folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Coklu Dockstation Veya Akilli Kvm Switch Kombinasyonu.

Coklu Dockstation Veya Akilli Kvm Switch Kombinasyonu.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Elif - Efe
    undefined-01
    undefined-01's avatar
    Homo

Merhabalar Gencler, kendini genc hissedenler ve genclik bizi terk etti diyenler.

Yeni bi hayata yelken actigim bu gunlerde bir ufak problemim var. (ilik gotluluk diyebilirsiniz.) Yeni bi setup kuruyorum ama chatgpt den once size danismak istedim.

1 Desktop makinem var. dual boot windows - linux

1 tane macbookum var. (m4)

desktop + macbook seklinde calisma ortami hazirlamak istiyorum. 

Elimde 4 tane monitor var. bunlardan 1 tanesini sabit desktop makineye baglamayi dusunuyorum. Diger 3 taneyi de boyle ses te ki mixer gibi anlik switch edebilecegim bir cihaz var midir. Hem macbooku hem desktop'u typec den baglayim bi ona bi buna switch edeyim. Akilli bir kvm switch ve ona entegre usb dock station gibi bir sey. 

en kotu cozumde 3 tane kvm switch kullanacagim, fakat daha onceki kullandigim kvm switchlerde bi sorun mu vardi bilemiyorum monitoru windows dan mac'e geciriyorum, mac cihazima goruntu geliyor ama hdmi soketinden elektrik geldigi icin midir bilmiyorum sanki hala monitor windows daymis gibi mouse 2. hayalet ekrana gidiyor - bazi uygulamalar o ekranda aciliyor vs gibi sorunlar yasadim. ona gore bi cozum ariyorum. 

Bu aralar fazla yogunum. Unuttugum seyler oluyorsa affola. DM vs atın.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Çömez
    underzero
    underzero's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

4 monitörü isin icine girince bildigim bir modul yok

KVM switchlerin mantigi tek monitor 4 pc olarak kullaniliyor.

Arastirdigimda söyle bir ürün buldum ama isine yararmi:

https://www.rextron.com/product-4-Port-4K-Multi-Format-Full-Frame-KVM-Switch-with-Seamless-Switch-Split-Screen-QSKEM-2814.html

pist bak bi ! - Ban Golu Canavari
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    interfector
    interfector's avatar
    Homo

İstedsiğini sanırım aten marka bir ürünle videowall da her ekranı farklı farklı ayarlama gibi bir dalga yapmıştım ama inanılmaz pahalı bir cihaz :D her monitör için kvm yada splitter tarzı birşey alman gerekebilir.

Aldanma insanların samimiyetine, menfaatleri için gelirler vecde, vaad etmeseydi allah cenneti, ona bile etmezlerdi secde..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    end
    end's avatar
    Erkek

https://www.newegg.com/v-av-access-idock-d23-displayport-usb/p/1DJ-01CR-00003?srsltid=AfmBOopib5yypsvNqLrL3r_Yl7nzHFZNvjpPf-R9aYqwCx7HZ_pqU06S

Toptan iki PC arasında geçirir tüm ekranları. Ayrı ayrı geçirebilmek için Matrix kurman lazım sanırım.

end tarafından 01/Ağu/25 14:49 tarihinde düzenlenmiştir

0x0480 takilin madem ﷽﷽﷽
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Elif - Efe
    undefined-01
    undefined-01's avatar
    Homo
    end bunu yazdı

https://www.newegg.com/v-av-access-idock-d23-displayport-usb/p/1DJ-01CR-00003?srsltid=AfmBOopib5yypsvNqLrL3r_Yl7nzHFZNvjpPf-R9aYqwCx7HZ_pqU06S

Toptan iki PC arasında geçirir tüm ekranları. Ayrı ayrı geçirebilmek için Matrix kurman lazım sanırım.

Bu normal kvm switch bro, tek özelliği ayni anda 3 monitor yönetmesi. Matrix kurmak derken anlamadım o kısmı.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Elif - Efe
    undefined-01
    undefined-01's avatar
    Homo
    underzero bunu yazdı

4 monitörü isin icine girince bildigim bir modul yok

KVM switchlerin mantigi tek monitor 4 pc olarak kullaniliyor.

