folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Çifte Vatandaşlık Hakkında (Türkiye-İsrail)

Çifte Vatandaşlık Hakkında (Türkiye-İsrail)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roronoa
    Kreyzi
    Kreyzi's avatar
    Erkek

iyi geceler gençler sizle bişi paylaşacam düşünceleriniz neler merak ediyorum millet nasıl bakıyor bu konuya diye 

bizim uni'de bi arkadaş var bu normalde musevi dini bu ama tc vatandaşı oldugu için kimliğinde müslüman yazıyor ve bizim gibi tc vatandaşı olarak

görünüyor şimdi bizim eleman proje filan işlerle uğraşıyor zehir gibi kafası var buna 'israil'den teklif gelmiş

gel seni bizim vatandaşlığa alalım diye yani 'çifte vatandaş' ol diye buda kararsiz kaldı ne yapayım ne edeyim kabul edeyim mi diye bize 

danışdı pek bi bilgim olmadığı için cevap veremedim sadece avantajları varsa geç demekle yetindim

bi kaç kişi bunun 'yahudi' olduğunu öğrenince farklı davrandı filan ' ibneye bak' gibisinden ben de size sorayım dedim sizin

fikirleriniz ne bu konu da nasıl bakıyorsunuz bu olaya paylaşın bi hem ben bişiler öğrenirim hem arkadaşa konuyu gösterir bi fiki edinmesini sağlarm belki

Eğer hayatım bir film olsaydı, ya uyuyakalır ya da yarısında çıkardım.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

edit

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    trooper
    trooper's avatar
    Erkek

ortada bir sorun yok. sıradan bir vatandaş israil vatandaşı olmayı denesin bakalım olabilyo mu :) milletin ağzı torba değil. kim ne derse desin kendi bildiğini yapsın

ZzZzZzZ...!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    irem27
    irem27's avatar
    Dişi

Iranda 30 bine yakin yahudi yasiyor, onlara karisan gorusen olmuyor .Insanlar nutellaya da tapabilirler,dinlerini yasamakta da ozgurdurler.Hukumetler degisir,ideolojiler degisir ve elbette yonetim sekilleri de degisir ama millet olmanin yolu degismez, hem laik,hem musluman hemde milliyetci olabilirler.kulturumuz bir cok dunya ulkelerinden ilerde eski koklu saygi ile hosgoru esasina dayali bir kulturdur,Osmanlidan bu yana devlet yonetenleri her dine saygilari ile dunyaya ornek davranislarda bulunmuslardir.

There was an irem come unto the earth,born in the holy land of Pennsylvania,raised in the mystical east of Allentown.She believed she had the power to help herself and all mankind,so that others saw her power and came to her to be healed of their troubles and their many diseases.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ersn
    ersn's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Hemen gitsin derim, adamlar göt kadarlar Dünyayı avuçlarında oynatıyolar . Koca amerikan ekonomisini bile bunlar ayakta tutuyor . Siyasal dini hiç düşünmesin gene ibadetini etsin ülkesine faydalı şeyler yapsın. Başkası ibne diyomuş göt diyomuş hiç takmasın fabrikalarda sürtmekten iyidir aga , gençliği böyle s'ktiler zaten şimdi millet yavaş yavaş ayıkıyor herşeyi geç olmadan varsın gitsin.

küfrederiz villalara kulübeden
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    break
    break's avatar
    Erkek

Kardes gecen yaz Israil'de staj yaptim 3 ay. Insanlari okadar iyi ki. Onlarda yonetenlerden fazla memnun degiller. Bizde Israil halkina karsi bir genelleme var onlarin serefsiz olduguna dair fakat degiller. Bize kotu davranan olmadi hic.  Arada sikinti cektik tabi fakat o kadar da olur... Buyukler eskiden dost oldugumuzu dusmanligin yeni geldigini soyluyorlar. Benim gittigim Kibbutz'ta (koy) 4 farkli aile Izmir ve Istanbul'dan gelmisler. Bu gelenler 20 yasindaki cocugun dedesi. 70 kusur yasindaki adaminda babasi orada yasamis Turkce biliyordu biraz. Bizim yasitlarimizla (18-25) samimi oldukca iyi olduklarini anladim. Bence gecmesinde hicbir sikinti yok hatta artisi bile olabilir. 

