folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Civa Dolgusuna Metal Değince Olanlar?

Civa Dolgusuna Metal Değince Olanlar?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fatih54
    Fatih54's avatar
    Erkek

Sol taraftaki bir dişimde civa dolgusu var örneğin kaşık deyince civaya acayip bir şekilde ısınma oluyor hem kaşık hem dolguda.
    Sağ taraftaki aynı civa dolgusunda bu olmuyor.

Sorun nedir?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fatih54
    Fatih54's avatar
    Erkek

Bilgili kişi yok mu aranızda bu konu ile ilgili

Bu gidişle çok sakat var ile özdeşleşeceğim :(

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    glaurung
    glaurung's avatar
    Erkek

hocam bence psikolojik, bu işlemi çalışan bir mikrodalganın içersinde yapmıyorsan tabi

edit; tek bir ihtimal var o da dişindeki civanın metale doymamış olması dişçiye danış derim.

glaurung tarafından 10/Eki/12 22:30 tarihinde düzenlenmiştir
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fatih54
    Fatih54's avatar
    Erkek
    glaurung bunu yazdı

hocam bence psikolojik, bu işlemi çalışan bir mikrodalganın içersinde yapmıyorsan tabi

edit; tek bir ihtimal var o da dişindeki civanın metale doymamış olması dişçiye danış derim.

Cevap için teşekkürler.

Kesinlikle psikolojik değil sağ taraftada dolgu var onda olmuyor bunda sanki metal ile dolgu arasında elektrik transferi gibi bir şey oluyorki ısınmaya başlıyor cıva ile kaşık sonra da diş ağrıyor hafif.

Sağ taraftaki dolgu daha sonra yapıldı aynı dolgu olmayabilir ama ikiside civa
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fatih
    Fatih's avatar
    Erkek

Cıva dolgu dediğinin gerçek adı amalgam dolgu, amalgamların eskiden hepsi cıvalıymış şimdi cıvasız modelleri de var. Cıvalı ve cıvasız olması ile alakalı bir şey olabilir. En iyisi söktürüp kompozit yaptırmak.

Fatih tarafından 10/Eki/12 23:15 tarihinde düzenlenmiştir

enjoy i'm vaccinated
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    31 yaşında emekli
    ajan1111
    ajan1111's avatar
    Erkek

o cıvayı bi tozla karıştırıyorlar hafif yumuşak haldeyken dişine iyice yapıştırılır. bi süre geçtikten sonra taşlaşır ve diş minesinin sertliğine ve kalitesine yakın bi malzeme olur. senin öyle dokunmanla hiçbişey olmaz. heleki civa halinde ağzına takamazlar zaten en ufak damlası bile kansere yol açar.

cıva dediğinde zaten sıvı halde bulunur. sıvı halde dişinde olacak değil. amalgam dolgu o dişindeki ve öyle dokununca ısınma diye bişey olacağını ilk defa sende duyuyorum @glaurung akatılıyorum psikolojik olabilir.

çünkü fiziksel olarak bişeyin ısınması için; ateş sürtünme vb bişey olması gerek. kimyasal bi olayla ısınma olması çok zor. eğer oluyorsa gerçekten dediğin gibi 2 dk dahi bekleme 24 saat açık diş muayenehaneler vardır. veya diş hastanelerinde nöbetçi hekimler var. bi an önce git. sakata gelme

Kayalardan kayarım yoktur benim ayarım (;
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SweetyVolty
    SweetyVolty's avatar
    Homo
    heheheheh senin başına gelen şey elektriklenme, metal dolgular içerikleri yüzünden pil gibi davranıp elektriği bünyesinde biriktirebiliyorlar. kaşığı değdirince de aradaki elektrik geçişi ısınmaya neden oluyor dirençlerdeki gibi :) öteki dişin muhtemelen aynı içerikli değil yani iletken değil amalgam dolgu olmasına rağmen :)

Çok sıkılıyom
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ottomanmurat
    ottomanmurat's avatar
    Erkek

Farkli Bir civadir civalarin da yapısı vardir ama benim bildigim civa kanser yapıyor diş içinde tehlikeli oldugu açıklandı

Hayallerinizi Sadece Biz Gerçekleştiririz.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MiqRoP
    MiqRoP's avatar
    Erkek

Bende biri civaya metal demişte onun akabinde olaylar gerçekleşmiş sandım ha :/

Söyleyemediğim sözlerim var benim.. Yüreğimin derinliklerine gizlediğim.. Kimi zaman bir iç çekiş anlatır beni, kimi zaman hüzünlü bir şarkı ağlatır.. Hergün düşünceler sarar beni, derin derin düşünürüm.. Öyle bir haldeyim ki, sıcağın ortasında üşürüm...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jawsap67
    jawsap67's avatar
    Erkek

vay be civayla dolmu yapıyorlarmış ilk defa duydum :)

implant yaptır ömür boyu dertsiz tasasız diş sağlığın olur

Düzen hayatından memnun, düzülen ne zaman değişecek
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

sigaranın alüminyum jiletini değince genelde cızz eder diye biliyorum

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
Toplam Hit: 3645 Toplam Mesaj: 25