Çok Bilinmeyenli Denklemim: Hayatım
-
Küçüktüm. Adile Naşit’in masalları ile uyuyup Barış Manço’nun Adam Olacak Çocuk programlarını izlemek için erkenden uyandığım, masumiyetimin 100 üzerinden yıldızlı PEKİYİ aldığı zaman dillime denk geliyordu takvim yapraklarının soldan sağa okunuşları… Bakkal amcadan ev sayamayacağım kadar çok adımdı. Zaten 3′e kadar sayabiliyordum. Allah’ın hakkı 3tü fazlasına da gerek yoktu. Ne olduğumun da bir önemi yoktu çünkü ben babamın oğluydum. Sebep aramaksızın mutluydum. Kilo almam için içirilen balık yağı değil iksir-i mutluluktu sanki. Annemi hatırlıyorum, saçının örtüsü boynuna düşmüş, mezardan bozma bir evin huzur melaikesi gibi; babam Kadir İnanır misali… Saçları şimdiki gibi değildi. Henüz alnında ki havalimanı inşaatı başlamamıştı. Allah’ın hakkı gereği 3 kişiydik. Babam, annem ve ben…
Birgün çokca yaşlı bir kadın geldi. Babaannemmiş, eline doğmuşum, amcamlarda kalırken hacca gitmiş yeni dönmüş… önümde yığılan oyuncaklara rağmen ben bir babanın aynı zamanda nasıl anne olacağıa akıl vermeye çalışıyordum.
Hayatım o gün değişti doktor.
Babamı dünyaya getirme hatasını yapmış olduğunu anladığım kadındı, babaannem. İki şeyden bahsediyordu. Merve ve Safa tepeleri. Mahşer gibi kalabalık diyordu. Okula başladığım ilk gün dünya haritasını didik didik etmiş ama Mahşer’in neresi olduğunu bulamamıştım. O yüzden hep merak etmiştim Mahşer’i ama yoktu. Merve ve Safha’dan bahsetmiyorum bile. Çünkü ne olduklarını hala bilmiyorum.
Yağmurlu birgün de okula başladım doktor. Önlüğümün altına giydiğim Beşiktaş formam ve hafızama yer eden o ilk onbirle… İlk gün O’nu gördüm, herşeyi borçlu olduğumuz adamı. Sınıfın ortasında, yukardaki resmini gördükçe beni gördüğünü düşünür daha bi gayret ederdim derslerime. Zaten kısa sürdü ilk günlerim, 3 günde 2 sınıf atlamışım farkında olmadan…
Zeynep ilk okulda ki ilk sıra arkadaşımın ve ilk aşkımın ismiydi, sonuncusununda böyle olacağını bilemezdim ki Tanrım!…
Sürgün ne demek bilen el kaldırsın…
İki Zeynep arasında sıkışıp kalan aşk hayatımı anlatma gereği duymuyorum. Onlar kaçtılar ben kovaladığımı sandım, sevildiğimi farkettiğimde dizlerimin dermanı kesilmişti bile… Temizlikte kullandığım hormon bezlerimin Endorfin salgıladığını hatırlamıyorum doktor.
Benim hiç kokulu silgim olmadı mesela, bol ortalı defteri çok amaçlı defter olarak kullandım yıllarca. Ön yüzünde Türkçe, peşine Sosyal Bilgiler… En arkada Matematik ile bakkala yazdırdığım meyvesularının hesabı vardı. Havuz problemleri yerine aile içi huzur problemleri çözmeye çalıştım ama x+y hep 0′a denk geldi doktor…
Varlık felsefesinde, okulun yokluğundan bahsetmek farz oluyordu. Yarım akciğerle okulun tek sol ayaklı öğrencisi bendim mesela. Hocam kanatta mı oynayayım, yoksa bekte mi? Ne farkeder 1-0 yenik başladıktan sonra? Maç daha bitmedi değil mi?
Hiçbir doğum ölümleri geri getirmiyormuş. İçimde ki çocuk öldüğünde anladım hayatın bayat ve ucuzluğunu.. Geç kalışıma aldanma doktor. Ölmedim, canlı taklidi yaptım beni yaşıyor sanıyorlarken. İnsanların en büyük aldanışlarının alışmak ve alıştırmak olduğunu anladım acılarıma alışınca…
Ve şimdi… evet o an geldi, mahşerin neresi olduğunu buldum galiba...
Kollarını açabildiğin kadarmış dünya ve hayat sen yaşadığın sürece güzelmiş. Mahşer; dünyaya dar gelen bedenin, cehennem sandığımız tüm vazgeçişlerimizmiş…
Vazgeçtim tüm vazgeçişlerimden. Şuan kendi odunluğumla yaktığım cehennemimde yanıyorum. Sesimi bile çıkarmadan. Çünkü tutamadım verdiğim sözleri. Her birini günah haneme yazdım ucu kırık kurşun kalemimle ve kırıp attım. Yazdığım kendi fermanımdı.
Ömrüm iki gardiyanın koları arasında doktor. Temyiz yolum kapalı, hükmüm kesin…
Beni bana sormadan verene gitmek istiyorum artk; vurun tekmeyi bitsin!…Saygılar
http://www.depresifkalem.com/karalamalar/cok-bilinmeyenli-denklemim-hayatim/
-
her zamanki gibi..
-
harikasın üstad
-
Harikatsın Fatih abi her zaman ki gibi yine döktürmüşssün
-
hocam süper olmus da dikkat ettim cümlelerin çoğu devrik... stilin mi bu anlamı güçlendirmek içinmi pek anlamadım :)
ama yazı süper anlam itibari ile...
-
ReDsEa bunu yazdı:
-----------------------------
hocam süper olmus da dikkat ettim cümlelerin çoğu devrik... stilin mi bu anlamı güçlendirmek içinmi pek anlamadım :)
Genelde anlatımda tek düzeliği kırmak , canlılığı sağlayıp okurun ilgisini çekmek için yapılır deniz..
Ba$arılı.. -
hereisnopeace'a hocam ben senin yerine yazdım aman yorulma ;) :D
oooo süpersin, karizmasın, resim muhteşem, hayran kaldım, veresim geldi tiri viri......
-
HannibALgan bunu yazdı:
Hiçbir doğum ölümleri geri getirmiyormuş. İçimde ki çocuk öldüğünde anladım hayatın bayat ve ucuzluğunu.. Geç kalışıma aldanma doktor. Ölmedim, canlı taklidi yaptım beni yaşıyor sanıyorlarken. İnsanların en büyük aldanışlarının alışmak ve alıştırmak olduğunu anladım acılarıma alışınca…
İnsanları kandırmak o kadar kolaydı ki, mutluluk maskemi taktım ve onları aldattım... Eline saglık dostum, yine çok iyiydi...
-
ReDsEa bunu yazdı:
-----------------------------hocam süper olmus da dikkat ettim cümlelerin çoğu devrik... stilin mi bu anlamı güçlendirmek içinmi pek anlamadım :)
-----------------------------Devrik bir hayat yaşayan ve kuralları hiçe sayan birinden; Özne+tümleç+yüklem bütünlüğü olan kurallı cümleler beklenemzdi. Bende benden bekleneni yaptım. Devirdim elimde ki kadehi...
-
gokcan bunu yazdı:
hereisnopeace'a hocam ben senin yerine yazdım aman yorulma ;) :D
oooo süpersin, karizmasın, resim muhteşem, hayran kaldım, veresim geldi tiri viri......
-----------------------------(: bu aralar vermek için sıraya girdiler zaten :)
-
Döktürmüşün gene hocam her zamanki gibi harika...