folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Çocuklar / Bilgisayar / Teknoloji

Çocuklar / Bilgisayar / Teknoloji

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

Biraz uzun oldu ama :D kan kustum bir nevi 

Bende bilgisayarla 12 yaşlarında falan tanıştım.14-15 yaşlarında internet kafeden çıkmıyordum.Arkadaş çevrem internet kafeydi.Yinede bir çok arkadaşım vardı.Kızlarla konuşurdum.Çevrem genişti.15 yaşında eve bilgisayar ve sonrasında internet bağlatılması ile 16 yaşına kadar gayet güzel giden sosyal çevrem batmaya başlamıştı.

Gittikçe bilgisayara bağlanıyordum.Gittikçe batkalığın dibine batıyordum.Sonunda yaşım 18 ne oldu?Günün 15 saati bilgisayar başında olan asosyal biri oldum.Bilgisayarla ilgilendiğimde yeni birşeyler keşfetmek çok zevkliydi sonra bozdu herşey.

Asosyal biri oldum, insanlarla konuşurken utanan biri oldum.Sonunda baktım olmuyor kabuğu kırmaya karar erdim.Piskoloji ve beden dili üzeirne eğildim.Baya ilerledim.17 yaşında gidişatın farkına varıp beden dili okumam tabi değişik bir olay fakat 1 yılda beden dilinide çözmüştüm.İnsanlara karşı daha konuşkan daha muhabbetçi bir tavır sergiliyorum.

Bugunlerde görüyorum ki amcamın iki çocuğu (küçüğü 5 büyüğü 8 yaşında) ve halamın tke çocuğu (9 yaşında) bilgisayar delisi olmuşlar.Oyun alıyorlar sürekli.Uğraşıyorlar sıkılınca başka oyun.Bilgisayardan sıkıldıkları zamanda oluyor.Amcamın büyük çocuğu sıkılıyor.Fakat hem halam hem amcamın eşi çocukları dışarı göndermiyor.

Çocuk çalıyorlarmış v.s. gibi bir ton hikaye.Ben porsuk çayının kenarında büyüdüm.Çıkmaz sokaktı yarım ada şeklindeydi iki su birleşiyordu.Ağaçlar, boş araziler....Çocukluğumu doya doya yaşadım.Hele hele dayım..Onlar zamanında çocukluk fakrlıydı tabi birde şimdikine bakın.

Çocuklar çarşıda dışarı çıkamıyorlar.Spora gitmiyorlar.Bu çocuklar nasıl enerji atacak?Günde 4-5 saat bilgisayar başındalar.Vucutlarının hali ne olacak düşünen yok.Bilgisayar bşaında ufacık monitore kafayı dayamışlar gözlerinin bozulmasını bekliyorlar.Sordum halamada yengemede neden böyle olduğunu dediler ki çocuk çalıyorlar, ayakkabılarını çalarlar daha bir ton hikaye.Peki dedim bu çocuklar evde enerjileirni nasıl atıcak, ne zaman dışarı özgürce çıkabilecek?Senin gibi 16-17 yaşına geldimi istedikleirni yapsınlar dediler.

İşte cahillik işte yanlış yetiştirme.Çocuklar 17 yaşına geldiğinde dışarı çıksa ne olacak.Farklı bir dünya ne yapılır nasıl yapılır bilemiyor.Ben hadi az çok biliyorum kendimi toparlarım fakat bu çocukların ömrü bitik.İşe girecekler çevreleri olamayacak sıkılacaklar, utanacaklar.Benim çenem sağlamdır muhabbeti kurarım.İStediğim ortama girerim.Asosyal halimle.

Asosyal olmamım nedeni bilgisayar.Fakat zorla kazanmaya çalışıyorum eksi günleri bilgisayardan gittikçe uzaklaşıyorum.Peki ya bu çocuklar?Ne yapacaklar ufacık enerji atmanın en fazla gerektiği dönemde 4 duvar arasına tıkılıp güneş görmeyen, hasta olup direnç kazanmayan, ağaçlardan temiz hava almayan, toprağa dokunmaya bu çocuklar ne yapacak?

