Cim Uretme Makinasi?
-
erebos bunu yazdı
http://www.topraksizkultur.com/forum/showthread.php?tid=262
bu linkte herşey cevaplanmış ve güzelce anlatılmış
Ekstraolarak şunu söylemek istiyorum, kopyalama işini ciddi yapacaksanız buna parayatırmanız gerek vermeden alamazsın bu insanlar cd kopyalarken bile orjnalinden elinde bulunduruyorlar(en azından eskiden) yani demem oki 1500tl ye anlaması ve yapıp kolay olabilecek güzel bir cihaz alın yada bir bakın sonra bunu iyice araştırın siz kaça maaledersiniz birkaç tane cihazı araştırın ve en verimli olanını bulun,yani kopyalaması basit ve ucuz satımıda kolay olacak cinsten, o cihazı alın elinizde bulunsun sonra onu kopyalayıp kopyalayıp satın, cihaz 0 durumda olacağı için zaten cihazı sonradan yine iyi fiyatlara satabilirsiniz, yani 1500 liranızı direk atmış sayılmazsınız en kötü ihtimal ama en kötü ihtimal 1000 tl ye satarsınız ileride.
Zaten deneye deneye yanlış yapa yapa eksik bilgiyle yaptığınız şeyler kalitesiz olup adınız çıkacağına yada sıkıntılar geleceğini o sürede geçen zamanınızı ve o olmayan şeylere harcadınığınız iş gücü ve hammadde maliyetini eklediğinde 500 tly hayli hayli geçer.
http://www.agaclar.net/forum/topraksiz-tarim/15733.htm
senin linkteki konuyu açan kişi ile benim linkteki konuyu açan kişi aynı, burada da baya bilgi var gibi duruyo
-
Ekstra olarak ben bunun çokta iyi olduğunu düşünmüyorum,yani küçük ölçekle yapıldığında maddi bir kazank beklenmemeli bence, hacim olarak artıyorlar ancak protein yağ ve karbonhidrat miktarındaki artış önemli, araştırdımda ciddi bir farkta yok yani bir arpanın%10 u sudur belki daha az ama bir çimin tahminim hiç yoktan %85 i sudur.
Sistem kötü demiyorum çok iyi aslında ciddi bir mineral patlaması var eminim çok daha faydalı olacak ne olursa olsun ondanda eminim ama saatte 1kw elektrik yakan bir cihazdan bahsediyoruz ve bu yalıtımlı son sistemli, olduğu halde, çünkü suyu scak veremiyorsun su etrafı soğutuyor ama etraf sıcak olmalı gibi yalıtımla çözülemeyecek bir sorun var.
Tabi bunlar beni ilgilendirmez diyebilirsin sonuçta sen kopyalama yapacaksın ancak konuyla ilgilenen arkadaşlar için yorum yapıyorum.
Birde bu yeşil şeyler daha da tehlikeli olabilir sonuçta taze ılık ıslak organik birşey küf için çok iyi bir ortam yani kolay kolay bilinçsiz kullanılabileceğini düşünmüyorum
-
bunlarda patates yetişir mi lan?
SweetyVolty tarafından 19/Oca/15 16:58 tarihinde düzenlenmiştir -
erebos bunu yazdı
Ekstra olarak ben bunun çokta iyi olduğunu düşünmüyorum,yani küçük ölçekle yapıldığında maddi bir kazank beklenmemeli bence, hacim olarak artıyorlar ancak protein yağ ve karbonhidrat miktarındaki artış önemli, araştırdımda ciddi bir farkta yok yani bir arpanın%10 u sudur belki daha az ama bir çimin tahminim hiç yoktan %85 i sudur.
Sistem kötü demiyorum çok iyi aslında ciddi bir mineral patlaması var eminim çok daha faydalı olacak ne olursa olsun ondanda eminim ama saatte 1kw elektrik yakan bir cihazdan bahsediyoruz ve bu yalıtımlı son sistemli, olduğu halde, çünkü suyu scak veremiyorsun su etrafı soğutuyor ama etraf sıcak olmalı gibi yalıtımla çözülemeyecek bir sorun var.
Tabi bunlar beni ilgilendirmez diyebilirsin sonuçta sen kopyalama yapacaksın ancak konuyla ilgilenen arkadaşlar için yorum yapıyorum.
