Çin'deki Muritler Az Bakarmisiniz

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    byhewal
    byhewal's avatar
    Erkek
    _Dert_ bunu yazdı
    wert bunu yazdı
    byhewal bunu yazdı
    _Dert_ bunu yazdı

Bende boyle birsey yapmak istiyorum aklimdan gecmiyor da degil yani....

Ufak tefek seylerden vergi alinmaz sanirim ama sen 5 metreye 5 metre istiyosan kesin gumrukten vergi koyarlar bide bunun kargo masrafi cok olmaz mi???

Vergi alinmamasi icin sirket illaki kurmak gerekiyor mu?

Ben cocugumdan dolayi etrafda bebek sekerleri baktim, bulundugum sehirde guzel seyler bulamadim internetde de guzel seyler yoktu.. Bu yuzden belcikalilarin zevksiz olduguna kanaat getirdim :) Turkiye'den bebekler sekerleri getirtip internet sitesinde satmayi bile dusundum (kendime Turkiye'den aldim) ama gel gorki kargoda sorun cikar gumruk vergi koyar diye simdilik askiya aldim...

Sen sirketi turkiye'de acsan sana faydasi dokunmaz sanirim cunki belcika da satis yaptigindan faturayi belcika kanunlarina gore kesicen. Turkiye'de vergi oducen vs bi ton is olur sana, sirket acmadan sat bence :)

Sirket kurdugumuz da gumruk vergi almiyor mu?

Tbt'ye belcikadan baska kimler giriyor :) 

5 Metre degil hocam 500cm yarim metre yani, Icine bundan ayda bir kac karton dolu getirirsek vergisiz halledebiliriz diye dusunuyorum. Turkiyede sirketi neye yarar konusundada, belcikada vergi %21 suan 22 olcak diyorlar yani ben mali turkiyede muhafaza adip tek tek belcikadaki adreslere yolluyamayi dusundum , enazindan 12 gun kargo katabiliriz, yani maksat para kazanmak , Zarar etmedikte sonra her yol mubahtir. çinden bir arkadas bulabilirsek daha faydali olucaktir

konunun içeriğini bilmemde şu koyu kısımdan bir bok anlamadım :|

Arkadas 50 cm x 50 cm demek istedi wert.. Bende bi an tokezledim vallahi yanlis mi biliyorum diye google amcaya bile sordum :)

500 cm = 5 metre

50 cm   = yarim metre

:D evet hocam Parton valla dikkatimden kacmis 50cm demek istedim. düzelttigin icin tskler

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ciğerci
    hakanS
    hakanS's avatar
    Erkek

Merhaba,

Öncelikle ne satacaginiza karar vermeniz lazim. Sonra arastirsaniz daha mantikli olacaktir.

Mesela diyorsunuz ki, klavye de ürettirebilirim, sarj aleti de. Bunlar o kadar kolay seyler degil. Kaldi ki kimse 50 100 tane (az adetli) size özel üretmez.

Size uygun olan sey üretim yaptirmaktan ziyade, ithalat-ihracat yapan araci firmalar bulmaniz. (Direk üreticiyi buldugunuzda daha uyguna alacaginiz anlamina gelmez. Kaldi ki üreticilerin cogu konteyner bazinda üretim yaparlar. (Eger merdiven alti degillerse) )

Ne üzerine calisacaginiza karar verince, bir sonraki asamaya gecebilirsiniz.

Cin'den bir isteginiz olursa yazabilirsiniz. (Yogun oldugum icin bazen hemen cevap veremeyebilirim. Bu yüzden kusura bakmayin.)

Kolay gelsin.

...
Toplam Hit: 3037 Toplam Mesaj: 23