Gerçekten yazık keşke teknoloji bu kadar ilerlemeseydi.Biz köylerde yaşasaydık çalışsaydıkta insan hayatına bu kadar hükmetmeseydi.Biz bir hastalıktan mı ölecektik o zaman bırakın olelim.Nufus düzenlenir.Bu kadar saçmalık ekolojik çevreyi bu kadar mahfetme olayıda olmazdı...

Bilgisayar bilgileri sayarken biz doğru düzgün konuşamıyoruz.Bunun nedeni (uzmanlarında kanıtı var) bilgisayar düşünmeyi değiştiryor.Farklı düşünüyoruz.Bütün gün konuşmuyoruz bu yüzden anlatım zorluğu ekiyoruz.Biz artık insan mıyız?Biz doğa ile büyüye bilen bir canlı mı olduk tartışılır...

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Media
    Media's avatar
    Erkek
    dogru yaw hayatım sadece pc oldum arkadasımı bile unuttum :)

....
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    WebCrow
    WebCrow's avatar
    Erkek
    Al benden de o kadar atari vardı çağ atladık bilgisayar oldu 1 sene monster truck madness oynadım sonra içini açtım derken başladı :)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Naps
    Naps's avatar
    Erkek

zumsuk gibi bende bağlandım pcye fakat abi bazen cok düşünüyorum sanal alem reel alemden cok cok daha iyi benim gözümde onun için cok  seviyorum pc'mi ve sanal alemi:D

Hayat Ölüme Giden Yolda Bir Düştür...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CLK-J35
    CLK-J35's avatar
    Erkek
    Hoca netsizde yaşanmıyor gerçek hayatsızda yaşanmıyor dengeyı ayarlamak gerekıyor

CeLeKatireJeotuzbeş
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gfb_soldier
    gfb_soldier's avatar
    Erkek
    yok ya haftaiçi  okul var saten aksamları pc basında oluorum ..haftasonları gayet sosyalım ((:

http://twitter.com/#!/yasiinergul
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    amele_2
    amele_2's avatar
    Erkek

benim çocukluğum ne güzeldi ulan!

tek kale çift kale maçlar, gazoz kapağı,meşe,çivi,saklanbaç vbvbvbvb.

şimdi bende asosyal oldum gibi.

gerçi benimkinin bir nedeni de çevremdeki muhabbetleri kaldıramıyor olmam.

insanların sıkıcılaşması

herşeyin tekdüze olması. 

Ardından yüz köpek havlamayan kurt, kurt sayılmaz..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

napstar görecelik kavramdır şu var bende bilgisayarda günde yüzlerce yeni şey öğrenirken farkına varmadım çok güzel diyordum fakat geldiğim noktaya bakar mısın battım resmen.Geçtiktne sorna anlıyorsun içindeyken değil.allahtan bir kaç pisikoloji şu bu olayına girdim bakkalla çakkalla sürekli muhabbet olayına girdim azda olsa çırpınmaya orda başladım.Şimdi büyük bir şekilde devam ediyorum

&clk

haklısın ikiside yaşanmıyor.Ama şu var benim hayatımda tanıdığım en geniş çevreye sahip olan insan dayımdır.Çenesi çok kuvvetli çok pompacıydı.Keman çalardı geceleri barlarda.Biraz hiper aktif küçülükten gelme birşey.Mafya, jandarma, polis, bakan, müfettiş istediğin her türlü adamı tanır bir çoğunla beni taıştırdı.

Bana ilk mail alan dayımdır.Oda internete girer ama gmailine bakar bir kaç site vardır wordabıl mı ne onu oynar çıkar.Başka işi yok biz biraz aşırıya kaçtık.Hatta birazda değil fazlasıyla.

