Civa Dolgusuna Metal Değince Olanlar?
-
Sol taraftaki bir dişimde civa dolgusu var örneğin kaşık deyince civaya acayip bir şekilde ısınma oluyor hem kaşık hem dolguda.
Sağ taraftaki aynı civa dolgusunda bu olmuyor.Sorun nedir?
-
Bilgili kişi yok mu aranızda bu konu ile ilgili
Bu gidişle çok sakat var ile özdeşleşeceğim :(
-
hocam bence psikolojik, bu işlemi çalışan bir mikrodalganın içersinde yapmıyorsan tabi
edit; tek bir ihtimal var o da dişindeki civanın metale doymamış olması dişçiye danış derim.
glaurung tarafından 10/Eki/12 22:30 tarihinde düzenlenmiştir -
glaurung bunu yazdı
hocam bence psikolojik, bu işlemi çalışan bir mikrodalganın içersinde yapmıyorsan tabi
edit; tek bir ihtimal var o da dişindeki civanın metale doymamış olması dişçiye danış derim.
Cevap için teşekkürler.
Kesinlikle psikolojik değil sağ taraftada dolgu var onda olmuyor bunda sanki metal ile dolgu arasında elektrik transferi gibi bir şey oluyorki ısınmaya başlıyor cıva ile kaşık sonra da diş ağrıyor hafif.
Sağ taraftaki dolgu daha sonra yapıldı aynı dolgu olmayabilir ama ikiside civa -
Cıva dolgu dediğinin gerçek adı amalgam dolgu, amalgamların eskiden hepsi cıvalıymış şimdi cıvasız modelleri de var. Cıvalı ve cıvasız olması ile alakalı bir şey olabilir. En iyisi söktürüp kompozit yaptırmak.
Fatih tarafından 10/Eki/12 23:15 tarihinde düzenlenmiştir -
o cıvayı bi tozla karıştırıyorlar hafif yumuşak haldeyken dişine iyice yapıştırılır. bi süre geçtikten sonra taşlaşır ve diş minesinin sertliğine ve kalitesine yakın bi malzeme olur. senin öyle dokunmanla hiçbişey olmaz. heleki civa halinde ağzına takamazlar zaten en ufak damlası bile kansere yol açar.
cıva dediğinde zaten sıvı halde bulunur. sıvı halde dişinde olacak değil. amalgam dolgu o dişindeki ve öyle dokununca ısınma diye bişey olacağını ilk defa sende duyuyorum @glaurung akatılıyorum psikolojik olabilir.
çünkü fiziksel olarak bişeyin ısınması için; ateş sürtünme vb bişey olması gerek. kimyasal bi olayla ısınma olması çok zor. eğer oluyorsa gerçekten dediğin gibi 2 dk dahi bekleme 24 saat açık diş muayenehaneler vardır. veya diş hastanelerinde nöbetçi hekimler var. bi an önce git. sakata gelme
-
heheheheh senin başına gelen şey elektriklenme, metal dolgular içerikleri yüzünden pil gibi davranıp elektriği bünyesinde biriktirebiliyorlar. kaşığı değdirince de aradaki elektrik geçişi ısınmaya neden oluyor dirençlerdeki gibi :) öteki dişin muhtemelen aynı içerikli değil yani iletken değil amalgam dolgu olmasına rağmen :)
-
Farkli Bir civadir civalarin da yapısı vardir ama benim bildigim civa kanser yapıyor diş içinde tehlikeli oldugu açıklandı
-
Bende biri civaya metal demişte onun akabinde olaylar gerçekleşmiş sandım ha :/
-
vay be civayla dolmu yapıyorlarmış ilk defa duydum :)
implant yaptır ömür boyu dertsiz tasasız diş sağlığın olur
-
sigaranın alüminyum jiletini değince genelde cızz eder diye biliyorum