folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Corona Sonrası Tad Ve Koku Kaybı

Corona Sonrası Tad Ve Koku Kaybı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    e2
    e2's avatar
    Erkek
    Antikky bunu yazdı
    aliyk bunu yazdı

Her sene yaşadığımız grip olmuş corona

Gripte de tat ve  koku kaybı oluyordu ne çabuk unuttunuz ?

Ahha dayıya sor https://www.medicana.com.tr/haber-detay/3061/grip-misiniz-yoksa-nezle-mi 2015 

Grip`te yasadigin koku AZALMASI ile corona`da yasadigin TAMAMEN KAYBOLMA,TAMAMEN! arasinda dunyalar kadar fark var hoca.

Birde ben hiçbir zaman tadımın gittiğini hatırlamıyorum. Resmen bu hastalıkta yediklerim saman gibiydi. Sinirlerim öyle bi bozuldu ki yemek yerken kahkaha attım.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cybermole
    cybermole's avatar
    Erkek

eczaneye git sterimar al covidden değil o büyükler için sterimar var koyu mavi al onu günde 3 kere 2 burun deliğine 2 ser kere sık düzenli bozma 1 hafta sonra gel yaz ;)

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DjBlueMaN
    DjBlueMaN's avatar
    Erkek

Öncelikle geçmiş olsun kardeşim.

Bugün karantinamın 14.günü,Delta varyantına yakalanmışım bende.Şükürler olsun hafif kırgınlık müthiş bir başağrısı ile süreci atlattım.Hatalığımın belirtilerinin başladığı 3.günü bende de tat koku gitti.Bunun üzerine evde çocuklar için bulundurduğum otrivine burun spreyini güne 5-6 defa burnuma sıktım.Bunun haricinde bol bol ev yapımı turşu suyu içtim sabah aksam bardak bardak.Tat ve koku 5-6 gün sonra tekrar geldi bende.

Yukarıdaki entrilerin birinde gripken de tat koku gidiyordu diyen arkadaşıma ithafen,bu böyle gripteki gibi değil kardeşim.Çamaşır suyu bidonuna burnumu soktum sıfır koku,ağzıma kolanya damlattım sıfır tat.Ben hiçbir zaman bu şekilde koku ve tat duyumun gittiği bir grip geçirmedim şimdiye kadar.Ayrıca bu süre zarfı içerisinde sigarada kullandım,sigara kullanan arkadaşlarım çok iyi bilirler grip iken o sigarayıı içmek ölümdür,çok berbat bir tatı ve kokusu olur fakat ben bunu corona geçirdiğim dönemde hiç yaşamadım.Sıfır sigara kokusu ve tadı :) Sırf damarlar istiyor diye içiyordum yoksa tat aldığımdan değil.

Çok şükür bu illetide hafif atlattık,Allah tüm şifa bekleyen hastalarına şifa versin inşaallah.

Haşa Zulmetmez Kullarına Hüdası, Her Kulun Çektiği, Kendi İşinin Cezası!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek
    DjBlueMaN bunu yazdı

Öncelikle geçmiş olsun kardeşim.

Bugün karantinamın 14.günü,Delta varyantına yakalanmışım bende.Şükürler olsun hafif kırgınlık müthiş bir başağrısı ile süreci atlattım.Hatalığımın belirtilerinin başladığı 3.günü bende de tat koku gitti.Bunun üzerine evde çocuklar için bulundurduğum otrivine burun spreyini güne 5-6 defa burnuma sıktım.Bunun haricinde bol bol ev yapımı turşu suyu içtim sabah aksam bardak bardak.Tat ve koku 5-6 gün sonra tekrar geldi bende.

Yukarıdaki entrilerin birinde gripken de tat koku gidiyordu diyen arkadaşıma ithafen,bu böyle gripteki gibi değil kardeşim.Çamaşır suyu bidonuna burnumu soktum sıfır koku,ağzıma kolanya damlattım sıfır tat.Ben hiçbir zaman bu şekilde koku ve tat duyumun gittiği bir grip geçirmedim şimdiye kadar.Ayrıca bu süre zarfı içerisinde sigarada kullandım,sigara kullanan arkadaşlarım çok iyi bilirler grip iken o sigarayıı içmek ölümdür,çok berbat bir tatı ve kokusu olur fakat ben bunu corona geçirdiğim dönemde hiç yaşamadım.Sıfır sigara kokusu ve tadı :) Sırf damarlar istiyor diye içiyordum yoksa tat aldığımdan değil.

