Çocukken Mahalle Maçlarında Ettiğimiz Muhabbetler
-
Juba bunu yazdı:
-----------------------------Yuh be abi süper valla :D . En ufak ayrıntısına kadar herşeyi yaşamıştık vallahi . biz o günleri gördük inşallah çocuklarımızda görür .
baraj için 3 adım atıldığında 1-2 kocaman adım atılır 2. adımın sonunda beklenir ve mümkün olduğunca uzağa sıçranırdı akabinde karşı takım oyuncuları "gel kaleye gir istersen" tarzında konuşurdu .
2 golde bir kaleye geçme mevzuunda ise kaleye geçmeyi hiç sevmeyen oyuncu bilerekten gol yediği anlaşılırsa ekstra 1 gol için daha kalede tutulurdu.
Ayak ve kafa dışında herhangi bir vücut uzvuyla gol atmak derin tartışmalara yol açardı ve "sen hiç gerçek maçlarda öyle gol atan oyuncu gördünmü ooolum" ve karşı takım oyuncusu "gerçek maç oynamıyorsak elden golde olması lazım." tarzında kavgalar çıkardı .
O gün biri kaleye geçer ve kendinden hiç beklenmeyen bir şekilde olağanüstü kalecilik yapmaya başlardı ve arkadaşlarından şu şekilde aldığı gazla " vay olum sen süper kalecisin kalede kal sen" sürekli saf gibi kalede kalırdı.
topu patlayan eleman topu patlatan elemandan topun parasını isterdi o zamanın parası genelde hep 2 ytl verilir geçiştirilirdi :D.
işte bu anlar sahip olduğumuz en değerli anlardı. paranın gücün satın alamayacağı yegane öğedir anılarımız
-----------------------------herkes aynı cocuklugu geçirmiş be :)
-
Konuyu okuduğum iyi oldu. Çocukluğum gözlerimin önünden film şeridi gibi geçti. Ne günlerdi be :)
-
yascakucuk bunu yazdı:
-----------------------------eski günlerim aklıma geldi a.q :D
ahi sokakla maç yapardık hep yenilirdik :S
-----------------------------
zuhahh bizde hep yenilirdik la :D -
üç korner yerine bi penaltı
-
bizim puan cetvelimiz bile vardı.genellikle 2. olurduk.1.takımı hiç geçemezdik çünkü hepsi dandirikten de olsa kulüplerde oynayan hayvani boyutlarda abilerdi : )
-
ahk ahk ne gunlerdi bea ayaklarımız agrana kadar oynardık, toz toprak ıcınde kalırdık , mac esnasında kavga ettıgımız arkadasla kuserdık ertesı gun gene barısırdık, 31 oynardık bide :D sonra simit:D simitte inek teptimi ne vardı simiti arkadan ıttırerek dısarı cıkarır doverdık . bide en son gelen bokcu lafı favorılerımdi xD
-
yaw o simit neydi öle adamın iflahını züküolardı :)
bide japon kale felan vardı,:)
maç başlar sokakta oynarsın top aşşağı sokağa kadar gider haydii 10 dakka top oynarsın yarım saat top beklersin :)
taşlar la kale yapıon top taşın yakınından geçdimi tamamdır yok direk ti, yok ne direği direk mi var koca taşı görmüonmu :)
vay be ne günler di o günler :)
-
4 sene öncesine kadar bende oynuyordum amk. hemde aynı kurallarla :| nasıl oluyorda bunlar herkez tarafından biliniyorda herkez tarafından kabul görülüyor :|
birde hep aynı oyunlar :|
alman kalesi
simit
21 aylı 9 aylık vs vs..
aynılar lan :|
-
ah nostarji ah (:
-
fistik49 bunu yazdı:
-----------------------------
bide küçükken bizim sınıfın erkekleri SİMİT diye bi oyun vardı onu oynarlardı :)
-----------------------------ben de oynuyodum o oyundan haha tabe bağyan olduğum için pek tekme yemiyodum fakat bazı piçvari arkadaşlarım çelme takıp düşmemi-yuvarlanmamı sağlıyolardı manyakmıymışım neymişim nan zorum neydi acaba :D