Command Conquer Generals Türünde Bir Oyun Yaptırmak İstiyorum
-
Merhaba arkadaşlar sevdiğim bir arkadaşımla farklı bir yatırım yapalım diyoruz, benimde aklıma oyun geliyor, command conquer generals gibi bir oyun yaptırmayı düşünüyorum. çünkü dünyanın böyle bir oyuna ihtiyacı var, ayrıca oyun sektörü sinemadan bile daha etkili, hava kara ve deniz savaşı yapıla bilecek günümüzün silahları kullanacak, 3 ya da 4 ırk olacak Sizce Türkiyede bu oyunu yaptıra bilirmiyim, yoksa buradalarda macera aramaya gerek yokmu, ayrıca 3 milyon dolar gibi bir bütce ayıralım diyoruz yeterli olur mu,
-
Bence önce 2/3 yazılımcı tutup bi tema yaptır, themeforesta koy. Hem biraz proje yönetimi öğrenirsin hemde ordan oyun için para gelir.
Micro transaction dolu olmayan, c&c tarzi bir oyun tadından yenmez bence. Ama haritalar büyük olsun, baya büyük olsun
-
Hocam bence mobil cihazlara oyun yaptırın, çok daha ciddi paralar döndüğünü düşünüyorum.
Bu mobile legends, coc gibi oyunlar inanılmaz ücretler kazanıyorlar.
Zaten yapılacaksa online ve oyun içi satışa dayalı bir metot yürütülmeli. Diğer türlü gelir elde etmek neredeyse imkansız olur sizin için.
Bu tarz bi yapıyı da mobilde kurmak bilgisayarda kurmaya nazaran kolay olacağından, küçük bir ekiple yapılabilir.
Mobil ortamda bütçenizin yüksek bölümünü sunucuya ve reklama ayırırsınız. Zaten oyun için satış ve talep arttıkça sunucularınızın sayısı da otomatikman artar.
Önemli olan reklamı doğru vermek ve tabiki fikir.
Bilgisayar oyunu yaptıracaksanız illa, Türkiye den o standartlarda birşey çıkartamazlar hocam. Hiç paranızı harcamayın, direk yurtdışına yönelin. Hatta ben olsam, oyun firmalarına mail atar, ortaklık şeklinde ilerlerdim. Yani melek yatırımcı gibi.
çünkü online bir oyun olacaksa, devamlılık istiyor. Offline olacaksa da çok bir gelir elde edemezsiniz, hatta hiç belki.
Şu da mobile gitmeniz için dursun : http://www.therichest.com/rich-list/the-biggest/top-10-biggest-video-game-budgets-of-all-time/
manyaki tarafından 17/Tem/17 13:23 tarihinde düzenlenmiştir -
3 milyon dolar yeterli olmayabilir, biraz daha arttırmakta fayda var. tabi işi bilen arkadaşlar gelip daha detaylı yorum yapacaklardır..
-
selam moruk. daha evvel buyuk capli oyun yaptik ekibim ile birlikte, suan da yapiyoruz. belki tam olarak is yapmasakta surecler kisminda seni bilgilendirir, yol yordam gosterir, gerektigi yerde danismanlik veririz. sen bir oyun yapan ekibe gidip 3m$ butce ayirabilirim dersen adamlarin tek derdi seni yolmak olur.
-
yetmeyebilir o para 1 grafiker 1 yazılımcıyla bıtmıyor. senaryosu testcileri vs kalabalık ekip işi oyun işi
bır de hepımız ıstıyoruz generalsı sevıyoruz hdsı cıkacaktı cıkmadı da yenı nesıl umursamıyor boyle oyunları . oyunların formatları bile değişti.
kaldı kı generalsın modları var su anda contra var sahane bılenınsanlar onu ındırıp oynuyordu.
-
hocam öyle kolay mı o işler??
Generals tarzı eski yıllara ait bir oyunun bile aynısını yapmak için yüzlerce insan emek veriyor.. Zor iş yani çok zor iş. Ayrıca yerinde olsam mobil oyunlara yönelirim. Zekice tasarlanmış bir oyunu bir kişi dahi yapıp köşeyi dönebilir. Bkz: Flapy Bird.
