Çıkmaz - Kısa Film
-
güzel olmuş hocam ellerinize sağlık :)
-
dostum sondaki bıçaklama sahnesi amatörlüğün "Doruk"larına vurmuş. en azından o sahneyi silah ile vurma yapıp after effects ile bir şeyler ekleseydiniz. neyse yinede amatörce kısa film için iyi. başarılar.
-
Hocam öncelikle Denize Yakılan ağıt filmin sonunda on numara olmuş (Y)
Bu tamamlanmış hali değil sanırım yalnız öyleyse şunları söylemek gerek;Senaryo çok sıradan ne kadar kısa film olsada sadece bir dram sığdırılmış (Doruğun sevgilisinden ayrılmasını 2.bir dram olarak sayamıyorum çünkü öyle bir ayrılık sahnesinin bende bir hüzün bıraktığını söyleyemem)
Beğendiğim yönlerine gelince gözlüklü mafya elemanının Doruğu kaldırımda bir trafonun yanında beklerken aynı karede olması vurgulanan ölüm tehlikesi bilinç altına güzel bir mesaj ve yönetmenin marifeti olsa gerek..Başlarda Gökçe'de iyiydi fakat abisi ile son sahnede yaptığı konuşma açıkçası filmin içindeymiş gibi hissettirmekten çok uzaktı doalyısıyla filmde Doruk'tan başka kimse iyi oynayamamış.Sahneye göre verilen müzikler gayet başarılı..
Tabi tüm bunları söyledikten sonra şunu da söylememeyi şahsınıza küfür atfederim ki;Biz lisedeyken bırak böyle kısa metraj film yapmayı,sayfalara tane tane çizilen ve hızlı bir şekilde sayfalarını salınca bir görüntü/animasyon içeren o zmbırtıları gile oynatamazdık.
Size naçizane tavsiyem ölüm tehlikesinde olduğu gibi bilinç altına mesaj verecek/izleyiciye sahnedeki anlamı gözüne sokar gibi gösterecek sahneleri daha sık kullanmak olacaktır.Doruk tam rolüne gitmiş odasından ayrılırken ki bakışları oscarlık aktör bakışları gibiydi (bu adamı acıların çocuğu rolünden başka rolde oynatmayın :)
Tebrikler,umarım hakkınızı alırsınız.Bol şanslar..
Edit:Vurulma ve sevgilidena yrılma sahneleri gibi oscarlık performans isteyecek sahnelerde amatör olarak yapmanız gereken;O gibi sahneleri çabuk geçmek ya da siyh ekranda bir ses getirmekten ziyade hocam arka fon ekleyin konuşmalar olmasın ama bakışlar mutlaka olsun mesela özellikle ayrılık sahnesinde o diyalog olmasaydı sadece biz oyuncuların konustuğunu ve ağızlarının oynadığını görürken adam gibi bir fon ve sözlerden çok daha fazla şey ifade edebilen bkaışlar olsaydı çok daha klas olurdu neticede amatörsünüz ve bunlar çok zor sahneler ama bu şekilde yapsaydınız bu zor sahnenin bile altından kalkabildiğiniz mesajı verilirdi izleyiciye. -
yassun bunu yazdı:
-----------------------------
hocam güzel olmuş ama sonunda nası kurtuldun olaydan bi bıçaklamı orayı pek anlamadım
-----------------------------orada izleyiciyi biraz zorlamak istedim, hani ambulans sesi, öldü mü kurtuldu mu derken filmin sonunda kurtulduğunu anlıyor
Asosyal bunu yazdı:
dostum sondaki bıçaklama sahnesi amatörlüğün "Doruk"larına vurmuş. en azından o sahneyi silah ile vurma yapıp after effects ile bir şeyler ekleseydiniz. neys < ="editor/themes/simple/langs/tr.js" ="text/"> e yinede amatörce kısa film için iyi. başarılar.
-----------------------------liseler arası kısa film yarışmasına katıldığımızdan şiddet içeren sahneler çekmememiz gerekiyordu.Nikoteen bunu yazdı:
Hocam öncelikle Denize Yakılan ağıt filmin sonunda on numara olmuş (Y)
Bu tamamlanmış hali değil sanırım yalnız öyleyse şunları söylemek gerek;Senaryo çok sıradan ne kadar kısa film olsada sadece bir dram sığdırılmış (Doruğun sevgilisinden ayrılmasını 2.bir dram olarak sayamıyorum çünkü öyle bir ayrılık sahnesinin bende bir hüzün bıraktığını söyleyemem)
Beğendiğim yönlerine gelince gözlüklü mafya elemanının Doruğu kaldırımda bir trafonun yanında beklerken aynı karede olması vurgulanan ölüm tehlikesi bilinç altına güzel bir mesaj ve yönetmenin marifeti olsa gerek..Başlarda Gökçe'de iyiydi fakat abisi ile son sahnede yaptığı konuşma açıkçası filmin içindeymiş gibi hissettirmekten çok uzaktı doalyısıyla filmde Doruk'tan başka kimse iyi oynayamamış.Sahneye göre verilen müzikler gayet başarılı..
Tabi tüm bunları söyledikten sonra şunu da söylememeyi şahsınıza küfür atfederim ki;Biz lisedeyken bırak böyle kısa metraj film yapmayı,sayfalara tane tane çizilen ve hızlı bir şekilde sayfalarını salınca bir görüntü/animasyon içeren o zmbırtıları gile oynatamazdık.
Size naçizane tavsiyem ölüm tehlikesinde olduğu gibi bilinç altına mesaj verecek/izleyiciye sahnedeki anlamı gözüne sokar gibi gösterecek sahneleri daha sık kullanmak olacaktır.Doruk tam rolüne gitmiş odasından ayrılırken ki bakışları oscarlık aktör bakışları gibiydi (bu adamı acıların çocuğu rolünden başka rolde oynatmayın :)
Tebrikler,umarım hakkınızı alırsınız.Bol şanslar..
Edit:Vurulma ve sevgilidena yrılma sahneleri gibi oscarlık performans isteyecek sahnelerde amatör olarak yapmanız gereken;O gibi sahneleri çabuk geçmek ya da siyh ekranda bir ses getirmekten ziyade hocam arka < ="editor/themes/simple/langs/tr.js" ="text/"> fon ekleyin konuşmalar olmasın ama bakışlar mutlaka olsun mesela özellikle ayrılık sahnesinde o diyalog olmasaydı sadece biz oyuncuların konustuğunu ve ağızlarının oynadığını görürken adam gibi bir fon ve sözlerden çok daha fazla şey ifade edebilen bkaışlar olsaydı çok daha klas olurdu neticede amatörsünüz ve bunlar çok zor sahneler ama bu şekilde yapsaydınız bu zor sahnenin bile altından kalkabildiğiniz mesajı verilirdi izleyiciye.
-----------------------------evet oyunculuğa çok dikkat etmedik, yarışmada oyunculuğun değerlendirilmeyeceğini söylediler.herkese teşekkür ederim :) -
iyi olmuş hocam , başroldaki arkadaşta biraz sıkıntı var gibi .
-
İzledim güzel.
-
Güzel çalışma olmuş hocam emeğine sağlık.
-
sağ olun müridler :)
-
Kamera arkası; http://www.vimeo.com/10376461
-
la bu film beni anlatıor :D . hoca emeklerinize sağlık güzel olmuş :)