folder Tahribat.com Forumları
linefolder Virüs - Trojan - Keylogger - BotNet
linefolder Çok Acil Yardım,İllet Bir Virus Olayı

Çok Acil Yardım,İllet Bir Virus Olayı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    serwo
    serwo's avatar
    Erkek

alexfarrow bunu yazdı:
    -----------------------------

tamamda şöyle bir olay var usb hdd ile usb mouse aynı anda açık olunca usb ye veriatma hızı

çok düşük,mouse sık sık takılıyor

birde son birkaç gundür dikkat ediyorum pc boşta çalışırken özellikle gece 11-12 sularnda

mouse,usb klavye,usb hub devredışı kalıyor kendiliğinden

önemli bir nokta daha her zaman kendi pcim de kullandığım flash belleği baska nootbookta

takınca mesela daha evvel bu notebook ta xp ve pardus yuklemiştim 4 gb flashdiske

bu defa olmuyor formatı engelliyor.ne linux nede windows cd nin okunmasını engelliyor

flashdiski çıkarınca dvdram cd yi rahat okuyor.

usb mouse takılı iken usb hhd ye veri atma hızında bi fark olmaması lazım..ama eğer usb grişlerin bozulmuşsa bu dediğin olur.. bi laptopda gördüm bunu.. 4 gblik flash bellekten pc ye veri atıoduk.. pc de dosyalar bozuk gözüküodu.. usb yuvalarına gelen voltaj düşükse bu tip problemler yapabilir..düzgün elektrik beslemesi olmuyan usb girişleri takılan aletleri de bozar.

yani veri ortamında problem çıkmaması için elektrik düzgün gelicekki dataların aktarımında bozulma olmasın.

gelelim flash disk olayına. biraz karışık yazmışsın.anladığım kadarıyla cevap vericem.. bazı flash beller u3 özelliğini desteklemez.pc ye takınca otomatik kendini birincil atar boot a.. pc açılamaz bile olur..yaşadım biliorum..kingston 2gb ile.. bazı pc lerde problem çıkarmazken bazılarında usb bellek takılıyken siyah ekran kalır..çünkü ondan açmaya kalkışır..bu da pc den ziyade pc lerdeki bios larla alakalıdır..

şimdi senin yapacağın şu.. flash bellek filan taktığında bios a girip önceliklerden CDrom a ayarlaki..cd rom okur hale gelsin..cd rom u görmezse formatını engeller tabi.bazı bioslarda öncelik sıralaması HDD die gözükür.. öle durumda da HDD için başka bi bölüm wardır

1-kingston data traveller

2-samnsung  (filan die)

biosda.ordan 1. öncelik HDD markanı seç. eğer tutup flash bellek oraya birincil atanmışsa boot da sistemin yine açılmaz yada format ekranı alamazsın cd den filan..

en nihayetinde ucuz 15 liralık aldığımız özellikle kingston larda çok problem oluyo.. bana öle gelioki o flash bellekler çakma :)

toparlarsak sistemin eski deildir tahminimce. veri aktarımı eski 1.1 girişli usb lerde olurdu.. windows 7 kurulu ise böle problemler çıkmaması lazım.

ama xp kurulu ise bazı anakartlar için usb driverı kurman gerekir..zira xp nin kendi usb driverından taha istikrarlı çalışır..

şimdilik görmeden söylüyceklerim bu kadar.başka bişe olursa pm den sor. sistemin hakkında da bilgi ver ki ona göre çözüm arıyalım..

kolay gelsin..

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    serwo
    serwo's avatar
    Erkek

bi de

usb ve hub ının devredışı kalmasına gelrisek.. gece 11 12 diosun. acaba virüs programının yada pc deki bi programın güncellemesinin geldiği bi saat mi acaba..

wala pc nin başlangıcında (msconfig) neler yüklü bilmiorum ki bişe diyim sana..devre dışı kalmaması lazım..bazı çoklu ucuz hublar da bu dediği oluo.

eger hub ı bagladığın yuva problemliyse olur..kimbilir oraya neler baglı :) biraz fazla usb aygıtın war.bişeylerin çakışıp devre dışı bırakmasını da sağlıo olabilir.

Toplam Hit: 2860 Toplam Mesaj: 13