Çin'deki Muritler Az Bakarmisiniz
-
bir ara çinden gümrükten mal geçirip satan bir eleman vardı tahribatta birlikte kazanalım gibisinden bi konu açmıştı ben çok istedim o işe girmeyi ama güvenemedim açıkçası
-
şu anda alibaba.com dn iki çeşit ürün / yaklaşık 6000 civarı ürün sipariş verecem..
alibabada paypala rastlamadım.onun nasıl bi yol bulacağım bilemiyorum.Duyduğuma göre çin de bir danışman firma varmış tamamen türk asıllı.burdaki şirketlerin gerçeklik payını ve siparişlerde bir falso olup olmadığını araştırıyorlarmış.onunla iletişime geçicez.
arkadaşlar nasıl bi yol izlesem bilemedim ya..6000 ürün diyorum..kesin içinde çalışmayanla çıkacaktır.ben çoğu çalışmaz diye bekliyorum..e bunu da postacının önünde anlayamam..bana girecek gibi duruyo ama ..
http://www.tahribat.com/Forum-Cin-De-Olan-Ya-Da-Baglantisi-Olan-161122/
böle bi konu açmıştım ve hala gidemedim çine.. gidebilsek aslında sahtekarlığı sıfıra indiririz
-
CAgAtAy bunu yazdı
Güzel fikirde avrupa da millet çin malı kullanırmıki
Hocam sen avruayı farklı mı sandın.Elektronik alanında dünyanın her yerini çin malları sarmış durumda.
-
Ya hocam, Apple bile çinden üretim yaptiriyorsa Avrupalilar neden kulanmasin ki, Biz iphone yaptirip satmicaz alt ürünler saticaz Ucuz olduktan sonra problem olmuyacaktir bizim için, alibabayi arastirdim Western union ile calisiyor bir cok firma o is Sakat bilemiyorum guvenilirmi
-
murdery bunu yazdı
şu anda alibaba.com dn iki çeşit ürün / yaklaşık 6000 civarı ürün sipariş verecem..
alibabada paypala rastlamadım.onun nasıl bi yol bulacağım bilemiyorum.Duyduğuma göre çin de bir danışman firma varmış tamamen türk asıllı.burdaki şirketlerin gerçeklik payını ve siparişlerde bir falso olup olmadığını araştırıyorlarmış.onunla iletişime geçicez.
arkadaşlar nasıl bi yol izlesem bilemedim ya..6000 ürün diyorum..kesin içinde çalışmayanla çıkacaktır.ben çoğu çalışmaz diye bekliyorum..e bunu da postacının önünde anlayamam..bana girecek gibi duruyo ama ..
böle bi konu açmıştım ve hala gidemedim çine.. gidebilsek aslında sahtekarlığı sıfıra indiririz
abi benim bildiğim alibaba da birebir satıcılarla iletişime girmen gerekiyor. Bir abim kamera getiriyordu pazarlık yapıyoruz numune gönderiyorlar, yada biz istediğimiz numuneyi gönderip kopyasını alıyoruz demişti. Alibaba tahminim aracı para işine karışmıyor
-
rebellisch bunu yazdımurdery bunu yazdı
abi benim bildiğim alibaba da birebir satıcılarla iletişime girmen gerekiyor. Bir abim kamera getiriyordu pazarlık yapıyoruz numune gönderiyorlar, yada biz istediğimiz numuneyi gönderip kopyasını alıyoruz demişti. Alibaba tahminim aracı para işine karışmıyor
Hmmm. Numune olayina giriyorlarsa Bu isimize gelir hocam, Enazindan firmanin ciddiyetini buluruz, eger Öyle olucaksa Demekki Tek kalem üzerine yogunlasmak gerek. yani tek kalem ürün alip tek kalem ürün saticagiz, aslinda bu daha iyi toparlanicak birsey olur, Enazindan google üzerinden tek kalem üzerine calismalar yapabiliriz.
