Cildirmamak Elde Degil

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    a4tech
    a4tech's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Temmuz/2005
    Erkek

    Bu yazıyı okuyanları aşağılamak için söylemiyorum ama maalesef durum böyle. En iyi kanıtı da son seçimlerdeki Ampul Kafalar Partisi iktidarı...

    "Türk milleti gariptir her lafı kaldırmaz ibne dersin kızar da sikersin aldırmaz"

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BiGGest
    BiGGest's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Ağustos/2005
    Erkek

    durmak yok yola devam (F)

     her insan da vardır koruma iç güdüsü..basit bi örnek arkadasınızı kavgada yanlız bırakmazsınız öyle değil mi ?

    ve merak ediyorum acaba burdaki kaç kişi bi bakan olsaydı ailesinden yada akrabalarından birini kayırmazdı ..bunlardan hangi birinin toplum iicinde ezilmesine göz yumardı...ben cvp verim olmazsa : hiç biriniz :S

    yada..yada..

    orgeneral baskanısınız..en iyi arkadasınızın oglu askere gidiccek..en iyi arkadasınız geliyo "benim cocuk askere gidice..bi ankara yada izmire göndersek şöyle muhabbeti bol olan bi yere..yok benden değilde annesi çok üzülüyo askere gidicek diye" diyo....eyvallah sen iste askere gitmesin demezmisin :) dersiniz dimi. 

    --------------------------------------------- 

    underzero bunu söyledi :

    hani Allah diyerek gelmislerdi, hani din diyerek oy toplamislardi, hani adaletli sekilde kalkinacakti halk. 

    ---------------------------------------------

    şeye benzedi bu..havalar cok sıcak oldugunda yagmur duasına cıkarız..cok yagmur yagdıgında şemsiye açarız..

    hoca siz diilmiydiniz..adamlar ağzına DİN kelimesi aldıgı anda  hiii..laiklik elden gidiyo şeriat gelcek diye..bak işte tarz değiştirmişler..o zaman soru şu..bunun neresini beğenmediniz :)


    BiGGest was here! [ C.r {YesileV GrandMaster} ]
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yawuz
    yawuz's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Temmuz/2005
    Erkek
    benimde babam bakan olsun bende olurdum bakanı siktir et millet vekili olsada olur size şöle bişe diiim bir millet vekili tüm maaşını 1 kerede kredi olarak çeke bilir buda sanırım ortalama 500bin ytl ye denk geliyor aynı zamanda da bir millet vekilinin maaşı sabit değildir bakan olması millet meclisi üyesi olması grup kurması v.s v.s bu ünvanların hepicii para aynı zamanda beleş konutlarda kala bilir ve fatura ödemek zorunda olmassınız yemeğinizi :D meclis lokantasında beleşe yiyebilirsiniz ve daha fazlası ayriyeten zengin olan orda daha zengin olur helede bi bakandan bahsediyoruz sizler bakan evladı olsanız herkes işini size getirmezmiydi getirirdi dolayısı ile pekte şaşılacak bişe değil kanımca

    tahribat.com a can feda
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Haziran/2006
    Erkek

    eceviti özledim amk :|

     


    kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yunus_89
    yunus_89's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Kasım/2007
    Erkek
    FOXXLY bunu yazdı:
    -----------------------------

    eceviti özledim amk :|

     


    -----------------------------

    avatarından belli:)

    Ama olay vaı tam hatırlamıyorum Osmanlı zamanında bir devlet görevlisine sorarlar devletin durumunu niye düzeltemedindiye cevap verir:iş başına geldik batık herkes eğleniyor,vur patlasın çal oynasın durumu anlattık dinlemediler birşeyler yapmaya çalıştık olmadı en sonunda bizde onlara katıldı..Bu sadece akp hükümetinin suçu değildir,5senedemi oldu herşey?bu çark böyle işliyor bundan öncekilerde böyleydi bunlarda,bundan sonrakilerde .."aldırma böyle gelmiş bu dünya böyle gider"

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elevator
    elevator's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Mayıs/2007
    Erkek

    Daha iyileri gelinceye kadar en iyileri bu.

    Demirel sabıkalı ,tansu sabıkalı, erbakan sabıkalı, baykal sabıkalı..

    gelen hepsi yemiş ama bitirememiş. nedemişler  devlet malı deniz yemeyen domuz.


    nekadar anlatırsan anlat,anlattıkların karşındakinin anladığı kadardır... VAR OLDUĞUM İÇİN DÜŞÜNÜYORUM ...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pc-ErrOr
    Pc-ErrOr's avatar
    Kayıt Tarihi: 07/Aralık/2007
    Erkek

    gelde küfür etme ya .  böyle kişiler olduktan sonra oooooooooo

     offf ben böyle adaletin böyle dünyanın ya.

     bebelere bak küçücük bebeler zengin oldu ...


