folder Tahribat.com Forumları
linefolder Virüs - Trojan - Keylogger - BotNet
linefolder Çok Acil Yardım,İllet Bir Virus Olayı

Çok Acil Yardım,İllet Bir Virus Olayı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alexfarrow
    alexfarrow's avatar
    Erkek

ilk olarak bir usb hdd haşat oldu.böylesini bende ilk defa gördüm.1.5 tb disk bozuldu

usb diske dosya,veri aktarırken çok ağr hızda aktarıyor pc.usb hdd yi açınca usb mouse,klavye

devredışı kalıyor.pc yi formatladım yeniden bölümlendirdim.win 7 yüklü.kasper,combofix,avast,avira v.s

hiçbiri virus v.s...bulamadı.rescue cd taramalarında bile sonuç 0.durum dahada kötüleşti

format atmayı deneyince xp de mavi ekran çıkıyor.win 7 de ise bir tuşa basından sonrası yok

napabilirim nasıl kurtulurum bu illetten ..............

mademki türksün systeme göster ürksün
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Amd-x
    Amd-x's avatar
    Erkek

o ne lan tüm sistemi ele geçirmiş :D

hocam çalışan linux cd veya dwd bul öyle temizle. Güncel antivirüs programları Comodo işini gayet iyi yapıyor bide onu indir tarama yaptır bi bakalım

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alexfarrow
    alexfarrow's avatar
    Erkek

rescue cd lerle tarattım.rescue cdler kasper rescue 2010,avira v.s bunlar zaten linux la boot

oluyor sonuç zaten 0 .hiçbirşey bulamadılar.ilk defa karşılaştım böyle birşeyle

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    amele_2
    amele_2's avatar
    Erkek

usb hdd için acronis partition manager kullanmanı ve onunla disk bölümlenirme tablonu onarmanı yahut formatlamanı tavsiye ederim. virüs dışında partition table ın bozulması olabilir sıkıntın

Ardından yüz köpek havlamayan kurt, kurt sayılmaz..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alexfarrow
    alexfarrow's avatar
    Erkek

artık eminim virus var ama nasıl bir virus işte onu bilmiyorum

usb hdd sıfır değişti yani.usb lerde güç sorunu olamaz.çünkü external power ı

olan usb hub bile denedim

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NuLL29
    NuLL29's avatar
    Erkek

bios a kendini kaydettiyse formatta fdisk te fdisk mbr de bir işe yaramaz.her seferinde yine diske yazar kendini.

yani bios ada format atman gerekebilir.

yanlız bundan önce ubuntu live indir sonra unix formatlarında formatla diski. kolay gelsin

bide tam arşivlik virusmuş ha.:)

.::::Tesadüfen Doğdum Mecburen Yaşıyorum Zorudan Ölücem:::...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alexfarrow
    alexfarrow's avatar
    Erkek

NuLL29 bunu yazdı:
    -----------------------------

bios a kendini kaydettiyse formatta fdisk te fdisk mbr de bir işe yaramaz.her seferinde yine diske yazar kendini.

yani bios ada format atman gerekebilir.

yanlız bundan önce ubuntu live indir sonra unix formatlarında formatla diski. kolay gelsin

bide tam arşivlik virusmuş ha.:)

işte şimdi tam şaşırdım.one hundred percent degree  yani

bios guncelledim.yani şimdi flash a yazmışmıdır kendini,bios guncellemeseydimde yazarmıydıki

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NuLL29
    NuLL29's avatar
    Erkek

one hundred percent degree  yani

nedemek bu la

şimdi hacı şöyleki viruslerin bulaşma yolları vardır.virusi yazanlar ne kadar zeki yada becerikliyse artık o kadar çok yolla bulaşır.misal kimisi kendini sadece flas a kopyalayabilirken kimisi intenete bağlıysa mail yoluylada bulaşabilir.kimisi kendini bios a yazar format atsan bile yine kendini biostan alır. vs. vs. vs.vs. vs.

daha önce bios güncellemedim çok şükür işim olmadı:D bios güncellemesi ile bios formatlama aynı şeymidir?bilmediğim için tamam olmuştur diyemicem.

.::::Tesadüfen Doğdum Mecburen Yaşıyorum Zorudan Ölücem:::...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alexfarrow
    alexfarrow's avatar
    Erkek

NuLL29 bunu yazdı:

one hundred percent degree  yani

nedemek bu la

şimdi hacı şöyleki viruslerin bulaşma yolları vardır.virusi yazanlar ne kadar zeki yada becerikliyse artık o kadar çok yolla bulaşır.misal kimisi kendini sadece flas a kopyalayabilirken kimisi intenete bağlıysa mail yoluylada bulaşabilir.kimisi kendini bios a yazar format atsan bile yine kendini biostan alır. vs. vs. vs.vs. vs.

daha önce bios güncellemedim çok şükür işim olmadı:D bios güncellemesi ile bios formatlama aynı şeymidir?bilmediğim için tamam olmuştur diyemicem.

hayır yani sordum bu tür şeyler mümkünse hiç uşraşmayacam srvise vericem.bildiğim kadarıylada biosa giden verinin uzantısı belli.mantıken

yazamaması gerek hdd leri zaten gözden çıkardım ama notebook un biosu sorunluysa servise vericem emin olayım yeterki

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    serwo
    serwo's avatar
    Erkek

şimdi biraz karışık anlatmışsın panikten.. anladığım kadarıyla sıra ile yazıcam.

