folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Çok Fazlı Uyku[?]

Çok Fazlı Uyku[?]

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek

2-3 arası yatıp 7 gibi kalkıyorum her gün.

Cumartesi veya pazar alarm vs kurmuyorum, vücut 12-1 gibi kalkıyor yataktan.

İlk başlarda zorluyordu ama 3-4 aydır sıkıntı yok.

Uyku düzeni önemli,

Eskiden sabah 7'de kalkanlara hayret ederdim, şimdi 12'ye kadar yatan tiplere hayret ediyorum.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozgunlu
    ozgunlu's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Birşey daha eklemek istiyorum, aşırı stres gerektiren bir durumunuz (uykunuza engel) yoksa, uyuyun hocam.

Hiçbir zaman 8 - 9 saat uyuduğumla 3-4 saat uyuduğum arasındaki verimliliğim aynı olmuyor. 

Heleki hiç uyumazsam, sadece uykuyu düşünerek geçiyor zaman.

Hello, i am nothing. I come from Neverland.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manhyak
    manhyak's avatar
    Erkek

Yıllardır bendeki uyku problemini bi çözemedim.

Gece yatağa gitmek ve sabah kalkmak çok zor oluyo neden bilmiyorum.

Gece erken yatağa gittiğim zaman uyuyarak zaman öldürmüş hissediyorum. Sabahta ya uyku çok tatlı geliyo kalkamıyorum yada az uyuyup gün boyunca zombi gibi geziyorum.

Mesela dün gece hiç uyumadım fakülteden geldikten sonra 2 saat kestirip geri kalktım. Hala oturuyorum.

Gece uyumam, öbür gün erken yatarım böylece uykumu düzene sokarım diye sürekli kendimi kandırıp bu süreci devam ettiriyorum.

Seçtiğim meslekten dolayıda hiçbi zaman uyku düzenim olmuycak sanırım.

manhyak tarafından 17/Ara/15 01:54 tarihinde düzenlenmiştir
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Apolitik
    Apolitik's avatar
    Erkek
    manhyak bunu yazdı

Yıllardır bendeki uyku problemini bi çözemedim.

Gece yatağa gitmek ve sabah kalkmak çok zor oluyo neden bilmiyorum.

Gece erken yatağa gittiğim zaman uyuyarak zaman öldürmüş hissediyorum. Sabahta ya uyku çok tatlı geliyo kalkamıyorum yada az uyuyup gün boyunca zombi gibi geziyorum.

Gece uyumam, öbür gün erken yatarım böylece uykumu düzene sokarım diye sürekli kendimi kandırıp bu süreci devam ettiriyorum.

Benim uyku düzenimi de anlatmışsın hocam. Şuan olduğu gibi son maddeyi uyguluyorum düzene girsin diye. Kendimi kandırıyorum orası ayrı.

Şeyh uçmaz, mürit ot çekmiştir.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ArduouS
    ArduouS's avatar
    Erkek

lan ben 30 dk uyusam 30dk da açılmak için mal mal takılırım, yani bi faydası yok bana :D 12de yatıyorum sabah 7 mis...

Edit: şöyle de birşey var 2 gün uyumadın diyelim, sonraki gün 8 saat uyusan 2 gününde yorgunluğu üzerinizden kalkar kendinizi sıfırlarsınız.

ArduouS tarafından 17/Ara/15 08:34 tarihinde düzenlenmiştir
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hakkinen
    Hakkinen's avatar
    Erkek

uyku düzeni önemli. 2. Öğretim okudugumdan gectiğimiz 4 sene bazen gün ışığı görmüyordum haftalarca.. gündüz uyuyup gece ayakta oluyodum. Sonra okul bitti hala bocalama dönemindeyim. Sabah kalkmakta zorlanıyorum ama 1 saat geçince kendime geliyorum zinde oluyorum.. fakat vucut alışmışmı bilmiyorum artık gece zorla yataga girmesem uyuyamıyorum hani bıraksan çok rahat geceyi uyumadan geçirim. çoğu zaman 20 saat ayakta kalıp 13-14 saat uyuyorum sonra tekrar 20 saat ayakta oluyorum sonra tekrar 12 saat felan uyuyorum. bi türlü 4-5 saat uyuyp günü verimli kullanayım olayını yapamadım. gerektiğinden fazla uyanık kalıp yine fazla uyuyorum... Ama şunu farkettim 15 saat uyanık kaldıktan sonra zaman daha cabuk geçiyo. saate bakıyorum saat atıyorum 1 2 dakka sonra tekrar bakıyorum saat 2 olmuş o 1 saat nasıl geçmiş anlamıyorum zaman kavramını yitiriyosun. 

beyin kendi kendine ayaktamı uyuyor artık bilmiyorum.. yolda giderken mesela bi düşünceye dalıyorum fakat karsıdan karsıya gecerken sağ sola bakıyorum bakkala girip sigara alıyorum hani uyumuyorum aslında ama uyuyo gibiyimde zaman çok cabuk geçiyo.. ben 5 dakka gecmiştir diyorum baktıgımda saatlerce yürümüşüm gideceğim yeri geçmişim felan yorgunlukta hissetmiyorum ama..

bu dediğim olay önce yazdıgım gibi 12-15 saat sonra uyumayınca oluyo.. ama uykum gelmiyo hani bi uyusam demiyorum... 

