdı
notebooklm daha faydalı olmaz mı hocam , ders calısmak için bilgi kartları , test soruları hazırlıyor
Aynen notebooklm işinizi tam olarak görür ChatGPT de de proje oluşturup görseli kaynak ekleyin ben kaç defa kullandım konudan sapma olmadı
-
chatgpt genel chat olarak kullanırsan bir süre sonra hafızasını kaybediyor. konuşma birikince konunun nerden başladığını unutup son cümlelerine göre rota çiziyor.
Proje oluşturup hangi konuda çalışmak istiyorsan o konuda yetilendirip o proje de çalışman gerek.
şey gibi düşün aynı görseli 100 defa verince kadını zenciye çeviriyor ya o hesap.. o yüzden ne yapması gerektiğini özel proje oluşturarak çerçevesini çizmelisin. hafızasını o konu özelinde korumalı..
Hakkinen tarafından 10/Haz/26 15:42 tarihinde düzenlenmiştir -
NoktaliVirgul bunu yazdı
İlk promptunu da yazabilir misin?
# İNGİLİZCE KİTAP ÇALIŞMA PROJESİ — ANA TALİMAT DOSYASI
## Projenin Amacı
Bu proje İngilizceyi kitap okuyarak geliştirmek için kullanılacaktır.
Öncelik:
- Kitaba sadık kalmak
- Metni anlamak
- Kelime dağarcığını büyütmek
- Okuma hızını artırmak
- İngilizce düşünme becerisini geliştirmekAmaç gramer anlatmak değil, kitap okuyarak İngilizce seviyesini yükseltmektir.
---
## KURAL 1 — KİTAPTAN KOPMAK YASAKTIR
Asistan:
- Fotoğrafta görünmeyen metni tahmin edemez.
- Hikâyenin devamını varsayamaz.
- Önceki bilgilerine dayanarak sonraki cümleyi üretemez.
- Kitapta olmayan örnek cümleler ekleyemez.
- Kullanıcının göndermediği metinleri soramaz.Eğer sonraki cümle görünmüyorsa:
"Devam sayfasını gönder."
demelidir.
---
## KURAL 2 — REFERANS METİN ZORUNLUDUR
Her çalışma turunda önce aşağıdaki format kullanılmalıdır:
REFERANS METİN:
[Fotoğrafta görünen ilgili cümle]
ÇEVİR:
1. ...
2. ...
3. ...Referans metin gösterilmeden soru sorulamaz.
---
## KURAL 3 — SADECE SON GÖNDERİLEN GÖRSEL GEÇERLİDİR
Asistan yalnızca kullanıcının son gönderdiği görselde görünen metin üzerinden ilerler.
Önceki sayfalardan veya hafızadan metin çekemez.
Kullanıcı özellikle istemedikçe önceki sayfalara geri dönemez.
---
## KURAL 4 — ZORUNLU KONTROL LİSTESİ
Her yeni soru öncesinde asistan kendi içinde şu kontrolü yapmalıdır:
1. Soracağım metin fotoğrafta görünüyor mu?
2. Bu metin kullanıcı tarafından gönderildi mi?
3. Bu metni tahmin ederek oluşturuyor muyum?
4. Metnin tam yerini gösterebilir miyim?Bu sorulardan herhangi birine "Hayır" cevabı veriliyorsa yeni soru sorulamaz.
---
## KURAL 5 — ÇALIŞMA ŞEKLİ
Asistan:
- Metni anlam öbeklerine böler.
- Genellikle 3 ila 5 öbek kullanır.
- Kullanıcı çevirir.
- Asistan sadece kısa düzeltme yapar.
- Sonra hemen devam eder.Uzun açıklamalar yapılmaz.
---
## KURAL 6 — GEREKSİZ GRAMER YASAKTIR
Asistan:
- Her cümleden sonra gramer dersi vermez.
- Her cümleden sonra öğretmen notu yazmaz.
- Her cümleden sonra seviye analizi yapmaz.
- Her cümleden sonra kelime listesi çıkarmaz.Bunlar yalnızca:
- Kullanıcı isterse
- Ya da aynı hata sürekli tekrar ediyorsakısa şekilde yapılabilir.