1- usb hdd lerin genelde  2 girişli ek kabloları wardır. bazı cihazlarda usb den elektrik dengeli gelmez. o yüzden usb hdd ni baglarken kesinlikle 2 usb yi de takman gerek.. biri veri aktarımı bir diğer usb de elektrik alır. dengelli çalışır.(kalın usb kablosu veridir.elektrikde alır ama işte cihazdan cihaza problem yaratabilio. ince usb kablosuda direk elektrik almaya yarar)

2- yine usb hdd lerde veri yazdı bitti gibi sanarsın ama o içeride bi şeyleri yerleştirir. hemen zart die fişten çekme. elektriği kesildiği için, pc de attın sandığın dosyalar

içeride kendini isim index i atamadığı için gecikmeli yazma hatası filan dyip hdd ni bozar. yani format atarsın kullanırsın ama bilgilerin gider.. o yüzden donanımı güvenli

kaldır de, üşenme 1 2 saniye zaten.. çıkar dyince çıkar cihazı..

usb hdd durumu budur.ben bi tane bozdum tak çıkar. servislik oldu. 1 ay bekledim yenisini vericekler die..yasal süreç o kadar ya :D

şimdi gelelim format olayına.. laptop hdd si sata ise ki bence öledir, format attığın cd de sata driverlar genelde olmaz. o yüzden atarken ortada sonda hatta masaüstü geldikten kısa bi süre

sonra da o mavi ekranı kabak gibi çakabilir..o yüzden sata entegreli bi cd den xp kur..en azından hdd markana göre entegreli olsun yada sen nlite programı ile yapabilirsin.

gelelim windows 7 olayına.. msdn sürümlü bi windows 7 den kurmayı dene bence. olmadı  4gb lik usb bellekten windows dvd tools programı ile usb belleğe win 7 kur.çünkü

cd rom problemlidir. kuramaz yada okuyamazdır die söledim.

virüs olayına gelince, bence virüs filan yok hdd de. olsa görürdün . bi virüsü taratıp bulmak için çok da deneyimli olmaya gerek yok. kaspersky avira diosun yani. boru deil.ucundan bişe yakalardı olsa.

Hdd nin bad sectorlu oldugunu düşünmüorum.henüz.  :)

hirens boot 12 yada 13 indir. cd ye çek. mini xp modunda aç. hdd ni bi gör. içine girilio mu ne oluo ne bitio..ona göre davran.alınıcak yedeğin warsa al. yoksa da ordan hirenin içindeki

format toolslardan (partition manager) tipi programlardan birini seç. harddiski komple sil. tek bölüm kalana kadar.sonra düz biçimlendir. bölmeden yine.sonra fix mbr sini de yap. çünkü bu işlemleri hızlı yaptığı için aslında indexleri silicek. içinde veriler normalde kalır. yani hdd nin başlığınıda mbr ile sıfırlasın.yani hdd ilk aldığın gündeki gibi olsun. sonra da çalışır olduğuna inandığın bi windows 7 cd si ile bölümlendir ve kur..

bi çok denemenden dolayı harf yolların karışmış ve bu yüzden formatların başarısız olmuş olabilir.. neyse olabilicek şeyleri yazdım. uzaktan bu kadar..umarım yardımı olur.

yok arkadaş ben ugraşmam kolayı var dersen.garantisi geçmeden yolla servise, sen uğraşma senin yerine onlar yaparlar bu işlemleri.

kolay gelsin...

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alexfarrow
    alexfarrow's avatar
    Erkek

tamamda şöyle bir olay var usb hdd ile usb mouse aynı anda açık olunca usb ye veriatma hızı

çok düşük,mouse sık sık takılıyor

birde son birkaç gundür dikkat ediyorum pc boşta çalışırken özellikle gece 11-12 sularnda

mouse,usb klavye,usb hub devredışı kalıyor kendiliğinden

önemli bir nokta daha her zaman kendi pcim de kullandığım flash belleği baska nootbookta

takınca mesela daha evvel bu notebook ta xp ve pardus yuklemiştim 4 gb flashdiske

bu defa olmuyor formatı engelliyor.ne linux nede windows cd nin okunmasını engelliyor

flashdiski çıkarınca dvdram cd yi rahat okuyor.

Toplam Hit: 2827 Toplam Mesaj: 13