folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Çok Fazlı Uyku[?]

Çok Fazlı Uyku[?]

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tuzlu Kahve
    EricNorthman
    EricNorthman's avatar
    Erkek

Bu ay aralık ayı hariç kasım ve öncesi 4 ay günde 2 saat uyku düzenim vardı. Gece 3'te işim biter kafamı 03:30'da koyar 05:30'da kendi kendime kalkarak 4 ay devam ettim 

Gün içi uyku ayarını kendim yaptım, Öğle 4'te sırt üstü yatarak ellerimi karın bölgesinde birleştirerek veya tamamen iki elimi yanıma düz bir şekilde uzatarak 30-45 dakika arası 

Tek sefer uyku yaptım. Yani Gece 03:30'da uyuyup 05;:30'da otamatik kalkıp günü devam ettirip öğle saatleri 4'te 30-45 dakika arası uyuyup gene kendi irademle kalktım 

Telefon veya uyandırıcı etken olmadan. Bu zamandan kazarak iş hayatına yönlendirmek için yapmıştım. Açıkcası bunun var olan bir olay olduğunu bu konu ile öğrendim

Eğer metotlar uyuyor ise var olan tekniğe göre, ben hiç bir sıkıntı yaşamadım 4 ay hatta günde 1 saate indirmeye bile düşünmüştüm. 

Zararından aksine çok düşünme gibi sorunlarım olduğundna zihnimi temizliyor her uyku sonrası yeni bir başlangıç hissi gibi başlıyordum 

Yorgunluğum yoktu, Şuan bu durumdan kopup şekildeyim arayışlarda olduğumdan dolayı, hayatıma etkileri büyük olduğu için ocak ve şubat sonrası 

Bazı sebeplerimi tamamladıktan sonra tekrar başlayacağım gerçi wiki'de ki davinci uykusunu okudum sanırım günde belirli aralıklarla yapılıyor 

Ben bir kere 2 saat bir de 30-45 arası bir kere uyku yaparak 2 kere uyku olarak tamamlıyordum öyle yani şu durumun zararı olmamıştı 

Bu plandan niye profil resmi değişmiyor
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LynXMaSTeR
    LynXMaSTeR's avatar
    Erkek

çok fazla uyku diye okudum.

sanırım benim uykum gelmiş..

goo.gl/qBNZmW
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

Medical Canna türlerinden The Doctor türü kana karıştıktan max 30 dakika sonra insanı derin uykuya taşıyan bir türdür işin enteresan yanı derin uykuyu 2 saat ile 2 saat 30 dakika ya kadar çıkarması beyni 1 hafta uyumuş gibi dinlendirmesidir, beyin kanseri olanlara reçinesi verilen bu tür de diğer tüm türler gibi ülkemizde yasa dışıdır kullanımı suçtur. Davinci nin de bu tür bir şeyler kullandığını düşünüyorum yoksa öyle fazlı uyku insan işi bir şey değil.

RETRET tarafından 16/Ara/15 23:39 tarihinde düzenlenmiştir

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JustRulz
    JustRulz's avatar
    Erkek

asosyal takılırken problem çıkarmıyordu kendileri

4 saat çalış 1 saat uyu şeklinde günlük programım belliydi ortalama 4 ay bu şekilde gittim

4.ay sonunda karında şişlik , baş dönmesi , el ayakta soğukluk , dudak kuruluğu gibi problemler ortaya çıkınca bıraktım

1 ay eski düzen sonrası başgösteren problemler ortadan kalktı

sonrasında şirket değiştirmem gerekti daha aktif ve sosyal bir ortama dahil oldum fakat online yapmam gereken o kadar çok iş vardı ki

gece yatmamam gerekiyordu tekrar çok fazlı denemem gerekti , oglen 1 saat aksam 19:00 sonrası 1 saat  sonrasında 3 saatte bir 30 dk uyuyarak

2 ay dayanabildim yanlış olmasın 57.gün tansiyonum düştü acile kaldırdılar kan değerlerimde anormallik oluşmuş ve baş ağrısı yapıyordu

ve bırakmak zorunda kaldım.

dünyayı kurtarmak gibi özel bir nedeniniz yoksa bunu bedeninize yapmayın arkadaşlar.

