Çok Gizli Klasör ( Görünmez ) ( Ama Silinmiyor )
-
İstediğiniz yere geliyorsunuz, sağ tık>yeni>klasör yapıyorsunuz. Rastgele bir isim ile oluşturduktan sonra ad değiştir / alt+0160 ile (ascii olaraktan boşluk) isim verip kaydediyorsunuz.
Sonra sıra geldi simgeyi değiştirmeye , klasöre sağ tık özellikler özelleştir simgeyi değiştir buraya gelip boş beyaz gözüken aslında şeffaf olan kutucuğu buluyoruz. XP ve Vista'da denedim buldum. Sonra seçip kaydediyoruz ve hop ! klasör görünmez oldu :)
Vistada bazı efektlerden dolayı üstüne gelince parlama oluyor efektleri kapatırsanız sorun da kalmaz :)
Ne yazık ki kardeşim bulmuş , gösterdi bana. Masaüstünde fazladan bi klasör var ve adını değiştiremiyorum boşluk olduğundan olsa gerek. DOS üzerinden dosyaya ulaşamadım silemiyorum listeleyemiyor vs.
Mikti yani bilgisayarı :D ne yapabiliriz?
Teşekkürler içi eğlenceler..
Not : dosyayı aramalarda çıkmayacak şekilde ayarlamayı unutmayın , sevgili arşivciler :)
-
Hocam yeni bi klasör acıyosu
bu klasörü onun içne koyyosun
o klasörü siliyosun bitiyo :)
-
renegadealien bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------bunu yazacaktım bende :)
konu açmadan sorayım hazır burada iken: sadece youtube vb. sitelerden indirdiğim flv uzantılı dosyaların üzerine tıkladığımda(sağ veya sol farketmiyo) explorer.exe'yi %100'lük işlem yaptırıyo.explorer kitleniyo.explorer.exe'yi kapatıyorum açınca ancak düzeliyor.ne biçim iş bu ?
-
nickneyime bunu yazdı:
konu açmadan sorayım hazır burada iken: sadece youtube vb. sitelerden indirdiğim flv uzantılı dosyaların üzerine tıkladığımda(sağ veya sol farketmiyo) explorer.exe'yi %100'lük işlem yaptırıyo.explorer kitleniyo.explorer.exe'yi kapatıyorum açınca ancak düzeliyor.ne biçim iş bu ?
bi registryi temizleyip düzenleyen programlarla tarat pc yi düzelebilme ihtimali yüksek -
-----------------------------sadece masaüstünde yer değiştirebiliyorum herhangi bişeyin içine atamıyorum :D
-
http://ccollomb.free.fr/unlocker/#download
Buradan unlocker adlı dosyayı indir.Zaten kulandıktan sonra ilaç gibi gelicek :D
Kurduktan sonra klasöre ya da dosyaya sağ tıkla ordan unlocker a tıkla sonra eylem seç yerinden sil e tıkla ok de tamam.
-
dosyayı winrar ile arşivle.arşivlerken seçeneklerden arşivlenen dosyayı sil seçeneğini işaretle.
-
nickneyime bunu yazdı:
-----------------------------bunu yazacaktım bende :)
-----------------------------Kullandığın codecden olabilitesi yüksek hocam...
sorun codec yüzünden sağ tarafta ön izleme penceresinde göstermeye calışırken video explorerı kitliyor...
-
torpedo_XL'nin dediği gibi unlocker kur istmediğin hangi dosya varsa o siler :-|
dosya gizlemek içinde şu kodu kullanabilirsin..
cls
@ECHO OFF
title Folder Locker
if EXIST "Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}" goto UNLOCK
if NOT EXIST Locker goto MDLOCKER
:CONFIRM
echo Dosyayi silmek istiyormusunuz? (Y/N)
set/p "cho=>"
if %cho%==Y goto LOCK
if %cho%==y goto LOCK
if %cho%==n goto END
if %cho%==N goto END
echo Invalid choice.
goto CONFIRM
:LOCK
ren Locker "Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}"
attrib +h +s "Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}"
echo Folder locked
goto End
:UNLOCK
echo Lutfen bilgisayarinizi yeniden baslatin.
set/p "pass=>"
if NOT %pass%== 123456 goto FAIL
attrib -h -s "Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}"
ren "Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}" Locker
echo Folder Unlocked successfully
goto End
:FAIL
echo Invalid password
goto end
:MDLOCKER
md Locker
echo Locker created successfully
goto End
:End
kod'taki komutları ben kendi aleyhimde değiştirdim hayal gücüne göre sende değiştir. Dosyayı silmek istiyormusunuz ve Lütfen bilgisayarizi yeniden baslatin. satırlarını editleyebilirsin, .bat yapıp rundll32 diyede adlandırırsın d:/ ye atarsın hiç birşey olmaz -
o şey hala silinmedi ya :/ oluşturup silebilen babayiğit var mı ? bi deneyin bakalım :D
-
Noneyim bunu yazdı:
o şey hala silinmedi ya :/ oluşturup silebilen babayiğit var mı ? bi deneyin bakalım :D
-----------------------------şimdi yaptım oldu güzelde oldu :d
shift+del ile kıldan yağ çeker gibi sildim imanıma :d