Birde bu yeşil şeyler daha da tehlikeli olabilir sonuçta taze ılık ıslak organik birşey küf için çok iyi bir ortam yani kolay kolay bilinçsiz kullanılabileceğini düşünmüyorum
illaki süt artışı olur
kuru yem yiyen hayvanla yeşil beslenen arasında dağlar kadar fark vardır
1- cihazın yada aletin ilk kurulum maliyeti nezaman çıkar ne zaman kendini amorti eder
2- kullandığı elektrik aldığımız sütü karşılarmı karşılamazmı ki büyük işletmeler baya baya hacimli bir makina kuracak yanınada bir elektrik santrali kurması gerekebilir
aslında almanyadaki gibi gelişmiş biyo gaz sistemlerimiz olsa, sığırlardan çıkan pohla kendi elektriğini fazlası ile çıkartır ama gel görki hala memleket kara balta bodozlama gidiyor
-
endenius bunu yazdıerebos bunu yazdı
illaki süt artışı olur
kuru yem yiyen hayvanla yeşil beslenen arasında dağlar kadar fark vardır
1- cihazın yada aletin ilk kurulum maliyeti nezaman çıkar ne zaman kendini amorti eder
2- kullandığı elektrik aldığımız sütü karşılarmı karşılamazmı ki büyük işletmeler baya baya hacimli bir makina kuracak yanınada bir elektrik santrali kurması gerekebilir
aslında almanyadaki gibi gelişmiş biyo gaz sistemlerimiz olsa, sığırlardan çıkan pohla kendi elektriğini fazlası ile çıkartır ama gel görki hala memleket kara balta bodozlama gidiyor
Zaten olur hocam, yani içinde %85 su felan diyorum ama bu aslında iyi birşey,hem kuru tohumun içerdiği mineral yada vitamin miktarından katkat fazladır fazla olmasabile tahminimce emilim oranı en az %50 daha fazladır yani içindeki A vitamini eşit olsa bile yeşil çimden yerse hayvan daha faza emilim sağlar bundan eminim.
Maliyetli dememin sebebi muhtemelen sütteki artış göz önünde bulundurulursa büyük bir sistem yapmadığın sürece gözle görülür bir fark olmaz, zaten inek başı 1 lt fazla süt alsan inek başı 1 tl fazla demek, 10 inekte 10 tl aylık 300 tl, 1kw elektrik 2015 fiyatına göre 1 kw elektrik 26 kurulmuş,buda 24 saatte 6.5 lira eder ayda nerdeyse 200 tl 100 cepte her 10 inekte yani inekbaşı 10 tl cepte birde sistemi büyüttüğünü maliyeti azlattığını yada daha fazla süt verimi elde edebildiğini ki günde 1 litredendaha fazla veriri yani %10 artma olsa 2 litre artış olur 1 ltre atış çok az birşey ama ütopik düşünmemek gerek diye öyle dedim ve buna rağmen kar elde edilebiliyor.
Geri kalan bu meretin işçiliğidir ki işçiliği allahtan çok basit sadece hergün düzenli olarak buna dolum yapacaksın ama oda zor değil, sağım dediğin şey sabahın köründe ve akşamları yapılan birşeydir bunu yapan adam günde 1 kere bir kova yemi ıslatmayamı üşenicek.
Büyük işletme olunca bence çook daha fazla kar edilebilir, helebirde bunun doğalgazlı fırınlı olanı felan varsa, yani ışık mecbur gerekicek ama yardımcı ısıtıcı olarakta doğalgaz oldumu maliyeti kat kat düşer.
Yada bu çimlenmeye uygun tohumlar üretilir önümüzdeki birkaç sene içinde ozamanda ciddi artış olur.Ben bu işinönünü çok açık görüyorum
Ancak yinede bu yeni çimlenen bitkiler normal bitkilerden farklı oluyor, mesela patatesin yada soğanın başvermiş yeşil kısımalrı yenemez zehirlidir,özellikle patatesinki, hani bu tam çimlenme aşamasında olan buğday yada arpa tanelerinde de kendine has bir sıkıntı yada tam tersi artı durum varmı bunun üzerine araştırma varmı o önemli, benim zararlı olabilir dediğim kısım aslında burası ve tabiki küf.
edit:neden 10 inek dersende 1kw lık sistem 7 ila 10 baş hayvan arası diyordu ona göre hesapladım.
edit2.bu cihazlara girilecekse devlet daha destek vermedn girilmeli destek verdikten sonra patlar gider, belki vermiştir bile ama sanmıyorum , bir kooperatifinize felan sorun bence bunlara hibe kredisi yada düz destek kredisi felan veriyorlar mı?, vermiyorlarsada gidin pulluk alacam diye destek alın sonrada bu cihazı alırsınız pulluk parası ödersiniz sıkıntıyada girmezsiniz böylece
erebos tarafından 18/Oca/15 08:53 tarihinde düzenlenmiştir -
dediğin gibi hocam bazı bitkiler belli bir boya gelmeden tüketilince zehirliyor
mesela sudanotu vardı 80cm yada 1m ye gelmeden kesilemiyordu
yalnız şunuda unutmamak gerek süt verimi arttıkça sütün kalitesi düşer birde aşırı yeşil beslenme yeşil maddeden aşırı su emilimi sonrasında sütün aşırı sulanması diyecem ama en kaliteli süt doğal yeşil merada otlayan hayvandan alınıyor
yoksa tık kuş gibi kafese daya mamayı daya mamayı hayvan değil sanki bülbül misali besleme yapıyoruz
avrupadaki sistemleri getirmeye uğraşıyorlar ama amerikadaki sistemi getirseler meraları çoğaltıp genişletip yada kıraç dağ arazilerini mera olarak işletmelere açsalar biraz daha ilerleme olabilir
en güzeli şu hocam arazi geniş olacak 100 hayvan varsa 500-600 dönüm arazi sadece yonca ekilecek biçeceksin şişkinlik yapmasın diye hafif solduracaksın sonrasında daya gitsin hayvana
bu makina ile uğraşan arkadaşlara tavsiye
cevizciler gibi yapın: peygamberimiz ne demiş kıyametin kopacağını bilsen 1 chendler da siz dikin demiş :D
-