-
byhewal bunu yazdı_Dert_ bunu yazdı
Bende boyle birsey yapmak istiyorum aklimdan gecmiyor da degil yani....
Ufak tefek seylerden vergi alinmaz sanirim ama sen 5 metreye 5 metre istiyosan kesin gumrukten vergi koyarlar bide bunun kargo masrafi cok olmaz mi???
Vergi alinmamasi icin sirket illaki kurmak gerekiyor mu?
Ben cocugumdan dolayi etrafda bebek sekerleri baktim, bulundugum sehirde guzel seyler bulamadim internetde de guzel seyler yoktu.. Bu yuzden belcikalilarin zevksiz olduguna kanaat getirdim :) Turkiye'den bebekler sekerleri getirtip internet sitesinde satmayi bile dusundum (kendime Turkiye'den aldim) ama gel gorki kargoda sorun cikar gumruk vergi koyar diye simdilik askiya aldim...
Sen sirketi turkiye'de acsan sana faydasi dokunmaz sanirim cunki belcika da satis yaptigindan faturayi belcika kanunlarina gore kesicen. Turkiye'de vergi oducen vs bi ton is olur sana, sirket acmadan sat bence :)
Sirket kurdugumuz da gumruk vergi almiyor mu?
Tbt'ye belcikadan baska kimler giriyor :)
5 Metre degil hocam 500cm yarim metre yani, Icine bundan ayda bir kac karton dolu getirirsek vergisiz halledebiliriz diye dusunuyorum. Turkiyede sirketi neye yarar konusundada, belcikada vergi %21 suan 22 olcak diyorlar yani ben mali turkiyede muhafaza adip tek tek belcikadaki adreslere yolluyamayi dusundum , enazindan 12 gun kargo katabiliriz, yani maksat para kazanmak , Zarar etmedikte sonra her yol mubahtir. çinden bir arkadas bulabilirsek daha faydali olucaktir
konunun içeriğini bilmemde şu koyu kısımdan bir bok anlamadım :|
-
byhewal bunu yazdırebellisch bunu yazdımurdery bunu yazdı
Hmmm. Numune olayina giriyorlarsa Bu isimize gelir hocam, Enazindan firmanin ciddiyetini buluruz, eger Öyle olucaksa Demekki Tek kalem üzerine yogunlasmak gerek. yani tek kalem ürün alip tek kalem ürün saticagiz, aslinda bu daha iyi toparlanicak birsey olur, Enazindan google üzerinden tek kalem üzerine calismalar yapabiliriz.
hocam eyvallah da ödeme nasıl oluyo ki..aliexpressdeki sistem değilse o iş yaş..kargo bilgisinin girildiği,gelen malın sahte olup olmadığı ve paranın geri alınıp alınamayacağını belirleyen bişi olması lazım..mesela bi aliexpressde sahtekarlık en aza indirildi.güvenli alışveriş..adam sahtekarlık mı yaptı kargo bana ulaşmadı ya da geri gönderdim deyip aliexpressten paranı geri çekiyosun..ya da paypala dava açıp ben kargo almadım diye paranı geri alıyosun.güvenlik açısından on numara..
ayrıca bu numune işi de yaş..5 gramlık mal gönderecek adam 65 usd istedi benden..kime güvenipte vericem ben o parayı.Adam 3000 tane al kargo benden olsun diyo ama 3000 ürün içinden çalışmayanlar da çıkabilir.
en iyisi mi paraya kıyıp gitmek lazım
-
byhewal bunu yazdı
Merhabalar,
Çin'de üretim yapmak için bir proje hazirliyorum bu konuda bilgisi olanlar yazarsa sevinirim.
Çin'den uygun maliyetli üretim yapicak bir firma ariyorum bu firma adimiza üretim yapip kargoluyacak mallari bize Burda büyük mevlalik bir üretim Söz konusu degil arkadaslar bana yeticek kadar üretim istiyecegim üretilecek seye henüz karar veremedim yani teknoloji üzerine birsey olucak bu Iphone sarjida olabilir, Klavyede olabilr, Mausta olabilir, bunun detaylarini Görûsecegiz.Bana lazim olan Su, Uygun fiyata ürün bulabilmek ve bu ürünü Internet üzerinden satmak.
