folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Çok Kitap Okumak İnsanı Cahilleştirir

Çok Kitap Okumak İnsanı Cahilleştirir

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaTRiXe
    MaTRiXe's avatar
    Erkek
    hocam hiç kusura bakma da başlığında mantık hatası var bikere okuyarak yararlı yahut yararsız bişeyler öğrenir insan he o profesörün ayıbıdır belki belki aptalları dinleyerek öğrenebileceklerini bildiğini düşünüyodur ama emin ol okuyan insanlar genelde dinler bahsedilen olayda profesör zaten düşüncesini değil gururunu savunmuştur büyük olasılıkla he kimi melisayı okur kimi seyid çavuşu kitap okumayanların okuyanlara göre genel olarak daha paylaşımcı sosyal olmaları da belki içine kapanık kişiler olmalarından ileri geliyordur yahut sosyal kete uğrayan kimselerdir ifade şeklinin eksik veya anlaşılamadığını düşünüyodur kitaplara gömülmüştür ayrıca kitapları insanlar yazmış olsa dahi daha verimlidirler ki derli toplu olabilmek için onlarca kez ölçülüp biçilmiştir cümlenin ortasında biyerinde binlerce kez araverebilirsin konuşma arasında bunu kaçkere yapabilirsin ya da bi paragrafı kaç kere tekrar ettirebilirsin konuşmacıya her ikiside olmalıdır bilgi arttıkça hafıza kapasitesi de artar lakin geri çağırmada zorlanabilir insan bu binlerce kitap olan kütüphaneyle onlarca kitap olan kütüphane kıyasına benzer üstelik kitap okudukça kelime haznesi genişler insanın kelimenin kullanılışı tasvirin beyinde oluşturduğu etki düşünebilme yetisi zaten düşünme dille ilintilidir ne kadar kavram o kadar pratik düşünce son olarak sex gayet yararlıdır bedensel ve ruhsal olarak ama cıvıkını çıkarmayın :D
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    narkozMRT
    narkozMRT's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    boraks bunu yazdı:
    -----------------------------
    ironik bir laf vardır; "bu kadar cahil olmak için çok okumak lazım" diye.böyle istisnaları boşverelim kitap, güçtür.
    okuduktan sonra etkisinde kalmamak bence güçtür. okuduğunu doğruluğunu ve olabilirliğini SORGULAYANLAR  için BÜYÜK BİR GÜÇTÜR. bence

Ne Olursan Ol Beni Bul ; https://www.facebook.com/izmirliyimmm
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Swool
    Swool's avatar
    Erkek

Triumph bunu yazdı:
    cahillik demeyelim düşünce özürlülüğü diyelim.örneğin dindar yazarları ele alalım.Hepsi değil ama bazıları o kadar kitap okumalarına rağmen saçma sapan şeyler düşünüyorlar,rivayetler efsneler anlatıyorlar.faşistlerde öyle.hitlerin,stalininin,marx'ın eserlerini yalayıp yutan kafatasçılarda çok var.forumumuzda da var onlardan.Yaşadağı gezegende kendi ırkını üst ırk görüp çingene,kürt bilmem ne diye ayıran adamda özürlüdür.Ulan mademki üst ırksın,kafatasçısın ne skime hitlere hayranlık duyuyorsun.Kültürümüze ters bir kere.Tamamen avrupanın etkisi altında bir kültürde yaşıyoruz.Dinlediğin müzikler,giydiğin kıyafet,yediğin yemek hepsi senin o alt kültür dediklerinin ürünü.Ne kitabı okuduğunuz önemli değil nerenizle anladığınız önemli.

Mantıklı :)

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FiLoZoF
    FiLoZoF's avatar
    Erkek

kitap okumak iyidir ama ne okuduğun önemlidir.

Melissa p. Örneği verilmiş.

Melissa P. - italyanca orijin

Machiavelli- İtalyanca orijin

İkiside italyan. birisi 1400-1500 yıllarında yaşamış öbürü güncel.

Birisi aydınlanma diyebileceğimiz edebi metinlerle uğraşmakta, diğeri müstehcen neşriyatı ulaştırmakta zihnimize.

Yusufçuk gece gelir varmı elinizde? :) 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Drawlord
    Drawlord's avatar
    Erkek
    insan beyninin sınırı yoktur ölünceye kadar kendini geliştirir ve bilgiç duruma 45-50 yaşlarında ulaşır ve olgunluk döneminde tecrübeleriyle de 1 adım öndedir kitap okumakta insanların önceden geleceği tanıma fırsatını saglaması ve sosyal cevre arasıda gelisen diksiyon un daha cok kelimeyle saglanmasını saglar yanı ozetle kitap okumak iyidir ah bide ben okuyabilsem 5 sayfa sonra sıkılıyorum ama e-book ların ılgımı ceken yerlerini okurum :P

Laf Yapacağına ICRAAT Yap!..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    code_46
    code_46's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Arkadaşlar kendi düşüncelerinizi üretmeniz karşı çıkmanız güzel ama benim demek istediğim herşeyin bi kararı olduğu gözleriniz için A vitamini ni fazla yerseneniz karoten boyaması olup turuncu olursunuz önemli olan her fikre açık olmaktır paylaşmaktır araştırmaktır. 

Benim "Kitap okumayın okutturmayın " lafı işin şaka kısmı 

En mükemmel insan yaptığı hatayı tekrar yapmayan insandır; hatasızlık Yaratıcıya aittir, insanlar ulaşamaz.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaTRiXe
    MaTRiXe's avatar
    Erkek
    hmm vitamin gibi düşünüyosak o halde her bilgiye farklı bi vitamin gözüyle bakılabilir ama cehaletle ne alakası var hala anlayabilmiş değilim doğrusu
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Juba
    Juba's avatar
    Erkek
    Ne alakası var kitap okumakla cahilliğin . Saçmalık düpedüz . Anca çok okumaktan kafayı yersin o kadar

Demiri demirle dövdüler; biri sıcak biri soğuktu, İnsanı insanla kırdılar; biri aç biri toktu. Pir Sultan Abdal
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    seboist
    seboist's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    kitap asla cahilleştirmez okudğunuz kitap yanlışları bile anlatsa elbetteki günlük hayatta işine yarayacak bi bilgiyi illaki verir.

ebedi devlet
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek
    Türkiye'dekilerin problemi bu, ya çok okumak ya da hiç okumamak. çoğu kişi hiç okumuyo harbi cahil kalıyo, bazıları da paso aptal aptal şeyler okuyo sonra kafayı buluyo, misal sadece fetullah, said nursi okursan nolur bil bakalım :)  ama ben mesela turan dursun da okudum fetullah da okudum said nursi de okudum, birçok görüşten farklı kişilerin makalelerini de okudum. bu bana farklı bakış açıları kazandırdı. ilk okuduğum kitaplara takılıp karşıtlarını okumamazlık yapsaydım cahil kalırdım. şimdi aydın değilsem de cahil hiç değilim.

________ inspired by love and guided by knowledge _______
Toplam Hit: 5686 Toplam Mesaj: 41