Çok şükür bu illetide hafif atlattık,Allah tüm şifa bekleyen hastalarına şifa versin inşaallah.

geçmiş olsun, ben şöyle bir karar aldım bir kaç ay içinde bu koku meselesi eski haline dönmezse daha önce iğrenç bulduğum yulaf vs sporcu ürünleri ile diyete başlayacağım nasılsa tadını alamıyorum en azından sağlıklı beslenmiş olurum. yulaf yiyebilirim, iğrenç bulduğum sebzeleri tüketebilirim, bunu da avantaja çevirmek lazım. geçen canım döner istedi pilav üstü duble döner yedim sıfır tat, ayranda aynı tat yok çok berbat bir şey bu.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cybermole
    cybermole's avatar
    Erkek

grip o grip hic grip olupta sarimsak yiyip tadini hic almadiginiz olmadi sizin :)

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DjBlueMaN
    DjBlueMaN's avatar
    Erkek
    cybermole bunu yazdı

grip o grip hic grip olupta sarimsak yiyip tadini hic almadiginiz olmadi sizin :)

Grip iken biri yakınınızda sigara yaktığı zaman kokusu öyle kötü gelir ki burnunuza resmen sigaradan tiksindirir insanı.Fakat bu hastalıkta durum farklı,hiç ama hiç koku tat yok.Yani sizi tiksindirecek bir histe yok.Hasta olduğum zaman hemen eşim nane limon yapardı mis gibi içerdim,korona döneminde de nane limon içtim 4-5 gün boyunca hiç ama hiç tadını almadım,su gibi gidiyordu boğazdan.

Bol sarımsaklı,sirkeli turşu suyunu içiyordum sıfır tat sıfır koku...Daha sonraki günlerde tat koku gelince ben bunu nasıl lıkır lıkır içtim diye hayret ettim.Kapağını açtığım zaman dahi buram buram sirke kokusu yayılıyor ortama :)

Haşa Zulmetmez Kullarına Hüdası, Her Kulun Çektiği, Kendi İşinin Cezası!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blackhorror
    blackhorror's avatar
    Erkek
    aliyk bunu yazdı

Her sene yaşadığımız grip olmuş corona

Gripte de tat ve  koku kaybı oluyordu ne çabuk unuttunuz ?

Ahha dayıya sor https://www.medicana.com.tr/haber-detay/3061/grip-misiniz-yoksa-nezle-mi 2015 

hocam grıp olsa max 2 hafta suruyor hastalık bu lanet hastalık 2 ay sıkıyor ınsanın bunyesını 

salla gitsin ölecez zaten :D
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kanoonline
    kanoonline's avatar
    Erkek

sonradan geliyor merak etme. kimisinde 1 yıl kimisinde 1 hafta da geri geliyor.. bende 15-20 gün sürmüştü. kademe kademe geliyor. 

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bensiz_aglama
    bensiz_aglama's avatar
    Erkek
    RETRET bunu yazdı

mürüdler mürüdeler korona sonrası tat ve koku hislerinde düşüş olup öylece kalan var mı? ciddi derecede bir lezzet azalması ve koku duyamama sorunu yaşıyorum, yemeğe tuz atmadığımda tuzsuz geliyor azıcık tuz atınca iğrenç geliyor, doğanın kokusunu hiç alamıyorum, kendi ten kokumu da neredeyse hiç alamıyorum, parfüm kokuları da eskisi gibi değil sanki eskiden o parfümü değil de başka parfümü sıkıyormuşum gibi. zamanla düzelir dedim düzelmedi, bildiğin iğreti kokulardan artık rahatsızlık duymuyorum. var mı sizde de corona sonrası kalıcı burun hasarı?

@RETRET Hocam Selma. Hatırlıyorsan benim koku ve tat kaybı vardı. Sende bana birkaç öneride bulunmuştun. Tat ve Koku Kaybı bende  2 seneye yakın yok. Senin şuan yaşadığın durumu  2  yıldır yaşıyorum ve seni çok iyi anlıyorum.

misal   muzun tadı artık çok iğrenç , zeytin  böyle pis bir tat olamaz bütün parfümlerin kokusu aynı ama parfüm gibi kokmuyorlar ve  şuan aldığım bütün tat ve kokuları ömrüm boyunca hiç almamıştım.  terim kokuyormu bilmiyorum , yellenince nasıl kokuyor bilmiyorum , yani artık neyin tadı kokusu  nasıl unuttum 

aslında bir konuda artısı var ben rakıyı içemezdim ama ne hikmetse rakının tadı bana efsane geliyor artık tek tesellim bu :D

Doktora gittim doktorlar bunun ile ilgili bir çalışmanın olmadığını söylediler zaten onlarda ne olduğunu bilmiyorlar , 

bu konuda kendi üzerimde  deneyler yapmaya razıyım o derece  yeter ki gelsin tat ve koku 

bensiz_aglama tarafından 11/Ara/21 09:15 tarihinde düzenlenmiştir
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    end
    end's avatar
    Erkek
    cybermole bunu yazdı

Alıntıladığım arkadaş katıksız trolldür. Cevap vermeyiniz.

0x0480 takilin madem ﷽﷽﷽