.Com.Tr Domain Alma
-
merhaba
jenerik bir com.tr domain buldum, domain boşta ve almak istiyorum.şirket değilim, domain için şirket kurmadan nasıl alabilirim? herhangi bir firmayı araya katmak istemiyorum çünkü adam direk kendine alır güvenemem çünkü domain çok güzel
burdan yardımcı olucak yol göstericek arkadaşlar olur diye umuyorum
-
şirket veya gerçek kişi olarak ticaret gazetesinde istediğiniz domainin kelimelerinin geçtiği ilanınız olmalı, tabi bunun için vergi mükellefi olmalısınız.
Onun haricinde vergi mükellefi olmayan kişiler sadece isim-soyisim alabiliyorlar.
Sanırım söylediğiniz şartlarda almanız mümkün değil.
Çok çok istiyorsanız; şirket açmak pahalı olur, gerçek kişi olarak istediğiniz domain kelimelerinin geçtiği iş üzerine vergi kaydınızı yaptırın sonra ticaret odasına kaydınızı yaptırın ve tabii bütün kayıtlar istediğiniz domaini alabilecek şartlarda olması lazım,
Gerçek kişi olarak kayıtlar çok fazla ücret tutmaz.
-
Paran varsa herşey mümkün hocam. Marka tescili yapacaksın öyle alacaksın. İlla şirket olmana gerek yok.
-
interfector bunu yazdı
Paran varsa herşey mümkün hocam. Marka tescili yapacaksın öyle alacaksın. İlla şirket olmana gerek yok.
bende onu düşündümde şimdi ben gidip marka tescili firmasına böyle bir domain var bunu tescil edip almak istiyorum desem adamın benden isteyeceği para max 500. adam gider kendine alır daha pahalıya satar domaini harbi sağlam, jenerik domain.
peki ben 1 aylığına limited şirket olsam (şu an zaten şahıs şirketiyim) 10 yıllık reglesem domaini, 1 ay sonra şirketi feshedince domaini alırlarmı elimden?
-
.tr uzantılı domainleri satamıyorsun, devredemiyorsun, onu da bil de :-)
-
noname bunu yazdı
olmadı şirketi satarız, markayı satarız. zaten satmıycam kullanıcam
-
freudSusHaksizsin bunu yazdınoname bunu yazdı
olmadı şirketi satarız, markayı satarız. zaten satmıycam kullanıcam
-
ben vergi mükellefiyim istersen alırım da alakasız işler alabiliyor mu ? Mesela atıyorum ben ayakkabıcıyım gidip de karakulesaatleri.com.tr diye bir domain alabilir miyim ?
-
KaRaKuLe bunu yazdı
ben vergi mükellefiyim istersen alırım da alakasız işler alabiliyor mu ? Mesela atıyorum ben ayakkabıcıyım gidip de karakulesaatleri.com.tr diye bir domain alabilir miyim ?
limited şirketsen alabiliyorsun anladığım kadarıyla, bende şahıs şirketiyim alamıyorum
-
yok hocam ya adi ortaklık şirketi sayılıyorum ben
-
hocam marka başvurusunu sen de yapabiliyorsun, ben mart sonunda marka tesciline basvurdum, amk hala .com.tr siteyi alamadım, sistemi falan
değiştirmişler, öyle mal mal beklemedeyiz.Benim tanıdıklarım yaptı marka tescil işini basvurusunu falan ama eğer güvenmiyorsan kimseye sen
kendin yapabilirsin, bana 200 tl ye mal oldu.