Çocuklar Arasındaki Farklar
-
crafty bunu yazdı:
-----------------------------
ToR5 bunu yazdı:
wallerstein , stuart mill , huberman gibi adamlar bile insanları sınıflandırmaya ve soyut tanımlamaya yanaşmıyoken , bizimkiler nasıl cesaret ediyolar anlamıyorum?
hacı bunlar kim? ben atamdan başkasını tanımam kim nerde ne b*k yerse yesin beni ilgilendirmez! beni bu ülke, bu ülkede yaşayan adamlar, bu ülkenin geleceği ve menfaatleri ilgilendirir! bunlar benim yazdığım şeyler değil dikkat ettiysen altında alıntı yazıyor ancak bilinen gerçekleri neden dile getirmeyelim? zaten susa susa bu millet bu hale gelmedi mi? sizin bu susturma politikası bize sokmez hacı varsa bildiğimiz doğru veya gerçek arkasından gideriz...
-----------------------------hop kızma hemen hacı. varsa alıntını yaz. bi kere bende Atatürkçüyüm ama insanları böle sınıflandırmak onur kırıcı bişi. Benim demek istediğim dünya çapında Viyana okulu mezunları profesör sosyologlar bile insanları böyle soyut kavramlarla ayırmıyorlar. Bu üstte yazdıklarının hiçbiri bilimsel değil. Kanıtlanamaz ve en önemlisi sınanamaz. Sen arkasından git gerçeklerinin ama böyle gerçek olmaz.
-
Aynen Mustafa Kemalin Çocukları.....
-
ToR5 bunu yazdı:
-----------------------------crafty bunu yazdı:
ToR5 bunu yazdı:
wallerstein , stuart mill , huberman gibi adamlar bile insanları sınıflandırmaya ve soyut tanımlamaya yanaşmıyoken , bizimkiler nasıl cesaret ediyolar anlamıyorum?
hacı bunlar kim? ben atamdan başkasını tanımam kim nerde ne b*k yerse yesin beni ilgilendirmez! beni bu ülke, bu ülkede yaşayan adamlar, bu ülkenin geleceği ve menfaatleri ilgilendirir! bunlar benim yazdığım şeyler değil dikkat ettiysen altında alıntı yazıyor ancak bilinen gerçekleri neden dile getirmeyelim? zaten susa susa bu millet bu hale gelmedi mi? sizin bu susturma politikası bize sokmez hacı varsa bildiğimiz doğru veya gerçek arkasından gideriz...
-----------------------------hop kızma hemen hacı. varsa alıntını yaz. bi kere bende Atatürkçüyüm ama insanları böle sınıflandırmak onur kırıcı bişi. Benim demek istediğim dünya çapında Viyana okulu mezunları profesör sosyologlar bile insanları böyle soyut kavramlarla ayırmıyorlar. Bu üstte yazdıklarının hiçbiri bilimsel değil. Kanıtlanamaz ve en önemlisi sınanamaz. Sen arkasından git gerçeklerinin ama böyle gerçek olmaz.
hacı birinci postun en altına bakarsan alıntı olduğunu görürsün... insanları sınıflandırmak her yerde var hacı bu hayatın gerçekleri... burada insanlar sınıflanırılıyor evet doğru ancak bardağa bir de dolu tarafından bak... insanlar bu şekilde yetiştiriliyor... gençlik zamanlarında idol alınan kişiler kafa yıkamalar vs. bunların hepsi hayatın gerçekleri... şu kadar kişi incelenmiş ve bu sonuclar alınmış diyemeyiz elbette ancak genel anlamda durumlar bu şekilde ceyran etmekte... birkaç tarikatın yetiştirdiği insanlarda bunu gözlemledim... ve yazan şeylerin doğruluğuna inanmasam zaten böyle net bir şekilde eklemem... bunu ben yazmadım ama gözlemlerim de bu şekildeydi zaten... ancak herkesin bunları kabullenmesi tabiki beklenmez ancak olan biten bu! genel anlamda incelersen sende bunu görebilirsin... -
Ne mutlu ki , MUSTAFA KEMALİN ASKERLERİYİZ ...
-
hacı birinci postun en altına bakarsan alıntı olduğunu görürsün... insanları sınıflandırmak her yerde var hacı bu hayatın gerçekleri... burada insanlar sınıflanırılıyor evet doğru ancak bardağa bir de dolu tarafından bak... insanlar bu şekilde yetiştiriliyor... gençlik zamanlarında idol alınan kişiler kafa yıkamalar vs. bunların hepsi hayatın gerçekleri... şu kadar kişi incelenmiş ve bu sonuclar alınmış diyemeyiz elbette ancak genel anlamda durumlar bu şekilde ceyran etmekte... birkaç tarikatın yetiştirdiği insanlarda bunu gözlemledim... ve yazan şeylerin doğruluğuna inanmasam zaten böyle net bir şekilde eklemem... bunu ben yazmadım ama gözlemlerim de bu şekildeydi zaten... ancak herkesin bunları kabullenmesi tabiki beklenmez ancak olan biten bu! genel anlamda incelersen sende bunu görebilirsin...
ben bütün gün insanları analiz ediyorum merak etme.. bununla ilgili de sayısız kitap okudum. ben bu yüzden yukarıdaki adamlar ki dünyanın önde gelen sosyal bilimcileridir. onlar bile insanları sınıflandırıp bu böyledir şu böyledir deme cesaretini gösteremiyorlar dedim. Hem sen etiketlersen seni de etiketlerler. hem de genelde bu hoşlanmadığın şekilde olur bu. Ve bi insanın en basit insan bile olsun bu davranış kalıpları önceden öngörülemez. ki bu insan çocuksa..benim nice anti laik çocuğu tanıdığım var farklı düşünceleri var. Nice laik tanıdığım var onların çocukları da başka başka.. Hem bu alıntı da da istatistik yok ki bişi söyleyeyim. Boş işler bunlar ben bi Atatürkçü olarak antipatik buldum bu konuyu Atatürkçü olmayanlar ki nasıl bulur sen düşün..
Çevre sadece insan davranılarını belirlemez. Aile kavramı etkindir yalnız bu değişken sadece yeterli değildir.
Yukarıda göya Atatürkçü olan arkadaşları da düşüncesiz buluyorum. Nice anti laik ailelerde yetişen Atatürkçü bireylere hakarettir bu.
-
DmrKen bunu yazdı:
Türban bence bireysel özgürlük olmamalı. Ölümüne kadar Atatürk'ün çocuğuyuz.
-----------------------------Açar mısın cümleni biraz? Türban diye adlandırdığınız şey neden bireysel özgürlük olmamalı? Ve adı neden türban?
-
Bence insan,insan olduğu için değerlidir.
Onları gruplara ayırmak bağnazlıktır.
Herkes sistemin ve ailesinin yaşam tarzının ürünüdür.
-
Bilimsel olarak tanımlanmış birşeymi.Yoksa k*çlarına göremi karalamışlar.
-
Dina_Kaki bunu yazdı:
-----------------------------Bence insan,insan olduğu için değerlidir.
Onları gruplara ayırmak bağnazlıktır.
Herkes sistemin ve ailesinin yaşam tarzının ürünüdür.
-----------------------------arkadaş gruplara ayırmamış ki.
zaten ayrılmış grupların kendince özelliklerini yazmış.
-
herkez kendini biliyor
birileri vardır 5 para etmez birileri vardır pahabiçilemez,,