Çocukken Mahalle Maçlarında Ettiğimiz Muhabbetler
-
fistik49 bunu yazdı:
-----------------------------
bide küçükken bizim sınıfın erkekleri SİMİT diye bi oyun vardı onu oynarlardı :)
-----------------------------
biz hala oynuyoruz :D -
harbidende ne acaip kurallarımız warmış güzel günlerdi(:
-
amk alt sokağıyla hep maç yapardık bi ara hep biz yeniyoduk mahallenin en iyi oyuncuları o dönemde başka muhitlere taşındı hep kaybetmeye başladık sinir olmuştum amk
-
uzuneşek oynayanınız yokmu yaw?
tekmi çiftmi diyenide ayarladınmı tadından geçilmezdi altta ezilirdi eşekler:) koşar koşar 2 3 kişi üst üste atlardık haliyle alttaki çökerdi :)
-
Eskiden herkes pencerelere balkonlara çıkardı susun diye, şimdi dışardan bi tane çocuk sesi gelmiyo.
Ayrıca o simit sayesinde 2 dk ya yakın nefes tutabiliyorum hala :)
-
simit ve uzun eşşek of of çocukluğum bunları oynamakla geçti :) özellikle uzun eşşek :D lisede derslerde oynardık hoca gelirdi devam ederdik :D yıllığımıza bile uzun eşşek videosu koyduracak kadar aşıktık kodum oyununa :D
-
Üç korner bir penaltı kuralını çıkaranın aq
-
süper yaa harbiden demek herkes aynı cocuklugu yasamıs söylenen diyalogların hepsini yaşadım. 3 korner 1 penaltı,taşın yanından geçer direk üstü derler, gol deil boru, bide böle gol attıktan sonra gol sevinclerimiz vardı hani mesela sevdiğin futbolcunun adını anaraktan top gol olur vee bi ses duyulur roooonallldoooo mükkemmel bir gol gibilerinden. bunu bnde yapıyodum bazen. bide bn bu mahalle macı denmesine takmıstım mesela alt sokakla mac yapıoduk ark. diyodu işte Selim mahalle macı yapcaz göçmenle fln bnde diyodum olm sokak macı ztn aynı mahalledeyiz gibi felsefi düşünceler ortaya koyuyodum :)
top kacırma muhabbetleri cok güzel olurdu. top kacardı banane olm kim kacırdıysa o alcak veya parasını vercek. bide bazı topu kacırabilitesi yüksek kişiler ( genelde bunlara kazma lakabı takılırdı ) mac baslamadan top kacarsa herkes veriyo haa para herkes oynuyo gibilerinden sözler söyleyerek kendilerini sağlama alma cabalarındaydılar. :)
banane top bnm istediğimi oynatırım. :) bide sey vardı macın en hararetli anlarında topun sahibi olan cocugu annesi cağırır ve cocuk topunu alaraktan evin yolunu tutacakken arkadasları aga 2 gol kaldı sonra gidersin,az daha oyna,tmm ayşe abla gelcek murat şimdi fln gibilerinden sözler sölenirdi. bu kişi altın olurdu bi anda herkes etrafına toplanır eve gitmesin diye elinden geleni yaparlardı topu ver mac bitince atarız biz sizin balkona gibi laflarla cocuk kandırılmaya calısılırdı fakat pinti bi cocuksa herkes mecburiyetten amcı bitirmek zorunda kalıp yarın 8-5 ten dwm ediyoz fln deyip evlerinin yolunu tutardı. nee günlerdi bee :D
-
Ey gidi günler ey la harbiden hatırlayınca insanın içi bir tuhaf oluyor yaa 17-18 yıl felan oldu mahalle maçlarını bırakalı buraya yazanların hepsi Türkiye nin dört bir yanından ama her kural aynı ahhh ahhh
ve bahsedne bir arkadaş vardı uzun eşşek hastasıyım o oynun liseyi bırak üniversite vaktinde de bahçede bol bol oynamışlığımız vardı ahhh ahhhh keşke tekrar oynayabilsek ozaman adam oluyorduda oynamaya şimdi biraz zor artık özledim be o günleri
simit tekme tokat şiddet isteğimizi gidermenin vaz geçilmezleri ve bir çocuğun nekadar acımasız olduğunu görebileceğin yegane yerlerdi buralar
ve grey-cells bizde simitte oynayan değilde üni vakti bizle beraber halı saha maçı yapan bir bayan arkadaş vardı Sanem halen daha onu bu cesaretinden dolayı kutlarım düşünün arkadaşlar 6-6 maç yapıyoruz takımların içinde 4 tane daha benim gibi iri kıyım var (tanışdığım müritler bilir yüz ölçümümü) bu hatun kişi kimse gelir bizle oynar gece 1-2 maçı fark etmez oynar öyle böylede değil omuz omuzada mücadeleye girer düşer kalkar ağlamaz zırlamaz greycells seni gördükçe bizim çılgın tospik geliyor aklıma