folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Coklu Dockstation Veya Akilli Kvm Switch Kombinasyonu.

Coklu Dockstation Veya Akilli Kvm Switch Kombinasyonu.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Elif - Efe
    undefined-01
    undefined-01's avatar
    Homo
    NmC bunu yazdı

Hocam oncelikle macbook'un kac monitore kadar destekliyor ona bi bak :)

https://support.apple.com/en-us/101571

Benim evde 3 monitorlu windows setup'im var, bi tane de 4 usb destekleyen kwm switch mevcut.

https://www.amazon.com.tr/MacBook-Docking-Station-Monitor-Adapt%C3%B6r/dp/B08BYQL6XC bir de sundan var mac'e bagli. 

Windows makine display portlardan veya dvi'dan bagli. Macbook hdmi kullaniyor. Switchten klavye,mouse,webcam ve kulakligi tasiyorum. 2 monitoru de elle geciriyorum.

Internette 3 monitor destekleyen hayvan gibi kvm switchler var ama bence o paralari verdigine degecek bi durum degil. Iki monitorde source tusuna basiyorsun 1-2 kez :))

Hocam macbook m4 max benim, 4 tane destekliyor ve baglayabiliyorum zaten mevcut sistemimde. + displaylink chipi ile virtual split ozelligi olan docklardan 2 tane baglayip kibristaki evimde 5 monitor +1 tv bagladigim oluyor. 

sadece 3 monitor desteklemesi degil hocam aradigim ozellik. Mesela 1. 2. motur windows da iken 3. macte arada 1. yi veya 2. yi windowsdan mac'e tasi gibi akilli ince ayar yapilabilen bir kvm ariyorum. 

Mesela 1 monitoru sabit windows da birakiyorum. Onda serverlarin durumlari vs vs oluyor. hareketli 3 monitoru development zamani hepsini mac de kullaniyorum. Oyun oynayacagim zaman bi monitoru sadece windows a tasiyip 1 sabit + 1 kvm li monitoru windows a baglayacagim.  2 montitor mac de kalacak. Windows makinede developement yapacaim zaman kvm li 3 monitorun 2 tanesini windows a alip, 1 monitoru macde birakip ondan sadece mail-whatsapp-telegram takilacagim mesela. https://x.com/rakkoc/status/1946490277671190704/photo/1 bu suan kibristaki setup'im bunda 3 tane kvm switch + 2 tane 3 monitorlu dock var. 

Bu aralar fazla yogunum. Unuttugum seyler oluyorsa affola. DM vs atın.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    emnimax
    emnimax's avatar
    Erkek
    rakkoc bunu yazdı
    emnimax bunu yazdı
    rakkoc bunu yazdı
    emnimax bunu yazdı

hocam girek monitör üzerinden geçişi tasarım işiyle uğraşmıyorsan zorlamaya değmez,

ben şirkette RDP den çok daha rahat çalışıyorum sıfır sorun,

2 adet monitörüm var sabahları açıyorum RDP leri ihtiyaç olduğunda ondan ona geçiyorum,

bu şekilde küçük dosya aktarımlarınıda kopyala yapıştır mantığı ile kolayca yapabiliyorsun,

tavsiye ederim

Tam anlamadim aslinda, Macbook'a bagla hepsini, sonra RDP ile windows'u mu ac diyorsun ?

Aynen hocam doğru anlamışsın rdp ile yönet diğer cihazları daha sağlıklı ve daha az elektronik gerektirir

Hocam bu pek kullanisli bi yontem degil benim icin, macbook dan 2 tane rdp yapip windows dan 2 ekran acmak vs birde oyun gibi durumlarda ki lag pek mantikli gelmedi. soyle 400-500 euroya kadar bi urun ile native cozebilirsem hos olur. 

Edit:

Hocam kafada tam oturtamadim da, mesela 3 ekrani windows yapmak icin windows a 3 defa RDP mi yapmam lazim bu case de ? mac de ki RDP clientindan ayni anda 2-3 ekrani windows a al diyebiliyor muyuz ? Ben royal TSX kullaniyorum goremedim o tarz bi ayar. Bu aslinda benim kafamdakini cozer gibi ama bu case de sabit macbook durmali oluyor. Macbooku cikartmiyim pc de takiliyim diyemeyecegim.

hocam yukarıda "tasarım işiyle uğraşmıyorsan" demiştim,

oyun işin içine girince işler değişir benim yöntemi tavsiye etmem ben senin oyun yada tasarım işi haric birşey yapıyorsan gibi düşündüğümden bu şekilde yazdım,

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Elif - Efe
    undefined-01
    undefined-01's avatar
    Homo

Sozum parama gecer amk diyip 2 tane daha monitor aldim. sikmisim kvm'sini de hdmi spliterinida. refublish 32 inc 4k monitor amazon.de de 250 euro.

Bu aralar fazla yogunum. Unuttugum seyler oluyorsa affola. DM vs atın.
Toplam Hit: 969 Toplam Mesaj: 14
akilli kvm switch