Arastirdigimda söyle bir ürün buldum ama isine yararmi:

https://www.rextron.com/product-4-Port-4K-Multi-Format-Full-Frame-KVM-Switch-with-Seamless-Switch-Split-Screen-QSKEM-2814.html

Bu galba yapabiliyormuş, ürünü detaylı araştırıcam.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    emnimax
    emnimax's avatar
    Erkek

hocam girek monitör üzerinden geçişi tasarım işiyle uğraşmıyorsan zorlamaya değmez,

ben şirkette RDP den çok daha rahat çalışıyorum sıfır sorun,

2 adet monitörüm var sabahları açıyorum RDP leri ihtiyaç olduğunda ondan ona geçiyorum,

bu şekilde küçük dosya aktarımlarınıda kopyala yapıştır mantığı ile kolayca yapabiliyorsun,

tavsiye ederim

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Elif - Efe
    undefined-01
    undefined-01's avatar
    Homo
    emnimax bunu yazdı

hocam girek monitör üzerinden geçişi tasarım işiyle uğraşmıyorsan zorlamaya değmez,

2 adet monitörüm var sabahları açıyorum RDP leri ihtiyaç olduğunda ondan ona geçiyorum,

bu şekilde küçük dosya aktarımlarınıda kopyala yapıştır mantığı ile kolayca yapabiliyorsun,

tavsiye ederim

Tam anlamadim aslinda, Macbook'a bagla hepsini, sonra RDP ile windows'u mu ac diyorsun ?

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    emnimax
    emnimax's avatar
    Erkek
    rakkoc bunu yazdı
    emnimax bunu yazdı

tavsiye ederim

Tam anlamadim aslinda, Macbook'a bagla hepsini, sonra RDP ile windows'u mu ac diyorsun ?

Aynen hocam doğru anlamışsın rdp ile yönet diğer cihazları daha sağlıklı ve daha az elektronik gerektirir

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NmC
    NmC's avatar
    Erkek

Hocam oncelikle macbook'un kac monitore kadar destekliyor ona bi bak :)

https://support.apple.com/en-us/101571

Benim evde 3 monitorlu windows setup'im var, bi tane de 4 usb destekleyen kwm switch mevcut.

https://www.amazon.com.tr/MacBook-Docking-Station-Monitor-Adapt%C3%B6r/dp/B08BYQL6XC bir de sundan var mac'e bagli. 

Windows makine display portlardan veya dvi'dan bagli. Macbook hdmi kullaniyor. Switchten klavye,mouse,webcam ve kulakligi tasiyorum. 2 monitoru de elle geciriyorum.

Internette 3 monitor destekleyen hayvan gibi kvm switchler var ama bence o paralari verdigine degecek bi durum degil. Iki monitorde source tusuna basiyorsun 1-2 kez :))

There are 10 types of people in the world. Those who knows binary and those who dont...
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Elif - Efe
    undefined-01
    undefined-01's avatar
    Homo
    emnimax bunu yazdı
    rakkoc bunu yazdı
    emnimax bunu yazdı

tavsiye ederim

Aynen hocam doğru anlamışsın rdp ile yönet diğer cihazları daha sağlıklı ve daha az elektronik gerektirir

Hocam bu pek kullanisli bi yontem degil benim icin, macbook dan 2 tane rdp yapip windows dan 2 ekran acmak vs birde oyun gibi durumlarda ki lag pek mantikli gelmedi. soyle 400-500 euroya kadar bi urun ile native cozebilirsem hos olur. 

Edit:

Hocam kafada tam oturtamadim da, mesela 3 ekrani windows yapmak icin windows a 3 defa RDP mi yapmam lazim bu case de ? mac de ki RDP clientindan ayni anda 2-3 ekrani windows a al diyebiliyor muyuz ? Ben royal TSX kullaniyorum goremedim o tarz bi ayar. Bu aslinda benim kafamdakini cozer gibi ama bu case de sabit macbook durmali oluyor. Macbooku cikartmiyim pc de takiliyim diyemeyecegim.

undefined-01 tarafından 04/Ağu/25 08:13 tarihinde düzenlenmiştir

Toplam Hit: 966 Toplam Mesaj: 14
akilli kvm switch