Çiçeğin Büyümesini Çekmek
-
magic lantern diye aratirsan ücretsiz sekilde yapabilirsin ıstediğin şeyi,yapazsan pm at
-
Tnrsk bunu yazdımagic lantern diye aratirsan ücretsiz sekilde yapabilirsin ıstediğin şeyi,yapazsan pm at
aynısını yazmaya geldim. daha önce yazan var mı diye mesajları kontrol ediyordum nitekim yazılmış :)
-
Tnrsk bunu yazdımagic lantern diye aratirsan ücretsiz sekilde yapabilirsin ıstediğin şeyi,yapazsan pm at
teşekkürler hocam bende onu buldum şidmi hatta yükledim ve menülerde geziyorum ama nerde ne yapcagımı peki bilmiyorum hani nereye girmem neyi seçmem gerekir yazabilirsen sevinirim ..
-
ElizaBeTH bunu yazdıTnrsk bunu yazdımagic lantern diye aratirsan ücretsiz sekilde yapabilirsin ıstediğin şeyi,yapazsan pm at
teşekkürler hocam bende onu buldum şidmi hatta yükledim ve menülerde geziyorum ama nerde ne yapcagımı peki bilmiyorum hani nereye girmem neyi seçmem gerekir yazabilirsen sevinirim ..
Bak şimdi ben kendi 550d makinemden örnek veriyorum. Şimdi o silme tuşuna basıp magic lantern menüsünü açtıktan sonra
Shoot sekmesine gel
Orda inervalometer var default olarak off yazar. Onun üstüne gelip q tuşuna bak altmenüyü açsın.
burda take a pic every yazan kısımı değiştirdiğinde mesela her 10sn den 8 saat e kadar arılıklarla çekip yapar.
start after ise senmenüyü kapattıktan x zaman sonra çekme işlemini başlatır.
stop after ise mesela 100 çekimden sonra otomatik durdurur.
-
Valla İstanbul videosu çok güzelmiş gerçekten. Videonu çek burada bize göster bakalım nasıl olacak.
-
torpedo_XL bunu yazdıElizaBeTH bunu yazdıTnrsk bunu yazdımagic lantern diye aratirsan ücretsiz sekilde yapabilirsin ıstediğin şeyi,yapazsan pm at
Bak şimdi ben kendi 550d makinemden örnek veriyorum. Şimdi o silme tuşuna basıp magic lantern menüsünü açtıktan sonra
Shoot sekmesine gel
Orda inervalometer var default olarak off yazar. Onun üstüne gelip q tuşuna bak altmenüyü açsın.
burda take a pic every yazan kısımı değiştirdiğinde mesela her 10sn den 8 saat e kadar arılıklarla çekip yapar.
start after ise senmenüyü kapattıktan x zaman sonra çekme işlemini başlatır.
stop after ise mesela 100 çekimden sonra otomatik durdurur.
teşekkürler hocam tam istedğim şey oldu şimdi tripoda koyup alanı belirleyip tuşa basmak yeterli :)
-
Bi servo motor bi de entegreyle bastırrım ben makinanın düğmesine.
Makinalarda öle günde 1 kere çek gibi bi özellik olduğunu sanmıyorum.
yada koyacan makinayı tripoda hergün bi basıcan düğmesine, aleti kıpırdatmican
-
http://www.youtube.com/watch?v=uEc-B79Gspg
kamera kullanmış arkadaş
HeYeT tarafından 16/Şub/14 21:49 tarihinde düzenlenmiştir -
ElizaBeTH bunu yazdı
aradığım şeyi buldum sanırım
time lapse olarak geçiyor bi deneyeyim bakalım.
Sağol bana da lazımdı.
-
HolyOne bunu yazdı
Bi servo motor bi de entegreyle bastırrım ben makinanın düğmesine.
Makinalarda öle günde 1 kere çek gibi bi özellik olduğunu sanmıyorum.
yada koyacan makinayı tripoda hergün bi basıcan düğmesine, aleti kıpırdatmican
şeyhim magic lantern diye bir şey var makinaya extra menü getiriyor bu akşam denedim hatta belirliyorsun kendisi çekiyor öyle servo motorla filan uğraşmaya gerek yok boşuna olur.
şimdi sadece neyi nasıl çekecegimi belirlemek ve makineyi sabitlemek mesela yolu çekmek istiyorsam yada gökyüzünü 1 dakikada 1 kare çeksin isterim 6 saatlik çekim yapsam zaten yeter güzel şeyler ortaya çıkar kanımca tabi batarya olayınıda ona göre ayarlamak lazım .
shutterin zaten yiyecek o bellide güzel şeyler çıkar elinde makinası olan deneme yapabilir mesela saat gece 03:00 da başlatıp sabah gün ışıyıncaya kadar çekebilirim .