Çin’İn İki Türke Yaptıkları!
-
Kaligula bunu yazdı:
-----------------------------pessimist bunu yazdı:
-----------------------------bunlar türk mü doğu türkistanlı mı?
ayrıca bu adamalar durup dururken mi dövmüş bunları?
-----------------------------hocam 1949 yılında Uygurluların 1933 ve 1944 yılın da kurdukları devleti Çinliler işgal ettiğinden beri Uygurlu kardeşlerimize zulum yapıyorlar.zaten Uygurlu kardeşlerimiz kendi kültürlerini yaşayamadıklarından şikayetçi.yani bu adamlar oraya özerklik vermiş olmalarına rağmen orayı tamamen asimile etme cabasındalar.
-----------------------------valla bunu bilemeyiz. bu adamların suçları nedir? neden dayak yiyorlar..
bunu bilmeden çinlileri kötülemek saçma olur..
-
YaSevYaTerkEt bunu yazdı:
-----------------------------VIGILANTE bunu yazdı:
-----------------------------
Yorumlara bakınca ırkçılığın ırkçılığı nasıl beslediğini görüyorum.
-----------------------------Sizin bu humanizm'iniz, insan sevginiz, halkların kardeşliği masalınız öldürüyor beni be :)
-----------------------------Seninde Öldürme Meylin Etnik Temizleme Yanlısı Fikirlerin Öldürüyor beni. :)
İnsanları Öldürerek İstediğin Hale Getiremezsin, Bir Beyin taşıyan Varlıktan Bahsediyorum burada. Beyin Sahibi Kimseyi Etkin altına Alamaz Köleleştiremezsin. En İyisi Ortasını Bulmaktır, Savaşlar Durmalı artık.
Savaşların İnsan Egomonyasına En Ufak Katkısı olmamıştır. İnsan Zaten Dünyaya Egemen bir Varlıktır ve Tek Irk Bir Canlıdır. İnsan Irkına Mensuptur....
-
gördüğüm ilk çekik gözlüye are you chinese ? sorusunu sorup yes ı am cevabını alıp tekme tokat giresim var
-
şu sitede 2000 kişi sürekli onlıne takılıyorsa kı bu bır tahmındır bi kac tanesının insan dısı hareketlerde bulunması gayet normal herhalde
-
Ben bunlara insan diyeni avradını ....
-
Dövülenllerin türk oldugunu sanmıyorum cekik gözlü adamlar sanki . :S
-
compünün dediklerinden sonra artık emin emin faşist çinli damgası vuramıyorum.
-
ben demistim ama kimse inanmamisti,
rte nin van münüt dedigi diyalog tamamen duzmece ve daha once tezgahlanmis bir olaydir. bu zamana kadar hangi milletten hangi baskan veya basbakan cikip boyle bir aciklama yapabilmis,
peki ordaki amac neydi ?
oldurulen arap kardeslerimize bir tepki
-
Irak ta Turkmen kardeslerimiz abd irak a girdiginden bu yana katlediliyor ki hala ve hala katlediliyor ona neden susuyor iktidar, muhalefet, devlet ?
Azeri kardeslerimizi karsimiza aldik "sinir kapisini ermenilere acacagiz" dedik, madem oyle birsey yoktu ne demeye cikip bakan yok oyle birsey demek yerine evet acilacak seklinde konusuldu ?
pkk askerlerimizi katlediyor, peki siyaseti iktidari muhalefeti ne yapiyor ? "SABRIMIZ TASIYOR"
ne sabirmis arkadas yillardir bi tasamadi gitti.
bugun cinde Uygur Turkleri katlediliyor
peki nasil bir aciklama bekliyorsunuz ;
beklemeyin yine "sabrimiz tasiyor" klisesi baska birsey yok.
bizi yillardir sirtimizdan vuran, ecdad yadigarlarimizi yagmalayan, yikan bir millet icin dunyayi karsimiza aliyoruz
bizi ozumuzu benligimizi kimligimizi katledenler icin sadece "sabrimiz tasmak uzere" diyebiliyoruz.