Çin'den belcikaya gelicek ürünler, belcika'dan internet üzeri saticagim,
Bunlar için Sirket gerekicekmi? bu Sirketi belcikadami yada Türkiyedemi acmam gerekicek ( Hangisi Uygunsa o sekilde olucak tabiki )Suan arastirdigim kadariyla Çinden belcikaya ürün geldigi zaman vergiye tabi tutulmuyor, bu ürünler cok oldugu zaman Vergi isteyebilirler ama benim isime yariyacak seyler ufak tefek ama fiyati yüksek olan seyler, yani 500cm*500cm lik kutulara sigicak seyler, yani cok fazla ürün istemiyecem baslangicta, bu konuda ne söyleyebilirsiniz?
Not: belcikada satis yaparken fatura kesicegim, hali hazirda bir sirket var burda, ama onu ikinci planta tutacam cunku benim adima degil. Onu burda satis yaparken kulanacagim ama ordan mallar buraya gelince sirket adina getirsekmi avantajli olur yoksa normal bir sekilde gelirsemi avantajli oluruz. Varmi bu isi yapan ?Mutlaka cine git ve uretim yapilan yeri gor. Adamlar ornek gostersinler. Sonra konteynera koymadan once bir daha sor yoksa deli gibi kaziklarlar. A urunu istersin sana c urununu gonderiler parayi onceden isterler. Cin kulturu = Eger kazikliya bilirsem bu onun sucu benim degil. O salak olmasaymis.
-
wert bunu yazdıbyhewal bunu yazdı_Dert_ bunu yazdı
Bende boyle birsey yapmak istiyorum aklimdan gecmiyor da degil yani....
Ufak tefek seylerden vergi alinmaz sanirim ama sen 5 metreye 5 metre istiyosan kesin gumrukten vergi koyarlar bide bunun kargo masrafi cok olmaz mi???
Vergi alinmamasi icin sirket illaki kurmak gerekiyor mu?
Ben cocugumdan dolayi etrafda bebek sekerleri baktim, bulundugum sehirde guzel seyler bulamadim internetde de guzel seyler yoktu.. Bu yuzden belcikalilarin zevksiz olduguna kanaat getirdim :) Turkiye'den bebekler sekerleri getirtip internet sitesinde satmayi bile dusundum (kendime Turkiye'den aldim) ama gel gorki kargoda sorun cikar gumruk vergi koyar diye simdilik askiya aldim...
Sen sirketi turkiye'de acsan sana faydasi dokunmaz sanirim cunki belcika da satis yaptigindan faturayi belcika kanunlarina gore kesicen. Turkiye'de vergi oducen vs bi ton is olur sana, sirket acmadan sat bence :)
Sirket kurdugumuz da gumruk vergi almiyor mu?
Tbt'ye belcikadan baska kimler giriyor :)
5 Metre degil hocam 500cm yarim metre yani, Icine bundan ayda bir kac karton dolu getirirsek vergisiz halledebiliriz diye dusunuyorum. Turkiyede sirketi neye yarar konusundada, belcikada vergi %21 suan 22 olcak diyorlar yani ben mali turkiyede muhafaza adip tek tek belcikadaki adreslere yolluyamayi dusundum , enazindan 12 gun kargo katabiliriz, yani maksat para kazanmak , Zarar etmedikte sonra her yol mubahtir. çinden bir arkadas bulabilirsek daha faydali olucaktir
konunun içeriğini bilmemde şu koyu kısımdan bir bok anlamadım :|
Arkadas 50 cm x 50 cm demek istedi wert.. Bende bi an tokezledim vallahi yanlis mi biliyorum diye google amcaya bile sordum :)
500 cm = 5 metre
50 cm = yarim metre