Çok İlgimi Çeken Bir Haber, Yorumsuz Aktarıyorum, Neden Gelişemiyoruza Bir Cevaptır.
-
siz ateyizler islamı ne çok biliyonuz amk ya. Bilim de biliyosunuz ya. Ha şunu da söyleyim insanların psikolojikmen kendilerini sınırlamadıkça bilimsel olarak abaza olur. Çünküsünü bilimsel olarak araştırın. çok bilmiş insanlar genelde ateyiz oluyo dememle islam şöyle böyle demeniz arasında bir fark yok. İkisi de saçmalık ikisi de saçma bir düşünce. Neyse ateyiz arkadaşlara selam . (Müslümanım çok da rahatım çok da huzurluyum. Ayrıca kadınlara da yetkiler bir yere kadar verilir. Bunlar yıllardır tartışılıyor tartışıldı. Ve yine ayrıca kendi çağının en büyük kadın devrimini yine islam yapmıştır.)
-
ülkemizin gelişmemesini sebebi bellidir. bizde uzmanlık denilen bir şey yok. herkes her işten anladığı için (sözde) yaptığımız bir şey yok. belki bir
çoğunuzun haberi yok ama yurtdışında çok duydum gördüm şahit oldum. türk mallarını, türk işlerini sağlam bulmuyorlar ki haklılar. herkes birbirine
kazık atmak uğraşınca.
herkes elindeki işi adam gibi yaptıktan sonra bence geri kalma diye bir olay olamaz. ben bir firmaya masaüstü programcısı diye giriyorsam benden
ikinci bir iş beklenmemeli. eğitim de bu şekilde ayarlanmalı. herkes bir konuda uzman olmalı. daha önce açıklamıştım. yaşadığım ülkede (kıytırık
doğu avrupa ülkesi) lise de de üniversitede de uçak kanadı için bile bölüm vardı. bizde ise
1- sivil savunma
2-uçak elektroniği
3- uçak gövde motor
var. uçak mühendisliği var da türkiyede iş yapmaz o. şimdi adamlar kanat için bile bölüm açmışken hele bu eğitimi lisede ve ardından üniversite
veriyorken bizim gövde motorcular o kişi kadar kanat bilgisine sahip olabilir mi? olamaz tabii.. çünkü o kişi o işte uzman. bizde ise her şey
hakkında az da olsa bilgisi olan insanlar yetişiyor haliyle de her işte bir problem aksaklık çıkıyor.
millli eğitim bakanının bu konuda bi çalışması var diye biliyorum, lisede bölümleri kademeli ayırmışlar güzel bir şey ama yeterli değil. çok çok eksik
var. elbette onlarda bilincindedir bu işin ama bence en önemli konulardan biri uzmanlaştırma alanında bir şeyler yapmalılar.
üniversite hocamla tartışmıştım ki bu adamın yaptığı o kadar büyük işleri var ki, bana demesin mi uzmanlık işi yüksek lisanstan başlar senin
dediğin iş olmaz falan.. canımı sıkmıştı..
-
hacktorx bunu yazdıPyramiD bunu yazdı
Ne zaman 4 büyük din çıktı ozaman kadın değersizleşti , din çıkmadan önceki kadınların yaşam tarzlarını araştırırsanız görebilirsiniz.
hojam asıl tam tersi sözknusu. din çıktıktan sonraki kadınların yaşam tarzını araştırısan görebilirsin.
hadi ya? senin (Türk olduğunu ve atalarının göçmen olduğunu varsayıyorum) ata erk dininde kadının mertebesini biliyor musun da konuşuyorsun?
Kalkıpta arap yaratıklarının, insan demiyorum farkındaysan, diri diri kızları gömmesini ve din geldikten sonra bunu bırakmasını örnek gösteremezsin çünkü burası arabistan yada iran yada mekke yada medine değil, ha çok mu istiyorsun, habur sınır kapısının yeri belli, gidersin geri dönmezsin!
sözüm doğrudan sana değil belki, ama bana din öncesi sonrası çıkartımında bulunma, zaten kimse kendi armuduna kara demez kalkıpta. ben doğuya bakıyorum ve ordaki cehaleti, birikmiş pisliği, zihinlerdeki kiri görüyorum. neyse uzatmıyorum daha.
