Çok Kitap Okumak İnsanı Cahilleştirir
-
Sana özeniyor diyorum dayı...
Niye Seyid Onbaşı'ya özenmesinde niye italyan mellisaya çakan çocuklara özensin?
Bu benliğimizi kaybettirmez mi?
Ayrıca sex insan zihnini gerçekten boş yere işgal eden oldukça gereksiz aksine zararlı bi eylem.
Sen mellisa'yı kendi çocuğuna okutur musun?
Al oğlum oku bu kitabı bak nasıl çakışılır öğren der misin... Gereksiz bişey bence...
Ha sen geniş adamsın çocuğuna okutursun o ayrı bişey. Bacında okur yarın. Melissaya özenir filan. Bilmiyorum yani... Eyvallah.
Bence zararlı bi kitap...
-
cahillik demeyelim düşünce özürlülüğü diyelim.örneğin dindar yazarları ele alalım.Hepsi değil ama bazıları o kadar kitap okumalarına rağmen saçma sapan şeyler düşünüyorlar,rivayetler efsneler anlatıyorlar.faşistlerde öyle.hitlerin,stalininin,marx'ın eserlerini yalayıp yutan kafatasçılarda çok var.forumumuzda da var onlardan.Yaşadağı gezegende kendi ırkını üst ırk görüp çingene,kürt bilmem ne diye ayıran adamda özürlüdür.Ulan mademki üst ırksın,kafatasçısın ne skime hitlere hayranlık duyuyorsun.Kültürümüze ters bir kere.Tamamen avrupanın etkisi altında bir kültürde yaşıyoruz.Dinlediğin müzikler,giydiğin kıyafet,yediğin yemek hepsi senin o alt kültür dediklerinin ürünü.Ne kitabı okuduğunuz önemli değil nerenizle anladığınız önemli.
-
Okumak güzeldir.Ciddi olarak kitap okuyan insanlar zaten 100 fırça darbesi gibi boş kitapları okumazlar..
-
HaYVaN bunu yazdı:
-----------------------------Ne olur bizim Türk Ali italyan hayranı olur.
-----------------------------o aliler şimdi arap hayranı!!Hani hoş araplarıda biliyoruz..
-
Cem yılmazın 10 adımda anadolu rock var,ona benzemiş sonunda diyorya hani birisi çıkıp siktir lan sanamı kaldır demesin diye "yunus emre derki" "dadaloğlu derki"...
O hesap olmuş bu oxford,yazan arkadaştan o araştırmanın araştırma linklerini istesek,sallamasyon olmadığını teyit etsek -
zumsuk bunu yazdı:
-----------------------------o aliler şimdi arap hayranı!!Hani hoş araplarıda biliyoruz..
-----------------------------
İşte çok yanlış...!Bu aliler seyid onbaşı hayranı olsun.
Ben bunu istiyorum... 4. Murat'ı doğru öğrensinler ben bunu istiyorum.
-
yaşayarakta alim olunmaz okuyarakta alim olunmaz ortasını bulmak lazım yararlı şeyleri kapmak lazım okumak bilgi verir yaşamak tecrübe verir.. okunacaksa kalkıp hayri pıtır romanları, bilmem kaç fiki darbesi okunmamalı zamanı katletmekten başka bişey değildir ve insana katkı sağlamadığı için bi nevi cahil kalmasına sebep olur bu yönden haklısın :D
-
Hoca kitabı okumayı suç ettin valla ya :))
Madem bu kitap bu kadar zararlı bi ton film var bilmem ne var onlarıdamı yasaklıcan ? Yasaklaya yasaklaya bitmez bu işin sonu... Ki memlekette kitap okuyan kaç kişi ver epi topu.
Madem seyid onbaşı yı sevdirmek istiyosun alırsın çocuğuna bahsedersin, okursun, okutursun yani farkına vardırırsın.
Ama melissaları bilmezse yarın bi gün bi meslissaya aşık olursa evlenicem diye tutturursa napıcaksın ? Nasıl ikna ediceksin ? Olum hayatta hep seyit onbaşılar yok, arada melissalarda var desen ne fayda :) Ayrıca nasıl ''çakışılıcağı'' kitaplardanmı öğreniliyo :)
Her türlüsünü okucak bilicek, kendi karar vericek neyin ne olduğuna ;)
Melissa P. den bu sonucu çıkarıcak çocuğa zaten zincir vursan zaptedemessin o ayrı bişi :)
-
Amor yok abi.
Yanlış kitabı okumayacak. Mellissayı okumak istiyorsa 5 bin çeşit italyan kitabı vardır.
Gerçekçi kitaptır. Alırım ondan öğrenir. Onu götürürüm italyaya geze geze öğrenir.
O mellisa kitabında spermin acı bilmem ne tatta olduğunu anlatıyor yazar hanfendi. yaşlı adamın tuttuğu evde ona neler yaptığını anlatıyor. Benim çocuğum bunu okumasın arkadaş. Varsın yobaz olayım...
-
Hoca hayvanlık yapmanın lüzumu yok şimdi :)
Melissa P. adam akıllı bi kitap değildir onda haklısın ama sen okutmazsan alır gizli gizli okur elbet, okucak olduktan sonra..
Misal, sen nasıl okudun? Baban getirip eline verdi, al oğlum oku mu dedi?
Veya sen okuduktan sonra melissa karakterinin ırkına hayranlıkmı duyuyorsun ? Veya bütün kızları ordaki karakter olarak mı düşünüyorsun ?
İnan, insanın davranışlarını en son etkileyen şey okuduklarıdır. Yaşadıkları, duydukları, gördükleri dururken en son seçenek okuduklarıdır :)
Ayrıca yobaz olmak için, herhangi bi kitabı okumamasını istemek değil, hiçbir kitabı okumamasını istemek örnek olabilir ;)