folder Tahribat.com Forumları
linefolder Webmaster ve Yazılım Geliştiriciler
linefolder Çok Dilli Web Site Yaptıracağım, Önerileriniz Ve Bu İşi Ücretiyle Yapabilecek Kimse Var Mı?



Çok Dilli Web Site Yaptıracağım, Önerileriniz Ve Bu İşi Ücretiyle Yapabilecek Kimse Var Mı?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    trooper
    trooper's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Kasım/2007
    Erkek
    heza bunu yazdı
    trooper bunu yazdı
    Ozden bunu yazdı

    Merhaba arkadaşlar bir ürün satışı için çok dilli bir internet sitesi yaptırmak istiyorum. 2 ayrı site düşünüyorum bu konuda önerileriniz varsa dinlemek isterim.

    Benim kafamdaki şu şekilde;

    Sitelerden bir tanesi Türkçe olacak tek sayfa bir site düşünüyorum ve bu site sadece Türkiye'deki müşterilere hitap edecek.

    Diğer site ise domaini dahil İngilizce tek sayfa olsun üst tarafta yaklaşık olarak 8 ülke bayrağı olacak 8 dilde çevirileri mevcut tüm metinlerin. Bu çeviriler profesyonel tercümanların çevirisi bu arada Google Translate falan değil.

    Ancak kafamda şunu oturtamadım. Örn: abcproduct.com sitesi bizim sitemiz olduğunu varsayalım giren kişi ilk girdiğinde İngilizce açılacak sonrasında üstten örneğin Rusça'ya tıkladı bu durumda sizce en iyi yapı hangisi olur;

    ru.abcproduct.com

    abcproduct.com/ru

    veya direk abcproduct.ru diye bir domain alıp bunu orada barındırmak mı?

     

    Bir de bu işi ücreti karşılığında yapabilecek böyle bir referansı olan kimse var mı?

    Dil yönlendirmelerini statik yapmak yerine tarayıcı diline göre yönlendirme yapılması daha uygun olur kanısındayım.Diğer diller için uygun hreflang işaretlemeleri de yapılır sorunsuz olur. Subdomain olarak kullanmaktansa altklasör daha mantıklı bir seçim olur.(Standart ürün tanıtımı için bunu belirttim daha kapsamlı bir süreç tüm dillerde sıralama ve anahtar kelime rekabetine girileceği, her dil için seo çalışması yapılması vb durumlar varsa farklı değerlendirilebilir.)Ayrıca ülke uzantılarında birçok ülke belge talep ediyor o yüzden herbir uzantıyı alamayabilirsiniz.

    daha önce konusunu açtığım bir site için @telekom un yardımları ile tarayıcı diline göre yönlendirme yapmıştım alt klasörler açıp, ancak onun şöyle bir eksisi var siteye ilk girişte 4-5 sn lik bir geçikme oluyor. Kullanıcı deneyimi olarak beni rahatsız ediyor açıkçası.

    sonra şu siteye denk geldim http://www.revenga.com.tr/ adamlar da alt klasör kullanıyor ancak yönlendirme çok hızlı. tarayıcı diline göre değil de çerezlere göre yönlendirme yapıyor galiba ama nasıl yapıyor ben anlamadım kendi yaptığım siteye de yapamadım. Hazır konusu denk gelmişken nasıl yapıldığını bilen bir arkadaş ufak bi anlatım geçer veya link atarsa makbule geçer. Google amcada bir kaç kombinasyon ile arama yaptım ancak başka şeyler çıktı beceremedim galiba.

    php ile yönlendirmede 4-5 sn bi gecikme olmaz kodların kontrol edilmesi lazım daha hızlı olması için htaccess  ile "HTTP:Accept-Language" kullanarak yönlendirme yapılabilir.

     


    ZzZzZzZ...!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KuZeTaR
    KuZeTaR's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Aralık/2009
    Erkek

    Bütçe ne kadar ?

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lepusmorris
    lepusmorris's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Mart/2007
    Erkek

    https://www.tahribat.com/forum/coklu-dil-destegini-nasil-yapmaliyim-227044

    böyle bir konum vardı hocam. önerilere gözatabilirsin.


    ..
Toplam Hit: 2021 Toplam Mesaj: 14
web sitesi çok dilli nasıl olmalı?