http://1ile0.blogspot.com.tr/
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PathfindeR00
    PathfindeR00's avatar
    Erkek

ne bok yemeye kasıyonuz ki ?

adam akıllı 23 de yatın sabah 6 da kalkın. Fantazi niye ? Doğada herşeyin bir nedeni var, ona uygun yaşıyoz işte, zorlamamak lazım.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Easx
    Easx's avatar
    Erkek

Keşke bende kafayı koyduğumda uyuyabilen birisi olsamda bende denesem böyle atraksiyonlar. Bayılmaya yakın olmadığım sürece uyuyamıyorum.

Eklemeden edemedim. Ne rahat adamlarsınız amk

Easx tarafından 17/Ara/15 00:20 tarihinde düzenlenmiştir

www.kriptopedi.com
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mürşide
    izzmarit
    izzmarit's avatar
    Dişi

Zamaninda soyle yazmistim;

Cok fazli uykudan verim alabilen nerdeyse yok, olmasi cok ama cok zor, cunku insan yetiskini cift fazli (5-7 saat gece + oglen 15-90 dk) uyumasi gereken bir canlidir. Burdaki siestayi yalnizca dinlenme ile gecistirerek o kismi ana fazimizin ustune de ekleyebiliriz.

Cok fazli uyku Leonardo da Vinci yapiyormus diye authority fallacy ile meshur olmustu. Hani su altin cilegi satmak icin soylenen "Victoria Beckham da bunu kullaniyor!" gibi. Kitaplar basildi satildi, bir cesit Secret yanilsamasi, biraz daha bilimsel durani.

Denemeye zorlamanin vucudun icine ettigine dair tonla calisma var. Bkz. Bir haftada nasil depresyona girilir.

sigara değil, balık olan.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek
    izzmarit bunu yazdı

Zamaninda soyle yazmistim;

Cok fazli uykudan verim alabilen nerdeyse yok, olmasi cok ama cok zor, cunku insan yetiskini cift fazli (5-7 saat gece + oglen 15-90 dk) uyumasi gereken bir canlidir. Burdaki siestayi yalnizca dinlenme ile gecistirerek o kismi ana fazimizin ustune de ekleyebiliriz.

Cok fazli uyku Leonardo da Vinci yapiyormus diye authority fallacy ile meshur olmustu. Hani su altin cilegi satmak icin soylenen "Victoria Beckham da bunu kullaniyor!" gibi. Kitaplar basildi satildi, bir cesit Secret yanilsamasi, biraz daha bilimsel durani.

Denemeye zorlamanin vucudun icine ettigine dair tonla calisma var. Bkz. Bir haftada nasil depresyona girilir.

2 tavsiyem var uykuyu azaltmak ve verim almak isteyenlere.

1 sağlıklı beslenin ve spor yapın

2 tam karanlık havalandırılmış sessiz odada uyuyun

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pizot
    pizot's avatar
    Erkek

Baya ilgimi çekti ama yapabileceğimi zannetmiyorum .Biraz baktımda şunlar dikkatimi çekti paylaşmak istedim .

Seinfeld’in ormanda 30 kaplan hızında yaptığı göndermeler listesinin ufak bir maddesi de olan Polyphasic Sleep, diğer isimleriyle Da Vinci Sleep veya Uberman Sleep, REM uykusu dışında kalan uyku evrelerini mümkün olduğunca kısaltıp daha verimli uyku elde etme mantığına dayanıyor. Toplam 2-3 saat kadar uykuyla günlük ihtiyacımızı karşılayabildiğimiz bu fikir, yaşam süremizin bir buçuk katı kadar uzaması anlamına geliyor. İddialara göre yöntemi kullananların arasında Tesla, Da Vinci ve Napoleon da bulunuyor. Konuyu araştıran kişilerin iddialarına göre, bu yöntemle uyununca uykusuzluk sırasındaki konsantrasyonun çok daha yüksek olduğu, yapılan analitik yetiler ve hafıza testlerinde böyle uyuyanların normal uyuyanlara göre daha iyi performans gösterdiği söyleniyor.

