Cisimler Neden Soğur?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roronoa
    Kreyzi
    Kreyzi's avatar
    Erkek
    torpedo_XL bunu yazdı

Allah'ın hikmeti.

Isının fitratinda var diyon yani :F

Eğer hayatım bir film olsaydı, ya uyuyakalır ya da yarısında çıkardım.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Elif - Efe
    undefined-01
    undefined-01's avatar
    Homo

ısı enerjisi hep bir akış halindedir. ortam daki bütün objeler aynı ısıya erişene kadar da öyle kalacaktir. (evrenin ısıl ölümü diye aratabilirsin bu dediğimin sonuçlarını) 

Isı enerjisi hep akiş halinde olmasina lakin, bu akışın hızını duşurebilir veya yükselte biliriz. Örneğin evin soğumasın diye strafor kaplıyorsun duvarlarini.

Güneş ışınları dünyayı ısıtıyor (ışıma yolu ile ısınma) dünya da atmosferi sayesinde güneş gören yerlerde ısıyı içeriye yavas yavas aliyor ve güneş görmeyen yerlerde (gece olan yerlerde vs) yavas yavas evrene salıyor. (neden salıyor dersen ısı akışkan akıp gidiyor)

Bunu su ya benzete bilirsin. bir bardağın içine su koydun, yavas yavas buharlaşıp gider. sabit kalmaz. 

Bu aralar fazla yogunum. Unuttugum seyler oluyorsa affola. DM vs atın.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    neverland
    neverland's avatar
    Erkek

Soğuk olayı yok, cisimlerin ısınması ve ısı değişimleri var sadece.

Bir gece her zamanki gibi yatağına girip gözlerinin ağırlığına dayanamayıp huzurla uyuduğunu düşün. Sonrasında da hiç uyanmadığını düşünmeye çalıştığında aklında hiçbir şey canlanmayacaktır, çünkü beynin kapalıyken neler olup bittiğini bilemezsin, bu yüzden bu noktayı hayal edebileceğin bir veri yok elinde. Ölüm de tam olarak böyle bir şey. Uykunun 4. saatindeki hissettiklerin, yani; hiçlik, hissizlik. Varlığından ya da yokluğundan haberinin olmaması. Böyle düşününce ölüm biraz daha tanıdık geliyor, daha kabullenilebilir geliyor. Belki de içindeki o çılgın yaşama arzusuna sahip olan egonu ancak böyle ehlileştirebiliyorsun. Aksi halde çılgınca yaşama arzusuna sahip egon sana tanrılar yaratıyor, cennetler vaat ediyor, seni sonsuz bir yaşamın varlığı ve zevkleri ile kandırıyor.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MATH
    MATH's avatar
    Erkek
    neverland bunu yazdı

Soğuk olayı yok, cisimlerin ısınması ve ısı değişimleri var sadece.

Güzel bir yorum. -10 da bir sıcaklık aslında. 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoktaliVirgul
    NoktaliVirgul's avatar
    Erkek
    Kaan bunu yazdı

Maksimum düzensizlik, minimum enerji. 

Erkeklerin tabancayi bosaltma isteği gibi düşünebilirsin. 

Entropinin en güzel tanımı olabilir :D

If my calculations are correct, when this baby hits eighty-eight miles per hour... you"re gonna see some serious shit.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mürşide
    izzmarit
    izzmarit's avatar
    Dişi

Termodinamik yasalarini bilmeyen nesle asina degiliz.

sigara değil, balık olan.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

Kainat genişliyo da ondan biraz da.. genişeyen cisimler soğur.. 

Neden mi sonuç mu bilmiyorum ama 

Sıcaklık da insan uydurması biraz..

Aynı sıcaklıkat ve kütledeki su ve demirin ısı enerjileri farklı..

Ama ısı enerjisi 1gram 10 dercedeki alüminyumdan 100kg 9 derecedeki cisme akıyor..

Parçacık ya da kütle başına ortalama titreşim ( kinetik ) enerji ile igili bir kavram sıcaklık.. istatistik bir olgu ya da süreç

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dryrock
    Dryrock's avatar
    Erkek

bkz. entropi, ısı transferi, termodinamiğin yasaları.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek
    ltcelik bunu yazdı

kainat genişliyo da ondan biraz da.. genişeyen cisimler soğur.. 

neden mi sonuç mu bilmiyorum ama 

Sıcaklık da insan uydurması biraz.. ^^D`

Aynı sıcaklıkta ve kütledeki su ve demir'in ısı enerjileri farklı.. (bu, özgül ısı'nın tanımı mıydı?)

Ama ısı enerjisi, 1gram 10dercedeki alüminyum'dan 100kg 9derecedeki cism'e akıyor.. (^^` bu'da üstteki cümlenin örneği)

Parçacık ya da Kütle başına ortalama titreşim  (kinetik) enerji ile igili bir kavram Sıcaklık.. istatistik'i bir olgu ya da süreç

saçma olacak ama, toplam ısı enerjisi ne kadar? bir de neyle ölçülüyor?

Broca'nın Beyni'nde okumuştum, kitabın son bölümlerine yakın, pac man oyununa benzetme yapıp, enerji bir taraftan kaybolup Diğer taraftan giriyor, demişti Sagan Carl. ^^D` 

RitmFarbRacourci tarafından 28/Oca/21 16:27 tarihinde düzenlenmiştir

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SerYolcu
    SerYolcu's avatar
    Erkek
    mahmuttuncer1 bunu yazdı

Yani evrenimiz rastgele oluşurken ısınmak için enerji gerekir / soğumak için o kadar da gerekmez yasası neye göre oluşmuş?

Evrenin rastgele oluştuğuna inanıyorsan, senin hiç bir soruna cevap bile vermem.

Sana göre herşey rastgele oluşmuş...

Senin sorularına verilecek tek cevap bu zaten...

Ondan çocuk olmamıştır (Kimsenin babası değildir). Kendisi de doğmamıştır (kimsenin çocuğu değildir). İhlas Suresi 3 üncü ayette bunlar yazar.
Toplam Hit: 5962 Toplam Mesaj: 36
bilim nasa nobel cahit arf