-
Total war serisinin ayni konsepte modern versiyonu bence tüm dunyada patlama yapar. Savaş alaninda devasa ordulari yönetmek kaleler feth etmek meydan savaşlari yapmak acayip zevkliydi ve oyunun campain haritasida kemikleşti artik. Bilenler bilir. Tek sorun artik tufek kalkan kilic ok sıkıldı insanlar...
Ayni konsepte ayni haritada campainde modern ordular olsa yeni bi heycan olur. Ama uzerinde cok calismak gerekir yapay zekasi guzel olmazsa sacma sapan bi ise dönüşebilir...
-
3 milyon dolar gibi bir para ile oyunu gayette iyi yaparsın hocam.
olayın ilk ayağı senaryo ( bu kısımda hayal gücü ile teknik bilgisi olan arkadaşlardan oluşan bir beyin takımı kurman lazım) fazla uçmadan ama amatörde olmadan bu senaryo adım adım yazılır.
daha sonra platform ben hangi kitleye hitap edicem ps ? windows ? mac ? mobil ?
daha sonrasında nasıl bir oynayış sunucam single ? local ? online ? steam üstünden ? yoksa tamamen açık dünya herkes kendi ülkesini kurup online olarak başkaları ile mi savaşacak ?
daha sonra senaryoyu ressamlara aktarıcaksın. ressamlar bu senaryoyu okuyup ellerine kağıt kalem alarak bu mekanları karakterleri olayları resmedecekler.
daha sonra bu resmettiğirdiğin senaryo ile birlikte grafikerlere bunları tasarlatacaksın. işin ana kopma kısımları burda başlıyor çünkü türkiyeden adam bulursan o hepsini yaparım kafasında olup hepsini yapıyor ama grafikler mükemmel olmuyor. ama yurt dışından bulduğun adamlarda lokalizasyon olduğu için mükemmel grafikler çıkıyor fakat her farklı obje için grafiker tutarak masrafını arttırıyorsun.
daha sonrasında bu grafikleri oyun motoru ile birleştirme yeri kalıyor.
unutmadan tabi birde özel efekler var.
bunun üstüne sesleri sıfırdan yapmalısın.
sonra bug kontrolleri var.
daha sonra kullanıcı deneyimleri var.
sonra sar tekrar başa düzelt düzelt gel.
tabi işin en güzel yanı şu hocam eskiden oyunlar yapılır hazır hale gelir cdlenir ve satışa sunulurdu fakat artık işler öyle yürümüyor. oyuna bi intro çekip steamde yerini alıyorsun tarih veriyorsun 5 ay sonrasına. ilk deneme sürümü gelecek diye o sürede senin oyunun ön satıştan satılıyor sonra 5 ay sonra oyuncular deneme versiyonunu oynuyor. daha sonrasında sen devam ediyorsun geliştirmeye sürekli olarak yeni oyuncu geliyor. yani 2 yıl tüm sermayeyi gömüp sonrasında kar beklemektense artık işe başladığın ayda para kazanmaya başlayabiliyorsun
-
Arkadaşlar büyük düşünün mobil oyunda belli bir yere gelirsiniz sonrası durur, bu şekilde bir oyun yaptığınızı hayal edin emin olun ortadaki emek için milyonlarca insan lisanslı satın alır, çünkü pazarınız dünya ama bu iş için ayırdığımız para azdır, belki ülkemizde o kalitede bir ekip ve işcilikte çıkmaz ama üzerinde düşünülüp kafa yormak istiyorum biraz, düşünsenize ülkemizi ait bir oyun türkçe ve ingilizce konuşuyor, tüm dünya da starcraft gibi oynanan bir strateji oyunumuz var,
-
Robinson_Crusoe bunu yazdı
Arkadaşlar büyük düşünün mobil oyunda belli bir yere gelirsiniz sonrası durur, bu şekilde bir oyun yaptığınızı hayal edin emin olun ortadaki emek için milyonlarca insan lisanslı satın alır, çünkü pazarınız dünya ama bu iş için ayırdığımız para azdır, belki ülkemizde o kalitede bir ekip ve işcilikte çıkmaz ama üzerinde düşünülüp kafa yormak istiyorum biraz, düşünsenize ülkemizi ait bir oyun türkçe ve ingilizce konuşuyor, tüm dünya da starcraft gibi oynanan bir strateji oyunumuz var,
Clash of Clans aşağı yukarı günlük 2.5m $ para kazanıyor yamulmuyorsam.
(evet günlük)