Agronomist + Yaprak Tütün Uzmanı
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Erkek
    Cifte vatandas olunca kaybedecek biseyi yok hocam zaten. Gecsin derim bence, kariyerinde de onu acilacaksa.

.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FireFly.
    BaBe
    BaBe's avatar
    Erkek

ersn bunu yazdı:
    -----------------------------

Hemen gitsin derim, adamlar göt kadarlar Dünyayı avuçlarında oynatıyolar . Koca amerikan ekonomisini bile bunlar ayakta tutuyor . Siyasal dini hiç düşünmesin gene ibadetini etsin ülkesine faydalı şeyler yapsın. Başkası ibne diyomuş göt diyomuş hiç takmasın fabrikalarda sürtmekten iyidir aga , gençliği böyle s'ktiler zaten şimdi millet yavaş yavaş ayıkıyor herşeyi geç olmadan varsın gitsin.

başka söze gerek yok fırsatı kaçırmasın

,,,lel,,,
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

abd ye vizesi gidebilir mesela bu şekilde. Ayrıca el üstünde tututlur, çok para kazanır, her imkana sahip olur, yeri gelir israil devleti ve onun yayılma amaçları için çalışır (zaten musevi ise problem yok, gerçi israilliler bunu bilmese teklif edeceklerini pek düşünmüyordum) ama en ufak hatasında temizlerler arkadaşını.. Gelecek açısından iyi olabilir bu olay. Onların vatandaşı haybeye olunmaz. Adamlarn geri dönüş projeleri var. 

Azcık tarihle ilgilenen varsa aranızda hitler in kışkırtılmasıyla yahudiler göçe zorlanmıştır. Yoksa avrupada rahatlardı.. Bu soykırmdan dolayı mecburen göç etmişlerdir ve israil devletini kurmuşlardır. Çünkü nüfus gerekliydi v.s. Arkadaşına yapılan teklif güzel ama onun kara kaşına kar gözüne yapıldığını düşünmesin. Ondan bir şeyler bekleniyordur ve yapmak zorundadır.. Bunu bilerek girsin bu işe.. 

şahsi fikrim böyle

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    3Dxsolid
    3Dxsolid's avatar
    Erkek

hocam geçebiliyorsa çifte vatandaşlık iyidir ama nihayi kararı yine o vermelidir. Çünkü işin manevi boyutu var sen sebep oldun sen dedin gibi film karelerinden kopmuş  gibi  sonradan hoş olmayan diyaloglar yaşanmasın

Hayırlısı...
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rajooonn
    rajooonn's avatar
    Erkek
    irem27 bunu yazdı:

Iranda 30 bine yakin yahudi yasiyor, onlara karisan gorusen olmuyor .Insanlar nutellaya da tapabilirler,dinlerini yasamakta da ozgurdurler.Hukumetler degisir,ideolojiler degisir ve elbette yonetim sekilleri de degisir ama millet olmanin yolu degismez, hem laik,hem musluman hemde milliyetci olabilirler.kulturumuz bir cok dunya ulkelerinden ilerde eski koklu saygi ile hosgoru esasina dayali bir kulturdur,Osmanlidan bu yana devlet yonetenleri her dine saygilari ile dunyaya ornek davranislarda bulunmuslardir.

Marasin,Sivasin,6-7 Eylul olaylarinin yasandigi bir ulkede hala hosgorusuyle ovunen yobazlari gorunce elim ayagim titriyor

Gece! Vampir değilim ama geceyi çok severim. Yalnızsın, oyun oynuyorsun monitörün ışığı ve kendin.
Toplam Hit: 5154 Toplam Mesaj: 32