Cover Ne Demektir ?
-
müridler geçen gece arkadaşımla beyaz showu izlerken cover konusu açıldı ve o zaman coverın tam manasını bilmedğimi farkettim bu konuda bilgili olan müridler yardım bekliyorum !!!
-
dvd ve cd lerdeki kapak resimleri yazılar vs vs
ama başka bir anlamıda varmış
-
bi şarkının başka biri tarafından okunması.
ne kadar farklı tarzda okunursa o kadar kavır olmuş olur. mesela müslümüm paramparçayı okuması yada ajdanın yabancı şarkıları türkçeye çevittirip çevittirip okuması
ama bide nostalji var.bence nostaljiyle kavır tam olarak aynı değil nostaljide orjinal parçaya daa sadık kalma çalışması vardır.
türküde sanırım nostaljiye giriyor ama mesela anadolu rock kavır bi türdür.
-
bir parçanın başka biri tarafından soylenmesi
-
http://www.google.com.tr/search?q=Cover+Ne+Demektir&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:tr:official&client=firefox-a
-
modası geçen kült bir parçanın başka bir grup ya da kişi tarafından yorumlanarak tekrar hayata döndürülmesi
cümle içinde kullanalım (taksimde bi barda ufak masa etrafında 50lik biralarını yudumlayan yavşak tipler düşün) ;
-abi judas priest manyak yea yaşlılar falan ama iyi gidiyo en sevdiğim parçaları da painkiller.
-abi painkiller iyi de death cover'ı çok manyak onun yeaææ
-----------------------
bkz : judas priest
bkz : death
bkz : painkiller------------------------
-
coverlama, coverlamış,... coverını dinledim. gibi...
bir parçanını başka bir sanatçı tarafından müzikal veya söz olarak düznlenmesi diye biliyorum
-
mesela orhan gencebayın şarkısını başka birinin kendi yorumuyla tarzı değiştirerek sölemesi covermıdır ?
-
evet hocam aynen öyledir. yalnız anadolu rock coverdır demiş bir arkadaş da anadolu rock cover değil apayrı bi tarzdır. hikayesi vardır, bambaşka bir çıkışı vardır.. haa cem karaca'nın yada moğollar'ın albümlerinde 1-2 eski türkü vardır bunlar yeniden okunmuştur onlar coverdır. alageyik, kendim ettim kendim buldum gibi..
-
eyv =D
-
müzik terminolojisinde tam karşılığı olmayan birkaç kelime daha var. aklıma gelmişken yazayım.
split albüm : birden fazla grup yada şarkıcının bir albüm'ü beraber çıkarması. (compilation'la karıştırmamak gerek)
debut album : bir grup yada müzisyenin ilk albümü veya demo'su.
onun dışında dekraşendo, kreşando, stakatto, transpoze, röpriz, prozodi gibi italyancadan evrilmiş bir sürü antik kuntik müzik terimi var. tdk'mız vaktinde adam akıllı alternatif bulamadığı için türk müzisyenleri bunları türkçe okunuşlarıyla kullanmışlar