SweetyVolty tarafından 28/Ağu/12 01:59 tarihinde düzenlenmiştir -
bizdede
4+4+4 denen gerici eğitim sistemi geldi ve gerici bir ülke olma yolunda ilerliyoruz.akepe vekili açıklıyor : okulları ilk defa imam hatip yapma şansı yakaladık..bu akepe vekili kendi torununu imam hatipe göndermiyor fransız okuluna gönderiyor milletin çocuğunu dinle beynini yıkamak için imam hatip ayağına yatırıyor gelecek kuşağı niye ? her söylediklerinde dini kullanıp herşeyi kutsal açıklama diye belirtecekleri için sesini çıkarmayan aklıyla hareket edemeyen bir nesil yetiştirmek amaçları..sonra uykuda uyuyan bir toplum oluşur işte böyle.
http://haber.gazetevatan.com/toruna-farkli-egitim/476890/9/Haber/#.UDxetcHN85simam hatipede gitmeyin salak olmayın...bu adamların sizle dalga geçmesine izin vermeyin bu sistemi kabul etmeyin.
kaygusuz tarafından 28/Ağu/12 09:11 tarihinde düzenlenmiştir -
Cennet anaların ayakları altındadır diyen bir peygamber,
Anne babana öff bile deme diyen bir rab
varken çıkıp İslamın kadına değer vermediğini ya da değersizleştirdiğini söylemek sadece cahilliktir. İslam kadını mal olmaktan çıkarmış insan mertebesine yükseltmiştir. İslama hakaret etmek için kadın kozunu kullananlar kendilerinin kadına bakışını değerlendirsenler bakalım. Evet bazı cahil Müslümanlar kadını değersizleştiren yorumlar yapmaktadırlar ancak bu sadece yorumdur din değildir. Osmanlının son dönemleri hariç kadın Müslümanların durumlarına bakın... Ne zaman cahillik başlar İslam orayı terk eder.
Sizler Müslüman görünümlü hayatında eline Kur'anı eline almamış Peygamberin hayatını okumamış sağdan soldan duyduğu bilgilerle safsata bir din yaşayanların görüşlerini İslam olarak görmeyin!
Tartışmayacağım sadece kendi görüşümü söylüyorum.
-
wikwik bunu yazdı
varken çıkıp İslamın kadına değer vermediğini ya da değersizleştirdiğini söylemek sadece cahilliktir. İslam kadını mal olmaktan çıkarmış insan mertebesine yükseltmiştir. İslama hakaret etmek için kadın kozunu kullananlar kendilerinin kadına bakışını değerlendirsenler bakalım. Evet bazı cahil Müslümanlar kadını değersizleştiren yorumlar yapmaktadırlar ancak bu sadece yorumdur din değildir. Osmanlının son dönemleri hariç kadın Müslümanların durumlarına bakın... Ne zaman cahillik başlar İslam orayı terk eder.
Sizler Müslüman görünümlü hayatında eline Kur'anı eline almamış Peygamberin hayatını okumamış sağdan soldan duyduğu bilgilerle safsata bir din yaşayanların görüşlerini İslam olarak görmeyin!
Abicim cidden ezbere müslümanız. İslam dininin sadece anenevi öğretilerini yaşıyorsunuz. Bunlar bize büyüklerimiz tarafından basit kitaplarla ve cümlelerle verilmiş öğretiler. (bir çocuğa doğru olmayan bir şey öğretme, doğru olmadığı halde ve kendisine doğru olmadığı defalarca anlatılmaya çalışılsa bile, ona ölümüne dek inanabilir.)
öyle bir peygamber ve böyle bir rab. Bize de bu şekilde sevdirdiler fakat İslam hukuğunda Recm'in nasıl uygulandığını bir dünya biliyor. veya Peygamberin 9 yaşındaki bir kız çocuğu ile zifaf yapması vs vs. Binlerce örnek dökerim. Kimsenin dini inançlarını yargılamak değil amacım ama Dinler toplumsal olarak farklılıklar gösterir. Git gide Araplaştığımızın farkına varmamız yeter.
-
GusFring bunu yazdı
Eski arap toplumunun sinek bile konmamış vajina bulabilmek için uydurduğu dini kuralların biride kadını olabildiğince sosyal hayatta pasifleştirmek ve rutubetli karanlık yerlere koymaktır.
Bu yüzden beyninde halis muhlis islam zihniyeti bulunan birinin böyle bir düşünceyi öne sürmesine ve onu savunmasına şaşırmamak lazım.
voooov bakele, nasıl da bok atmak için tetik de bekliyorsun sen öyle.