Kendini beğenmişlik, hakedilmelidir.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nickalti
    Lightsaber
    Lightsaber's avatar
    Erkek

yazan herkese teşekkür ediyorum. anladığım kadarıyla getirisi zor, olan getirisinden çok da götürüsü var hiç uğraşmaya değmez.

peki uzun süreleri verimli bir şekilde nasıl değerlendirebilirim? deli bir konsantrasyona ulaşmanın yolu nedir diye bi soru sorsam ne dersiniz?

İnsan; insan olsaydı,insan olmazdı..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Meczup
    1049
    1049's avatar
    Homo
    Lightsaber bunu yazdı

yazan herkese teşekkür ediyorum. anladığım kadarıyla getirisi zor, olan getirisinden çok da götürüsü var hiç uğraşmaya değmez.

peki uzun süreleri verimli bir şekilde nasıl değerlendirebilirim? deli bir konsantrasyona ulaşmanın yolu nedir diye bi soru sorsam ne dersiniz?

Hocam deneyimleme kişiden kişiye değişiklik gösterir. Aynı şekilde vakit değerlendirme de.

Kimisi için vaktini en iyi değerlendirme şekli oyun oynamakken kimisi için resim üzerine bir konuda kendini geliştirmek olabilir. Bu, kişinin kendi görece zevklerine kalmış bir konu. Bununla ilişkili olarak konsantrasyonun bir tür doğrusal kazanıma sahip olduğunu düşünmüyorum. Yani durduk yere konsantrasyonunu %200 civarında arttıramazsın. Odak ya da odaklanma süresi olarak adlandırayım bu konuyu. Bunlar senin tamamen ilginle ve/veya bakış açınla alakalıdır. Yoksa kendinde odaklanma eksikliği arama. Sevdiğin bir konu veya durum hakkındaki odaklanma sürenle, memnuniyetsiz bir süreç içerisindeki odaklanma süreni gözden geçirirsen ne demek istediğimi anlarsın.

Yine de ben odaklanma süremi arttırmak istiyorum dersen bunu başarmak için iki yolun var. Ya o iş/oluşu seveceksin ya da ona onu sevebileceğin bir perspektif kazandıracaksın.

Benim eyyorlamam bu kadar.

dudaklarına değen yağmur bir parça rujundan çalar. dudaklarına değen yağmur bile, bir parça rujundan çalar. benim değemediğim o dudaklarına değen yağmur, bir parça rujundan çalar. // bi gün buralarda yeni bir ağaç yeşerecek ve biz gölgesinde mürekkepler tüketeceğiz //
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    piiiranha9242
    piiiranha9242's avatar
    Erkek
    LynXMaSTeR bunu yazdı

çok fazla uyku diye okudum.

sanırım benim uykum gelmiş..

Senin yorumu okuyana kadar bende fazla diye okuyodum sayende ayıktım,  neyse bende gidip yatayım en iyisi

..Morali hep bozuk olan insan..
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TiThousand
    TiThousand's avatar
    Erkek

Doğru zamanda uyanabilmek için iyi iş çıkardığını düşündüğüm ve oldukça yorum alan Sleep Cycle app'ini App Store'dan indirip deneyebilirsiniz. 

Talimatlar ise ana çerçeveleriyle; hareketlerinizi analiz ederek sizi en dinç olabileceğiniz saatte uyandırmak.

Bunun dışında yapılandırılmış uyku ile satır başı halinde görüşlerim şunlar:

* Eski zamanlardan beri çilehanelerde pirleşmek, arifleşmek için âlim ve ulemaların uykuya fazla önem vermedikleri bilinir. Anadolu'da yaygın bir gelenkti bu.

* Uyku saati kişiye, koşula, biyolojik saate, hava kirliliğine, ambiansın sıcaklık derecesine, ses şiddetine, psikolojik/somatik faktörlere, hazır bulunuşluk durumuna ve bilinen benzeri faktörlere göre değişiklik gösterir.

* Adaptasyon bir süre sonra minimum uyku ile yaşamanıza olanak sağlar ve bu sizi yıpratmaz.

Örneğin, askerlik sebebiyle ya da yoğun iş koşulları sebebiyle uykusunu alamadığı halde rutine devam etmiş olanlar demek istediklerime hak vereceklerdir.

* Bir kişi teknik olarak uykusuz yaşayamaz. Yoğun şartlarda beden uyku moduna otomatik olarak girer. Bedenin uykudan kasti mahrumiyeti sinir bozukluğuna kadar gider.

* Hayatı boyunca uyumamış kişiler teknik olarak mikro uykuya dalarlar ve bunun farkında bile olmazlar.

* Uyku teknik olarak ölüm halidir. Tüm beden faaliyetleri yavaşlar. Tek bir organ buna katılmaz; beyin! Dolayısıyla sinir sistemi asla uyumaz. Dolayısıyla, bakınız: uykusuzluk & sinir; stres...

* Fazla uyku önce semptom sonrada sendrom'ları sergilerken az uyku ile ilgili klinik şikayet daha azdır. 

* Yaşla beraber uyku kalitesi düşer. Muhtemelen yaşlılığınızda bebeksi uykunuzu çok arayacaksınız.

* Yapılandırılmış uykunun en bariz uygulama şekli şartlanmadır. 

TiThousand tarafından 18/Ara/15 00:53 tarihinde düzenlenmiştir

‎‎‎
Toplam Hit: 3195 Toplam Mesaj: 31
çok fazlı uyku polyphasic sleep