    Dalgasız denizde herkes kaptan.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    klinsmann
    klinsmann's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Mayıs/2007
    Erkek

    kaç yıldır yazılıp çiziliyor. elinizden birşey gelmez. ....meye mahkum bir ülkeyiz ... acı gerçekler... boşverin bunları sizde magazinlerde kim kime cip almış onu izleyin maçlara bakın satılmış futbol ne kadar güzel. bana kızın gerçekleri söyledim diye sonra buraya bunları yazmaya devam edin. sonra baştaki ilk cümleme bakın sonra bu döngü yine yıllarca devam etsin. :(   yıl 2008 nerdeyse ama hala bunlar var. dedimya neye mahkumuz.

     

     

    birgün tayyip edroğan çıkmış kürsüye ulusa sesleniyor.. ilk cümlesi şu olmuş. ALDINIZMIII!   biri çıkmış ordan fırlama NEYİİİ !!

    -----tayyip o kalın dudaklarıyle sırıtmış.....   BABAYIIIIII! 

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kardelen442
    kardelen442's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Temmuz/2005
    Erkek

    ALIN Bİ TANE DAHA

    Şu Türkiye'de milletvekili olmak varmış!
    Milletin vekiline ömür boyu maaş kıyağı getiriliyor.



    08 Aralık 2007 11:05
    Emeklilik hakkı bulunmayan milletvekillerine temsil tazminatı ödenmesi gündemde. 25 yaşında vekil olan bir kişi, 4 yıl vekillik yapıp ömür boyu, asgari ücretin 3 katı maaş alacak

    Çalışan-emekli dengesizliği yüzünden sosyal güvenlik sisteminde açığın her geçen yıl büyümesi nedeniyle hazırlanan ve çalışanların daha geç emekli olmalarını düzenleyen Sosyal Güvenlik Yasa Tasarısı ile emeklilik hakkı kazanmayan milletvekillerine ömür boyu maaş bağlanıyor.

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in, TBMM'de yaptığı sunuma göre, emeklilik hakkı bulunmayan 150 milletvekiline, tasarı yasalaştıktan sonra temsil tazminatı ödenmeye başlanacak. Bu durumda, 25 yaşında milletvekili seçilen bir kişi, en fazla 4 yıl vekillik yapıp ölene kadar, ayda, asgari ücretin üç katı maaş alabilecek. Çelik'in sunumuna göre, bu uygulamanın, bugünkü verilerle devlete maliyeti yılda 2 milyon 700 bin YTL olacak.

    Her 4 yılda bir katlayacak

    TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu'nda yasa ile ilgili sunum yapan Çelik, tasarının milletvekillerine getirdiği yeniliğin ayrıntılarını açıkladı.

    Çelik'in verdiği bilgiye göre, tasarıyla, "Emekli aylığı almaya hak kazanmayan milletvekillerine, 30 bin gösterge rakamının memur maaş katsayısı ile çarpımından bulunacak tutarda aylık temsil tazminatı ödenecek. Bu kapsamda yaklaşık 150 milletvekili bulunurken, uygulamanın yıllık maliyeti 2 milyon 700 bin YTL olacak.

    Yeni uygulamayla, 25 yaşında milletvekili seçilecek bir kişi, seçimlerin yenilenmesi için 4 yıllık süre öngörüldüğünden en fazla 4 yıl TBMM'de görev yapacak. Çelik'in Türkiye için açıkladığı, erkeklerdeki yaşam beklentisi olan 80 yaşına kadar yaşaması durumunda 51 yıl boyunca hiç çalışmadan ayda, Ocak 2008 rakamlarına göre 1480 YTL maaş alacak.

    Şimdilik 150 milletvekili sözkonusu olduğundan yıllık 2 milyon 700 bin YTL olarak hesaplanan maliyet, bu nedenle her 4 yılda bir katlanarak artacak.

    Çifte maaşa devam

    Tasarıyla, çalışanlarla ilgili emekli olanların çalışmaları durumunda emekli aylıklarının kesilmesine ilişkin hükümler korunurken, bu konuda sadece milletvekillerine tanınan ayrıcalık sürdürülüyor. Tasarıyla, milletvekili olarak TBMM'de çalışmaya devam edenlerin aynı zamanda hem milletvekili maaşı hem de emekli maaşı almaya devam etmesine ilişkin düzenlemede değişiklik yapılmıyor.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rEfLeX
    rEfLeX's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ağustos/2005
    Erkek
    küfür etmicem :|

    @  Excalibur :F

    Forum,Hikaye gibi bölümlerde opsiyonel olarak her yazdığınızın sonuna eklenen yazı... :| 20 senelik hayatımda 15 aylık reklam arasıı...izmirr / gaziemir..
Toplam Hit: 8568 Toplam Mesaj: 34