Konuda anlatmak istediğim 10 yaşında cocuklar ayda bir pikniğe gidiyor onun dışında evde tıkılı.Yazıktır bu çocuklara gerçekten acıyorum.Ben yine iyidim fakat bu çocuklar ve sonrakiler bitik.Spor yok, koşmak yok, düşmek yok, yaralanmak yok, bisiklet binmek yok, mikrop kapıp ardından dahada dirençli olmak yok..Yok oğlu yok.

Bugun senede en fazla 2 kez hasta olmamın sebebi küçükken karda balkona atletle çıkmamdan tutun çamuru çok sevdiğim için müstakil evimizde ayva ağcının altına su döküp sevdiğim arabalarımı üstünde sürmeme, düştüğümde yaramdan kanlar akmasına ramen toz toprak içine girmeme kadar bir çok sebep var.

Bu yüzden millet hırkalarla dururken bne kısa kollu duruyorum.Ayrıca belirteyim soğuğu çok severim.HErkez kabanla üşürken ben kaban giydiğimde terliyorum.Yani demek istediğim bu çocuklar bunların hiç birini tatmadı üzülmenin dışında acıyorum.Üst üste bir ton şey giydiriyorlar çocuğa üşüyecek diye.Çocuk istemiyor terliyor çıkartmıyorlar.Biraz çocuğu düşünmek lazım.

Bizim milletimiz koruyayım derken çocuğu mahfediyor.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek
    amele_2 bunu yazdı:
    -----------------------------

benim çocukluğum ne güzeldi ulan!

tek kale çift kale maçlar, gazoz kapağı,meşe,çivi,saklanbaç vbvbvbvb.

şimdi bende asosyal oldum gibi.

gerçi benimkinin bir nedeni de çevremdeki muhabbetleri kaldıramıyor olmam.

insanların sıkıcılaşması

herşeyin tekdüze olması. 

-----------------------------

hocam bunu söylüyorum sen benden de büyüksün fakat bende bunları tattım şu an bilgisayar başında programlama, bilmem kaç siteyi hacklemek şu bu maçtaki gibi, bisikletle rallicilik, otobusçuluk, hırsız polis gbi saçma sapan isimlerde oyunlar oynamam kadar zevk vermiyor tadı çok farklıydı.

İnsanlar sıkıcı oldu kabul ediyorum fakat herkeizn kendine göre arkadaşım diye bileceği bir kesim vardır.Birşeylere katlanır.Dayımda aşırı bir şekilde çevre var oda sıkılıyor çok muhabbet ederiz dayı-yiğen değil iki dost gibiyiz her türlü muhabbeti ederiz.Beni sürekli çevre içine sokmaya çalışıyordu.

Yani demek istediğim küçüklüğümdeki zevklerin yerini bilgisayar yada televizyon yada başka birşey alamaz..Fakat bu çocuklar bunları öğrenemeyecek.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Naps
    Naps's avatar
    Erkek

bilmiyom ya zumsuk yasadıgım ortamdan da olabilir ben yasadıgım ortamda 3-5 kişiyi tanırım ve severim gerisi bi işime yaramaz sevdiklerimde akrabaglarımdır.cidden sanal alem daha bi iyi geliyo bana:)napstar değil buarada napster:)

ama haklısın şimdiki cocuklar hep oyun hep oyun kusana kadar oyun oynuyolar ve sıkılmak nedir bilmiyolar buda bagımlılık yapıyo sağlıkları bozuluyo hatta gerizekalılıga yok acıtıgını duymustum ... artık nekadar dogru bilemem neyse...

Hayat Ölüme Giden Yolda Bir Düştür...
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    amele_2
    amele_2's avatar
    Erkek
    abicim toplu sosyalleşme kampanyasımı düzenlesek napsak amk?

Ardından yüz köpek havlamayan kurt, kurt sayılmaz..
Toplam Hit: 2514 Toplam Mesaj: 18