-
necroshine bunu yazdıwikwik bunu yazdı
Abicim cidden ezbere müslümanız. İslam dininin sadece anenevi öğretilerini yaşıyorsunuz. Bunlar bize büyüklerimiz tarafından basit kitaplarla ve cümlelerle verilmiş öğretiler. (bir çocuğa doğru olmayan bir şey öğretme, doğru olmadığı halde ve kendisine doğru olmadığı defalarca anlatılmaya çalışılsa bile, ona ölümüne dek inanabilir.)
öyle bir peygamber ve böyle bir rab. Bize de bu şekilde sevdirdiler fakat İslam hukuğunda Recm'in nasıl uygulandığını bir dünya biliyor. veya Peygamberin 9 yaşındaki bir kız çocuğu ile zifaf yapması vs vs. Binlerce örnek dökerim. Kimsenin dini inançlarını yargılamak değil amacım ama Dinler toplumsal olarak farklılıklar gösterir. Git gide Araplaştığımızın farkına varmamız yeter.
Recmi de bilirim 9 yaşındaki kızı da bilirim. Ezbere de konuşmuyorum. Evet çok eksiğim var ama Allah'a şükür din hakkında da yeterince bilgim var. Dinin öğretileri bugün benim için en yaşanabilir öğretilerdir. Sizin öğretilerinizde sizi mutlu ediyorsa diyecek lafım yok. Ama hakaret etmek saygısızlık etmek düşünce yapınızın ne kadar çarpık olduğunun göstergesi. Alıntı yaptığım arkadaş için söylemiyorum.
Madem İslam kadınların gelişmesini engelliyor. (Tamamen safsata)Dünyadaki tüm kadınların önünde İslam mı duruyor anlamıyorum. Diledikleri gibi okudukları yaşadıkları bir sürü ülke var. Gidip oralarda istedikleri bilimi ilimi geliştirsinler.
Kadınların yanına gidince yanında kırbacını unutma!
Onlar arkadaşlığa ehil değildir! (nietzsche-Böyle buyurdu zerdüşt adlı kitabından)
diyen zihniyet gelip benim dinimin kadına bakışını eleştiriyor yazık.
-
söylesem tesiri yok, sussam gönül razı değil...
-
wikwik bunu yazdınecroshine bunu yazdıwikwik bunu yazdı
Recmi de bilirim 9 yaşındaki kızı da bilirim. Ezbere de konuşmuyorum. Evet çok eksiğim var ama Allah'a şükür din hakkında da yeterince bilgim var. Dinin öğretileri bugün benim için en yaşanabilir öğretilerdir. Sizin öğretilerinizde sizi mutlu ediyorsa diyecek lafım yok. Ama hakaret etmek saygısızlık etmek düşünce yapınızın ne kadar çarpık olduğunun göstergesi. Alıntı yaptığım arkadaş için söylemiyorum.
Madem İslam kadınların gelişmesini engelliyor. (Tamamen safsata)Dünyadaki tüm kadınların önünde İslam mı duruyor anlamıyorum. Diledikleri gibi okudukları yaşadıkları bir sürü ülke var. Gidip oralarda istedikleri bilimi ilimi geliştirsinler.
Kadınların yanına gidince yanında kırbacını unutma!
Onlar arkadaşlığa ehil değildir! (nietzsche-Böyle buyurdu zerdüşt adlı kitabından)
diyen zihniyet gelip benim dinimin kadına bakışını eleştiriyor yazık.
Nietzsche Tanrı değil sadece bir Filozof. o yüzden kıyaslama yapamazsın. Ben İslamiyeti başka dinlerle kıyaslamadım. Hepsini inkar ederek konuşuyorum.
Ulusalcı adamım. Esefle kınıyorum senin gitsinler lafını.
Herkes kendi toprağında özgürce yaşama hakkına sahip, kimsenin egosu bir kadının özgürlüğünden üstün değildir. Bu narsizim, bir din öğretisidir. İslamiyet benim toprağımdan değerli değil. Yüzyıllardır bu toprağa sahiplenmiş bir millet olarak, Arap öğretileri yüzünden hiç bir Anadolu kadınına bu şekilde seslenilmez.
İslam Anadolu kültürü ile yuğrulsa hiç bir Anadolu kadınının önüne kimse geçemez. Ama zamanla Araplaştığımızdan bu safsata değil, gerçeğin ta kendisidir.