biz buna ne diyoruz biliyormusunuz
"siyaset"
-
Haci simdi Cin hukumeti olum olaylarina bulasan herkesi idam etmekarari aldi.Cindeki Hun Cinlilerinin etnik milliyetciligi zaten cinin en cok sikayetci oldugu durumlardan birisidir , Mao'nun bunun uzerine cozum yazilari bile vardir.Ve isin daha tuhafi medya resmen yalan soyluyor.Yok ibadetler yerine getiriliymiyormus , yok uygurca konusulmuyormus , yok Turk kulturunu yasayamiyorlarmis.Bunlar resmen yalan.Yok sebekeler kesilmis ,dunyayala iletisim kopmus bidi bidi.Ben Sincan-Uygur ile postumu ilkgun atmistim ki aylar oncesinden buna benzer bir konuda yine post atmistim.Rabi Kader denen kadin washington'un kucagina oturmus ,Cin'i karistirmaktan baska hicbirsey yapmamaktadir.Dilimizi konusamiyoruz falan hepsi kulliyen yalan.Gecenlerde ilk defa bir kose yazarinin dogru birseyler yazdigini gordum.Ve bakin ustune basa basada soyluyorum 30milyon TURK'un oldugu bir yerde TURKLER bagimsizlik icin ayaklanma cikaracak ama 1000-2000 kisi anca sokaga inecek varmi lan boyle birsey.Ve bu bagimsizlik hareketinide washingtondan amerikadan yonetecek sozde ana , Turk bagimsizlik mucadelesinde amerikadan mi medet umuyor.Bakin olaylari iyi analiz etmeniz gerekir , fethullah gulen neyse , rabia kader de ayni yolun yolcusudur.Ayni bokun lacivertleri.
Bahsettigim koseyazsinindan bir bolum:
Güzide Türk basınında son iki üç gündür palavradan geçilmiyor. Hamile Uygur kadınların karnındaki ceninlerin vakumla çıkarıldığı, Çinlilerin Uygur kızlara tecavüz ettiği, Uygurca konuşmanın, Kuran okumanın, namaz kılmanın yasaklandığı, etnik temizlik ve toplu katliamlar yapıldığı gibi bin türlü küflenmiş yalan, Ahmet Altan’ından Mahmut Övür’üne, Nazlı Ilıcak’ından Yağmur Atsız’ına kadar bilumum antikomünist / Amerikancı kalem tarafından tekrarlanıp duruyor.
Çin’de yüzde 92’lik nüfus oranıyla çoğunluğu oluşturan (ama toprakların yüzde 34’ünde yaşayan) Hanlar dışında, toprakların yüzde 66’sına yayılmış bulunan 55 etnik milliyete pozitif ayrımcılık uygulanır. Mao Zedung’un 1950-1970 arasındaki yaklaşık her 10 konuşmasından biri, devrim öncesindeki “Büyük Han Şovenizmi”nin izlerini silmek ve azınlıklara hak ettikleri değeri vermek üzerinedir. Çinli azınlıklar, kültürlerini geliştirmeleri, korumaları konusunda teşvik edilirler… Ekonomik açıdan, bir Han Çinlisi’ne göre daha çok desteklenirler. Örneğin, 1981’den beri “Tek çocuk” politikasının son derece sıkı uygulandığı Çin’de, azınlıklar bu uygulamanın dışındadır. Aynı şekilde üniversite giriş sınavlarında azınlık milliyetlerden öğrenciler, puanlama açısından ciddi avantajlara sahiptirler.
devami icin:
http://www.odatv.com/Siyaset/cindeki_olaylarda_bardagi_abdullah_gul_mu_tasirdi-16828.html
-
Şunu anlamıyorum,devlet ve halk olarak bunca zaman bi tarafımızı dönüp görmezden geldiğimiz,arap'a pers'e ağlamakdan unutuğumuz elimizi uzatmadığımız soydaşlarımızın şimdi verdikleri islamacı yahut etnik mücadeleyi hangi yüzlü reddedebiliriz ?.Sen,ben o kısaca halk olarak o insanları kaderlerine teslim et,ardından vahşet ve zulm gördüklerinde yine kıcını dön...Bu gün eğer yanlarında olduğumuzu hissetirseydik şayet,o zaman onları neden islamcı hareket başlattınız hakkettiniz deme cürretini gösterebilirdik.Senden önce ümmetcilerin eli uzanmışsa bu o insaların suçu değildir.Bizim suçumuzdur.Yanlız bir halk uygur halkı verilen uzatılan eli geri çevirme lüksleri yok.Bu acı vesile ile onları islamcı hareket varsıyımından kurtarma şansı,yakınlık vs gibi siyasal alanlar açılmıssa kusura bakmayın kalkıp çini destekliyecek kadar adi bir insan olamam.Şimdi çine desteleyenler,iyi olmuştur diyenler yarın kendi elleriyle soydaşlarını kara yobazların eline teslim edicek demektir.Sen git yardımına kullanılmasına izin verme soydaşının.Şimdi çıkıp haketmişler dersen sende şerefsizsin seni destekleyenlerde.Ve hiçbir neden bu kadar silahsız insanın ölümünü masuane bir tavır yapmaz.Korkmayın,çin kızıl diktatorlyadır....