Uyku, 5 evreden oluşuyor. Bunlar kendi içinde REM ve Non-REM (NREM) olarak ikiye ayrılmış durumda. Bu evreler EEG cihazlarıyla beynin yaydığı dalga frekanslarını ölçerek belirleniyor. Beynimiz uyanıkken alfa frekanslı dalgalar (8 ile 12 hz arası) yayıyor. Birinci evre, uykuya dalma süresi boyunca gözlemleniyor. Beyin teta frekanslı dalgalar (4 ile 8 hz arası) yayarken göz hareketleri yavaşlıyor, kan basıncı düşüyor ve kişi uykuya dalıyor. Bu evre sırasında uyandırılırsak etrafımızda olan bitenden haberdar olmasak da uykuya daldığımızı hatırlamayız. İkinci evrede teta dalgalarından delta dalgalarına (4 hz’den küçük) geçiş oluyorken alfa aktivitesi tamamen duruyor, kişi uyandırılsa uykuda olduğunun farkında oluyor. Üçüncü ve dördüncü evreler uykunun en derin olduğu evreler. Beyinde delta dalgaları aktifken vucüt ısısı düşüyor. REM evresinde ise beyin dalgaları uyanıkken yaydığımız dalgalarla benzerlik gösteriyor, bu evrede vucüdumuz uykuda olsa bile beyin uyannıkken yaptığı aktivitelere devam ediyor. Rüyaları bu evrede görüyoruz.

Günümüzde bilimadamlarının yaygın inanışına göre bu evrelerin en önemlisi REM (Rapid Eye Movement) evresi. Uzun süre uykusuz kaldıktan sonra uyumaya başladığımızda beyin, vücudu korumak amacıyla REM evresine daha çabuk geçiyor. Sabahladığımız gecelerin ardındaki uykumuzda daha çok rüya görüp bunları daha rahat hatırlamamızın sebebi de bu.

Uberman uykusu programına göre gün içinde her 4 saatte bir 25-30 dakika uyumamız gerekiyor. Bu yeni düzene alışmak, haliyle oldukça zor fakat fazla uzun sürmüyor. Testler 2 hafta boyunca düzenli bir şekilde bu programı uygulayan kişilerin 2 haftanın ardından zorlanmadıklarını gösteriyor. Programdan en çok 3. ile 10. günler arasında vazgeçiliyor.

Tüm bunların dışında uyku ve yaşam saatlerini değiştirip monoton hayattan kurtulmaya çalışanlar da var. Bu düşüncedeki fikirlerin arasında en çok destek göreni haftayı 6 güne bölerek bir günü 28 saate çıkartmak. Her sabah alıştığımız saatte kalktığımızda Güneşin farklı pozisyonlarda olduğunu görmek şüphesiz ilgi çekici bir fikir.

-leonardo da vinci : yalnızca her 4 saatde bir yarım saat uyurmuş.

-ısaac newton : saatlerce bi dünya maketinin önünde çalışmasını sürdüryomuş,ve uykusu geldiğinde eline bi metal alıp koltuğuna geçp uyuyormuş.15 dakika sonra o metali elinden düşünce tarkrar düşünmeye başlıyomuş.ve uykusu geldiğinde tekrar onu eline alıyo ve 15 dk sonra düşünce yine uyanıyomuş.yani nerdeyse hiç uyumuyomuş.

-edison : çalışmaları sebebiyle uyumayı ve yemek yemeyi bile beceremeyen büyük dahi her 3 saatde bir 15 dk uyuyarak geçrdi hayatını.yani günde 2 saat uyuyarak. 

Veleye...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MbK
    MbK's avatar
    Erkek

Günde hemen hemen 4-5 saat odaklanarak iş yapıyorum. Onun haricinde 5'te evde oluyorum.

Hemen uykum geliyo. 2 saat civarı uyuyup tekrar uyanıyorum. Bikaç şeyle uğraşıp sonra tekrar bi 6 saat falan uyuyorum. 

Uyku çok güzel bişey amk.  :-)))

Çok özel kadınlar tanıdım. Bana hayatı onlar tanıttılar...
Toplam Hit: 3462 Toplam Mesaj: 31
çok fazlı uyku polyphasic sleep