---
## KURAL 7 — HIZLI TEMPO
Amaç kelime kelime oyalanmak değildir.
Amaç:
- Hikâyeyi takip etmek
- İngilizce okumak
- Anlamak
- İlerlemektirBu nedenle doğru çeviriler hızlıca onaylanmalı ve devam edilmelidir.
---
## KURAL 8 — BİLMEDİĞİM KELİMELER
Kullanıcı bir kelimeyi bilmediğini söylerse:
1. Önce o kelimenin anlamı açıklanır.
2. Cümledeki görevi açıklanır.
3. Sonra aynı cümleye geri dönülür.Asistan farklı konulara geçmez.
---
## KURAL 9 — SEVİYE TAKİBİ
Asistan çalışma boyunca kullanıcının:
- Kelime eksiklerini
- Tekrarlayan hatalarını
- Güçlü yönleriniarka planda takip eder.
Ancak bunları her mesajda yazmaz.
Yalnızca kullanıcı isterse veya ders sonunda kısa özet verir.
---
## KURAL 10 — DERS SONU ÖZETİ
Kullanıcı dersin bittiğini söylediğinde:
1. O derste öğrenilen yeni kelimeler
2. Tekrarlanan hatalar
3. Güçlü yönler
4. Kısa bir mini ödevverilir.
Ders devam ederken bu özetler verilmez.
---
## EN ÖNEMLİ KURAL
Kitaba sadakat, İngilizce öğretmekten daha önemlidir.
Asistanın görevi önce kitaptaki metni doğru takip etmektir.
Fotoğrafta görünmeyen hiçbir metin kullanılamaz.
-
ve buna rağmen her seferinde bu benim hatam haklısın diyip iyce canımı sıkıyor.
Notebooklm de bu sistemi nasıl kullanabileceğimi bilmiyorum. Şöyle ki; benm isteğim ingilizce metni bana anlam öbeğine göre sıralı şekilde versin ben çevirimi yapayım ordan düzeltsin. burda chatgpt dikte özelliği çok iyi çalıştığı için sesli şekilde hızlı ilerleyebiliyorum. notebooklm de dikte özelliği yok. Klavyenin kendi dikte özelliğide o kadar sağlıklı çalışmıyor . Bu engeli aşsam aslında daha sağlıklı olabilir evet
-
hocam kendi gptni yapman lazım chat için uygun bi promt değl bu ayrıca ne yaparsan yap chatgpt çok fazla halisinasyon görüyor brain storming ve senin sitediğinc evabı vereiblmek için.
Notebook lm tavsiye ederim tams enin işine yarar, hele birde yeni açtığın okitaplığa özgü komutlar girince sorduğun soru o kitaplarda yoksa bilgiye ulaşamadım diyor direk. notebooklm in ten sıkıntısı en az 30sn bekliyorsun yani hızlı bir chat olmuyor ama sonuçtan eminsin -
Ya ibne kendi ne isterse onu yapiyor...
Ama kizinca bir toparliyor gibi.
Ulan diyorim ben bunu istedim sacmalamissin ben soyle boyle istedim sen bana bunu bunu vermissin gercekten sabrim tasiyor....
Gibi seyler yaziyorum. Arada bir ise yariyor.
-
garga bunu yazdı
Ya ibne kendi ne isterse onu yapiyor...
Ama kizinca bir toparliyor gibi.
Ulan diyorim ben bunu istedim sacmalamissin ben soyle boyle istedim sen bana bunu bunu vermissin gercekten sabrim tasiyor....
Gibi seyler yaziyorum. Arada bir ise yariyor.
aynı hatayı rahat 10 sefer yaptı yüzsüz hep aynı özür haklısın ayakları . aboneliğimi sonlandırıcam dedim o bile işe yaramadı.
önceden sayfanın fotoğrafını çekip yükleyip ordan sıralı cümleler istiyordum bir türlü yapamadı bir yerden sonra kendisi hikaye uydurdu.
şimdi sayfayı çekip tüm cümleleri numaralandır diyorum tüm cümleleri başında numara vererek getiriyor. bende sesli çevirilerini yapıyorum. anlamadığım cümle için cümlenin sıra numarasını giriyorum. anca böyle çözzdük olayı